Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Łajka trafiła do schroniska z ulicy 12 grudnia. Ma na głowie liczne strupy a jej strach przed człowiekiem potęguje domysły jak tych strupów mogła się nabawić. Mimo codziennego kontaktu ze swoim opiekunem w schronisku nie przestała wobec niego wykazywać lęku. Na widok człowieka ucieka na budę z przerażeniem i wciska się w kąt. Mimo to można ją pogłaskać, nie wykazuje agresji. Szukamy dla Łajki pilnie tymczasu lub doświadczonego domu stałego. Sunia na pewno się otworzy, musi tylko przekonać się do człowieka. Schronisko jest zapełnione więc pewnie sunia niedługo dostanie nowego towarzysza do kojca, tak przerażony psiak do miski może się nie dopchać, w schronisku nie ma szans na wyjście z traumy.Już i tak jest lepiej bo początkowo siusiała pod siebie ze strachu ale większych zmian w jej zachowaniu nie widać. Proszę pilnie o pomoc!

Dziś jeszcze będą zdjęcia suni.

Edited by snuszkak
  • Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gosiu, a czy mam porozmawiać o Łajce z tymi znajomymi co poznałaś na ostatniej imprezie, czy by się podjęli wziąć ja na DT? Oczywiscie byśmy poprosili Anetę o pomoc behawiorysty.

Edit: Oczywiście jeśli będzie szansa, że da radę w bloku.

Posted

tu bardziej chodzi o kwestie jej lęku a nie wygody, miasto to jednak kolejne stresy, a my nawet nie wiemy czy ona zrobi ruch na smyczy, bo ja znam szczęśliwe haszczaki w blokach więc wiem, że przy odpowiedniej dawce ruchu można bez problemu je tak trzymać

Posted

Moi znajomi deklarują się na tak, w sobotę z nimi podjadę, aby ją poznali, ale z ich strony decyzja podjęta. Czekam na informację w sprawie behawiorysty i jego opinii, porszę Aneta zapytaj o klatkowanie Łajki, sądzę że pewnie sama się będzie czuła tak bezpieczniej.
Od wtorku/środy by mogą ją przyjąć :)

Posted

Cześć dziewczyny, bardzo przykry widok. Jakieś dziwne te rany, symetryczna. Kroi się jakieś DT?
Mogę napisać w razie czego do dziewczyny, która nam proponowała dla nadii tymczas, ale jak pamiętacie był problem z weryfikacja domu. Może teraz się to zmieniło, można spróbować.

Posted

Hej witam wszystkich, właśnie dodałam małą fb i oszukałam ją tutaj na dogo.
Bardzo mnie poruszyła historia małej. Jeden z moich psiaków, też pólnocniak, ma podobna historię, wróciły wspomnienia z początków naszej przyjaźni. Była trzymana na łancuchu w wannie w starej łazience i regularnie bita. Trafiła do mnie na tymczas i została z nami już na zawsze. Na początku miskę z jedzeniem dawałam jej podchodząc bokiem w kucki, w tej chwili pracujemy np. nad tym, żeby w czasie zabawy patykiem nie wyrywać go człowiekowi :)

Łajeczko, Tobie życzę tego samego, daj nam ludziom jeszcze jedną szansę.