snuszak Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 (edited) Łajka trafiła do schroniska z ulicy 12 grudnia. Ma na głowie liczne strupy a jej strach przed człowiekiem potęguje domysły jak tych strupów mogła się nabawić. Mimo codziennego kontaktu ze swoim opiekunem w schronisku nie przestała wobec niego wykazywać lęku. Na widok człowieka ucieka na budę z przerażeniem i wciska się w kąt. Mimo to można ją pogłaskać, nie wykazuje agresji. Szukamy dla Łajki pilnie tymczasu lub doświadczonego domu stałego. Sunia na pewno się otworzy, musi tylko przekonać się do człowieka. Schronisko jest zapełnione więc pewnie sunia niedługo dostanie nowego towarzysza do kojca, tak przerażony psiak do miski może się nie dopchać, w schronisku nie ma szans na wyjście z traumy.Już i tak jest lepiej bo początkowo siusiała pod siebie ze strachu ale większych zmian w jej zachowaniu nie widać. Proszę pilnie o pomoc! Dziś jeszcze będą zdjęcia suni. Edited March 3, 2012 by snuszkak Quote
Pyrdka Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Jesuuuu, ale wypłosz. Biedny psiak. Co to za bydle tak skrzywdziło Łajkę? Quote
supergoga Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 A do Sfory Husky ją wyslałyście pewnie? Może pomogą? Może znajda kogos kto z nia popracuje, odbuduje zayfanie. Tam są doświadczeni ludzie. Quote
SkarpetKa Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Gosiu, a czy mam porozmawiać o Łajce z tymi znajomymi co poznałaś na ostatniej imprezie, czy by się podjęli wziąć ja na DT? Oczywiscie byśmy poprosili Anetę o pomoc behawiorysty. Edit: Oczywiście jeśli będzie szansa, że da radę w bloku. Quote
snuszak Posted December 27, 2011 Author Posted December 27, 2011 tak do Justyny Łajka została już wysłana, ja liczę na jakiś cud, że gdzieś jest to miejsce dla niej, zastanawiam się jakby w bloku sobie poradziła Quote
Ajula Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 wygląda okropnie :( może w bloku wcale nie było by jej źle, dużo haskich jest w blokach Quote
snuszak Posted December 27, 2011 Author Posted December 27, 2011 tu bardziej chodzi o kwestie jej lęku a nie wygody, miasto to jednak kolejne stresy, a my nawet nie wiemy czy ona zrobi ruch na smyczy, bo ja znam szczęśliwe haszczaki w blokach więc wiem, że przy odpowiedniej dawce ruchu można bez problemu je tak trzymać Quote
Hala Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Moja stara haszczyca mieszka w bloku...no ale stara juz jest. A to maleństwo...serce sie kraje. :( Quote
What May NN Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 gdyby Sauron poszedł do domu, mogłaby trafić do Piotra.. oczywiście w razie DT Piotr lub Dorota pomogą! biedna sucz :-( Quote
snuszak Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 Aneta, czy Piotr mógł przyjechać do schroniska ocenić sunię?? To ważne z punktu szukania jej DT Quote
What May NN Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 snuszkak napisał(a):Aneta, czy Piotr mógł przyjechać do schroniska ocenić sunię?? To ważne z punktu szukania jej DT spytam dziś! Quote
snuszak Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 to ja czekam na info, gdyby się udało byłoby super! Quote
supergoga Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Gdyby Znajomi Doroty ja wzieli, a sunia by się nadała w Ich warunki, byloby super. Quote
SkarpetKa Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Moi znajomi deklarują się na tak, w sobotę z nimi podjadę, aby ją poznali, ale z ich strony decyzja podjęta. Czekam na informację w sprawie behawiorysty i jego opinii, porszę Aneta zapytaj o klatkowanie Łajki, sądzę że pewnie sama się będzie czuła tak bezpieczniej. Od wtorku/środy by mogą ją przyjąć :) Quote
Hala Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 O..jakie ciekawe wieści :) Cieszę sie i trzymam kciuki za małą. Quote
snuszak Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 jutro będzie Piotr to zobaczymy co na jej temat powie Quote
caromina Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Cześć dziewczyny, bardzo przykry widok. Jakieś dziwne te rany, symetryczna. Kroi się jakieś DT? Mogę napisać w razie czego do dziewczyny, która nam proponowała dla nadii tymczas, ale jak pamiętacie był problem z weryfikacja domu. Może teraz się to zmieniło, można spróbować. Quote
Ajula Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 caromina napisał(a): Jakieś dziwne te rany, symetryczna. racja, wyglądają na symetryczne, może za ciasny kaganiec Quote
Hala Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Hmmm, to ja źle chyba zrozumiałam... bo wydawało m isie, że DT juz dla suczydła jest :( Musze czytać uważniej. Quote
Chandra Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Hej witam wszystkich, właśnie dodałam małą fb i oszukałam ją tutaj na dogo. Bardzo mnie poruszyła historia małej. Jeden z moich psiaków, też pólnocniak, ma podobna historię, wróciły wspomnienia z początków naszej przyjaźni. Była trzymana na łancuchu w wannie w starej łazience i regularnie bita. Trafiła do mnie na tymczas i została z nami już na zawsze. Na początku miskę z jedzeniem dawałam jej podchodząc bokiem w kucki, w tej chwili pracujemy np. nad tym, żeby w czasie zabawy patykiem nie wyrywać go człowiekowi :) Łajeczko, Tobie życzę tego samego, daj nam ludziom jeszcze jedną szansę. Quote
supergoga Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 TYlko kto da szansę Łajeczce... oby znalazla kogos takiego jak Twoja suka. Quote
Pyrdka Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Proszę zajrzyjcie na wątek naszej kolejnej biedy http://www.dogomania.pl/threads/2202...1#post18294101 Quote
Recommended Posts