Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 908
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Nutusia napisał(a):
Hmmm... lepiej niż u Ciebie, mówisz Jofracy... Cięęęęęęęężżżżżżżko będzie ;)

Ja myślę że szanse sa takie na znalezienie domu jak mojej Gangi - tymczasowiczki zresztą.

Posted

Nie przesadzajcie :) Dusi byłoby lepiej, gdyby ktoś był więcej w domu, może gdyby była jedynym psem w domu, ale tu nie jestem pewna, bo Dusia nie lubi wychodzić bez Zuzy z domu, tylko drażnią ją czasem Zuzankowe szaleństwa. Sama nie wiem. Czekam na propozycje na kandydatury, casting rozpoczęty :)

Posted

:) a to fakt - ja też dymałam do Poznania po Jasieńkę aż dym szedł - były Targi i jak usłyszałam że 2tygodnie mam czekać - decyzja była krótka jedziemy - no mówiłam - czy jeszcze nie ? że to była miłość od pierwszego wejrzenia :) Dusieńka też zasługuje na najlepszy domek :) a ten brzuszek - stworzony do całowania :)

Posted

Po pierwsze: Proszę o zmianę w tytule na Dusia, ta Dela wogóle do naszek królewny nie pasuje :)

Dzwoniła wczoraj pani z Wieliczki. Miała już kiedys jamnika adoptowanego, ale wpadł jej pod samochód, bo nie zamknęli bramy... Niby sympatyczna rozmowa, kochają zwierzęta, ale jakoś nie wyobrażam sobie Dusi puszczonej w ogrodzie bez kontroli... Ona by się gdzieś zgubiła, albo nie wiedziała jak ma wrócić... Pani ma się jeszcze zastanowić i zadzwonić. W razie czego będę potrzebowała kogoś do wizyty w Wieliczce.

Posted

Dusiołek dziś pozwolił sobie założyć sweterek :) Dopiero przy zdejmowaniu coś tam pomarudziła. Malutka trzęsie się jak osika na tym mrozie i chyba tylko dlatego skapitulowała :)

Posted

to może jeszcze czapusia??? Na Józefowskiej w Katowicach jest śliczny jamnior w płaszczyku w kratkę i czapeczce z daszkiem pod kolor! Wszyscy go znają, bo jak idzie to robi furorę!

Posted

Dusia nie jest aż tak cierpliwa :) a ja lubię swoje palce, choć wczoraj Krzysiek się nie odsunął, kiedy go postraszyła i wcale go nie dziabnęła :) Ona tylko zgrywa takiego chojraka mam wrażenie :)

Posted

Sarunia a widziałaś kiedyś jamnika, którym można "rządzić" ? Nawet łagodna Zuzanka potrafi walnąć focha jak coś nie jest po jej myśli i się obraża diablica :)

Posted

jofracy napisał(a):
Sarunia a widziałaś kiedyś jamnika, którym można "rządzić" ? Nawet łagodna Zuzanka potrafi walnąć focha jak coś nie jest po jej myśli i się obraża diablica :)

Co prawda, to prawda - moja Korcia też mi pokazała, że ma charakterek... niby taka uległa, a do Luni z ząbkami startowała, pomimo, że tamta do Niej tylko z miłością...
Całe Jamniorki - ale za to NAJUKOCHAŃSZE!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

dostałam dziś maila od Pani z Warszawy, o której Wam pisałam, że jest zainteresowana Dusią. Poczytajcie sobie, jacy fajni są ludzie na świecie :)

Szanowna Pani Magdo, widać jak ogromne ma Pani serce dla zwierząt.

Tak bardzo mi smutno że w sprawie DUSI muszę powiedzieć już nie.
Szukałam dłuższy czas małego psa (suni jamniorka) zależało mi na jamniczce (miałam przez 31 lat psa jamnika pierwszą Meggi 15 lat u nas drugą Zuzię 16 lat z nami) rok przerwy, telefony między innymi do Pani
i w piątek 27.01 okazało sie że jest w schronisku dla psów w Sosnowcu , Gaja przymarza i wolontariuszka Ola prosi żeby ją jak najszybciej zabrać (zadeklarowane dwie osoby wycofały się). Pojechałam rano z Warszawy 4 godziny, pieski były akurat wyprowadzane przez wolontariusz jeden wielki szczek . Gaja nie dała sie wyciągnąć z budy opiekunowi ze schroniska bałam się jak poradzę sobie w podróży powrotnej. Przespała w torbie , ucho nadgryzione jedna roztrzęsiona bieda. Chudziutka ok 2-3 letnia sunia kręgusłup widać cały. Dziś była trzecia noc u nas. Ma chyba odmrożony pyszczek "ustka" sączy sie krew.....
Przykro mi .....tak wyszło. Powodzenia z serca dla DUSI i Pani .
W nadziei że nie ma ma Pani żalu do mnie . Szczerze - ja bardzo chciałam , wziełabym DUSIE na 100% przeciwny był mąż. Widział jak opłakiwałam ZUZIĘ powiedział weźmiesz starszego psa i znowu będziesz przeżywać. Proszę wybaczyć telefony i nadzieję że ją zabiorę. . ....
Teraz takie mrozy cieszę się że choć jedną psinę wyciągnęłam ze schroniska. Teraz jest leczona wzięła jeden zastrzyk , była u niej lekarz weterynarz -solidna opryszczka po odmrożeniu. Bardzo nieufna bardzo smutne oczy jak na tak małego psa musiała dużo przejść. Raz jeszcze przepraszam. Kocham jamniki bardzo i smutno że jest ich coraz więcej porzucanych . Dobrze że są takie osoby jak Pani.
W nadziei że dostanie Pani tę wiadomość bo nie mam już śmiałości zadzwonić.
Bardzo serdecznie Panią pozdrawiam
z poważaniem
Ewa

Posted

No, to teraz już wiemy, co to za Pani z Warszawy przyjechała po Gaję.
Jest o tym wzmianka na ogólnym jamnikowym:).
Dobrze, że Gaja już w ciepłym domku z Ludźmi, którzy będą Ją kochać!!!
A nasza Dusia jest u Ciebie bezpieczna i co najważniejsze - KOCHANA!!!

Posted

Straszne to jak sie pomysłi ile takich beidnych o których nie wiemy, czasem mysle że dobrze że nie wiemy bo jakby tak wpadła informacja o iluśtam... to bysmy sie wszyscy zapłakali co z nimi zrobić.

Posted

Ładny list napisała p. Ewa. Myślę, że może dobry wybór, w końcu Gaja była w gorszych warunkach i mogła nie przeżyć. A Dusia na razie ma domeczek póki co i stały też się znajdzie :lol: na spokojnie.

Posted

.....tak tak i chyba wszyscy są zadowoleni....myślę że Gaja będzie miała wspaniały domek i zgadzam się też że Dusia póki co - ma wspaniały domek :)

Posted

Tekst do odłoszeń:

Co ona wie o nas - ludziach? Co przynisło jej w darze życie?
Najpierw bezpieczeństwo, radość, przyjazne dłonie, ciepły kocyk i pełna miska.
Wszystko to zmieniło się , gdy czas zrobił swoje.
10-letnia jamniczka trafiła do schroniska.
Spokojna, ułożona i grzeczna sunia znalazła się w kojcu na betonie i zimnie. Wokół hałas i rozpaczliwe szczekanie.
Nie ona jedna... nie ona jedna...
Starość psa jest piękna, gdy przeplata ją miłość i serce człowieka.
Czy Dusia znajdzie jeszcze kolana, na które wskoczy, ręce, które pogłaszczą i kiedyś położone na zmęczonej główce odprowadzą do bram Tęczowego Mostu?
Dusia mieszka teraz w Domu Tymczasowym i czeka. Jamniczka bardzo potrzebuje domu i kochającego człowieka.
Tel. xxx xxx xxx