Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam
Mam 1,5 roczną bokserke właśnie przechodzi ciaże urojoną, podaje jej leki galastop. Po odstawieniu leków ma być sterylizowana. Prosze napiszcie mi czy wasze sunie tez były sterylizowane, jak się czuły co się zmieniło po zabiegu!!! Czy warto sterylizować majac na uwadze tylko dobro suczki?
Z góry dziekuje za odpowiedź

Posted

orlana napisał(a):
Czy warto sterylizować majac na uwadze tylko dobro suczki?

Jak najbardziej tak. Co prawda mam psa, nie sukę, ale z sukami po sterylce mam kontakt. Zazwyczaj im młodsza, tym lepiej znosi zabieg i szybciej wraca do pełnej sprawności - nawet następnego dnia. No a po zabiegu warto pomyśleć o specjalnej diecie www.sterylizacje.pl

Posted

Dziekuje za odpowiedź
Chyba się zdecyduje, byłaby ona przed 3 cięczką. Proszę o jakieś info od osób, które maja bokserki i je sterylizowali

Posted

Witam
Mam suczke po sterylizacji. Zabieg był wykonany kiedy miała 1,5 roku. Teraz ma prawie 5 lat. Nigdy nie miała małych.Nic sie nie zmienia w usposobieniu a jedynie nalezy dbac o diete . Przynajmniej jest pewnosc ze nie zapadnie na nowotwory narzadow rodnych i gruczolow mlecznych. Kazde oszczenienie zabiera psiakowi tez troche z zycia. Karmie Acana adult light i podaje tez gotowane jedzenie ryz i miesko do tego. Zobaczysz jaka bedzie silna i masywna jezeli tylko zadbasz o dobre jedzenie kompleksowe zbilansowane. Bawi sie normalnie z psami tak jak wczesniej.Jedyne co zauwazyłem to jest bardziej zdecydowana i odwazna kiedy jakis pies zachowuje sie agresywnie. Dobry chirurg zalozy taki szef kosmetyczny ze nic nie bedzie widac po pol roku.

• 1 month later...
Posted

Witam:razz: Moja suczka jest już po zabiegu,dziś mija tydzień od sterylki.Alma ma 10 miesiecy,czekaliśmy aż bedzie w pełni gotowa....Żadnych problemów po zabiegu nie mieliśmy jak narazie.Podaje jej jeszcze antybiotyk w tabletkach,musze trzymać jej dietę...i cieszymy się że jesteśmy juz PO:lol: :lol: Warto sterylizować,chcę żaby Alma była zdrowa :p :loveu:

Posted

Dziekuje za informację
Fionka ma 1,5 roku i dzisiaj jade z nią na sterylizac. nie ukrywam że bardzo sie boje. Mam nadzieje, że wszystko bedzie w porządku.
Trzymajcie za Fionkę kciuki:)