Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ZAPRASZAM na bazarek z płytami i książkami na okaleczoną Pekinkę- żeby przejść dwie operacje, jedna to czyszczenie oczodołu, usunięcie reszty oczka, bo jest tam stan zapalny i zaszycie oczodołu, w czasie tej operacji Klara będzie miała również korektę podniebienia, bo ciężko jest jej oddychać. Następna operacja to usunięcie obu przepuklin i sterylizacja.
http://www.dogomania.pl/threads/220387-P%C5%82yty-CD-i-ksi%C4%85%C5%BCki-dla-pekinki-i-astki-do-14.01.-do-23.00?p=18312429#post18312429

Uploaded with ImageShack.us

Posted

Skarpeta Plaskatych przekaże 150zł na malutką.

Tylko zanim wypłacę mam pytanie - kto jest odpowiedzialny za jej rozliczenia i gdzie można je zobaczyć?
Kto potwierdzi dotarcie przelewu?

Gdzie ona aktualnie przebywa? Na mikropsy została zgłoszona??

Posted

W pierwszym poście podano, że sunia jest pod opieką Fundacji Przyjaciele Braci Mniejszych z Jabłonnej. Ona chyba u Lulki w domu przebywa. Jak Lulka będzie na wątku, to pewnie odpowie. 150 zł to bardzo duża pomoc.

Posted

[quote name='Isiak']W pierwszym poście podano, że sunia jest pod opieką Fundacji Przyjaciele Braci Mniejszych z Jabłonnej. Ona chyba u Lulki w domu przebywa. Jak Lulka będzie na wątku, to pewnie odpowie. 150 zł to bardzo duża pomoc.[/QUOTE]
W takim razie czekam na konkrety :)

Posted

Sunia przebywa w Fundacji - tak jak jest napisane poniżej. Poniższe zdjęcia są zrobione w fundacji. Potwierdzenie przelewu tylko u pani Iwony.
Wszelkie informacje są u pani IWONY z Fundacji Przyjaciele Braci Mniejszych:

[SIZE="3"]tel. 506 403 514

[quote name='Lulka']Sunia została odebrana z pseudohodowli przez Pogotowie dla Zwierząt.
Nasza Fundacja przyjęła ją do siebie na czas leczenia i znalezienia nowego domu.
Sunia jak wiele innych była maszynką do produkcji szczeniąt. Jest wyeksploatowana i okaleczona. Ma podwójną przepuklinę - pępkową i pachwinową, okropnie chuda, straciła również oczko.
O kołtunach, brudzie, odparzonej skórze i mega długich pazurkach nawet nie ma co pisać, bo to norma w tych mordowniach. Klara rodziła wielokrotnie, jest niedożywiona i mocno wyeksploatowana. Mamy nadzieję, że jak wydobrzeje to znajdzie kochający domek.

Na razie czeka ją niestety długa rekonwalescencja. Musi nabrać wagi, żeby przejść dwie operacje, jedna to czyszczenie oczodołu, usunięcie reszty oczka, bo jest tam stan zapalny i zaszycie oczodołu, w czasie tej operacji Klara będzie miała również korektę podniebienia, bo ciężko jest jej oddychać. Następna operacja to usunięcie obu przepuklin i sterylizacja.

Obie te operacje to koszt kilkuset złotych. Bardzo prosimy o wsparcie operacji tej małej. Daliśmy jej schronienie i chcemy wyleczyć, ale sami nie damy rady, mamy pod opieką ponad 40 bezdomnych nosków. Leczenie tej istotki przerasta nasze możliwości.

Każda wpłata, nawet ta najmniejsza jest bardzo ważna. Dziękujemy w imieniu Klary za pomoc!

Fundacja Przyjaciele Braci Mniejszych
fpbm_adopcje@wp.pl
www.fundacjapsom.pl
informacje o suni u Iwony: 506 403 514

nr konta dla darowizn na rzecz Klary:

Fundacja Przyjaciele Braci Mniejszych

KRS 0000372116
NIP 5361898580
REGON 142749794

konto: 76801300062001001408650001
z dopiskiem dla Klary

adres:
ul. Modlinska 107 B
05-110 Jabłonna

dane banku:

Bank Polskiej Spółdzielczości Spółka Akcyjna
ul. Płocka 9/11 B, 01-231 Warszawa

SWIFT - POLUPLPR
IBAN - PL76801300062001001408650001

paypal: fpbm_adopcje@wp.pl

Posted

Jutro jadę do Fundacji to mogę przekazać tę dobrą informację- tylko, że ja zajmuję się tylko psami w Fundacji- nie mam wglądu do konta Fundacji. Rozumiem, że to trzeba wysłać SKAN tej faktury ????? W jaki sposób potwierdzić wpływ pieniędzy. Pytam dlatego, żeby powtórzyć to wszystko pani Iwonie.

[quote name='Agucha']Potrzebna jest imienna [<-psa] faktura za operację, osoba która zgłosi sunię na wątku Skarpety Plaskatych i po wypłacie pieniędzy potwierdzi tam wpływ pieniędzy na konto.

http://www.dogomania.pl/threads/189267-Skarpeta-PLASKATYCH-%29

Posted

[quote name='Ewa Gałązka']Jutro jadę do Fundacji to mogę przekazać tę dobrą informację- tylko, że ja zajmuję się tylko psami w Fundacji- nie mam wglądu do konta Fundacji. Rozumiem, że to trzeba wysłać SKAN tej faktury ????? W jaki sposób potwierdzić wpływ pieniędzy. Pytam dlatego, żeby powtórzyć to wszystko pani Iwonie.

Warunki uzyskania pomocy:

1.
Wymagana jest krótka informacja o psie oraz wskazanie wątku, na którym na bieżąco przedstawiane jest rozliczenie, sytuacja i widnieje informacja o potrzebie pomocy.

4.
Wypłata pieniędzy na konkretnego psa ma działać na zasadzie zwrotu kosztów -
po okazaniu faktury lub paragonu.

6.
W przypadku nadwyżki - konieczność zgłoszenia i każdorazowa decyzja opiekuna psa, na którego zostały przelane pieniądze skarbonkowe - czy nadwyżka idzie na innego plaskatego, czy zostaje zwrócona do Skarpety.
Wystarczy skan faktury na którym jest wyszczególnione na jakiego psa.
Na wątku Skarpety musi być wklejony skan faktury i potwierdzone, że pieniądze dotarły na wskazane konto. Tak więc osoba zgłaszająca musi się orientować w sytuacji finansowej psa i udostępnić fakturę.

Na wątku psa powinno być rozliczenie, żeby było wiadomo co, ile i kiedy.

• 2 weeks later...
Posted

Lulka napisał(a):
jestem jestem, sunia nie jest u mnie, zrobiłam jej tylko wątek, sunia jest w Fundacji.
Ewa - czy rozmawiałaś z Iwoną?

Rozmawiałam jak byłam w sobotę 14 .01. 2012- Iwona się zgodziła. Mówiłam o fakturze za operacje. Tylko że Klara jeszcze nie była operowana ani razu, bo jeszcze jej organizm był za słaby, była jeszcze za chuda.

Posted

Klara miała wczoraj (30.01.2012) pierwszą operację, była bardzo trudna i sunia ciężko ją przeszła. Macica utkwiła w przepuklinie pachwinowej i trochę to trwało zanim udało się wszystko powycinać. Sunia jest na bardzo obolała, cały czas na środkach przeciwbólowych.
Połowę środków już mamy, bardzo prosimy o dalszą pomoc dla Klary !

http://www.facebook.com/events/264741766920595/

By eg2003 at 2012-01-31

By eg2003 at 2012-01-31