Cockermaniaczka Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 ocet bardzo wysusza...nie wiem co to wogole za pomysl...eh... Nie kombinujcie bo narobicie tylko problemow...Uszy sa nie tykalne bez potrzeby...Jesli jest czarna smierdzaca wydzielina-idzie sie do weta...
swan2407 Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 To dobrze, że na razie tego nie robiłam. Zalecił dokładnie 1ml octu na 9 ml wody i przemywać raz dziennie.
vaness Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Nie widziałam jeszcze czarnej wydzieliny u psa żadnego , a do schroniska też jeżdżę - jak jest to taka brązowawa
Cockermaniaczka Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 dziwna teoria,ja octu to moge uzyc co najwyzej do czyszczenia deski do krojenia w kuchni;p albo plytek z osadu w lazience:diabloti: Vaness -brazowa/czarna...Generalnie ciemna i smierdzaca...:roll:
KasiaJessy Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 Ja się trochę boje to zrobić.Próbowałaś ?
KasiaJessy Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 Cockermaniaczka napisał(a):dziwna teoria,ja octu to moge uzyc co najwyzej do czyszczenia deski do krojenia w kuchni;p albo plytek z osadu w lazience:diabloti: Vaness -brazowa/czarna...Generalnie ciemna i smierdzaca...:roll: Jeszcze nie widziałam nie słyszałam o czymś takim...
Cockermaniaczka Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 jak twoj pies bedzie mial zapalenie ucha to zobaczysz...Jeszcze bardzo malutko wiesz i widzialas...
vaness Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 szczerze to nie wiem czy śmierdząca czy nie , bo nie wąchałam . Jednak człowiek też raz na jakiś czas powinien umyć uszy i jest to chyba normalne
Cockermaniaczka Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 nie ma potrzeby jesli sie nic nie dzieje...U czlowieka zakrapia sie kroplami i wydzielina ma wyplynac,pozatym ucho psie jest troche inaczej zbudowane...Zacznij w swoich uszach grzebac to zobaczymy jak szybko trafisz do laryngologa...Po prostu bez potrzeby sie nie grzebie... Im wiecej grzebiesz tym bardziej ucho podrazniasz i przyczyniasz sie do zapalen...Wentylowanie i usuwanie wlosow z malzowiny w zupelnosci wystacza...
KasiaJessy Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 ale ja nie grzebie w uchu tylko z wierzchu myję płynem i ciepłą wodą pieskowi ucho!
cockermanka Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Masz jakąś manię prześladowczą z tymi uszami...
Misia&Ruby Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Dobry temat, żeby odwrócić uwagę od innych;)
cockermanka Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 KasiaJessy napisał(a):''innych'' czyli kogo ? Od innych tematów... ;)
vaness Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Cockermaniaczka napisał(a):nie ma potrzeby jesli sie nic nie dzieje...U czlowieka zakrapia sie kroplami i wydzielina ma wyplynac,pozatym ucho psie jest troche inaczej zbudowane...Zacznij w swoich uszach grzebac to zobaczymy jak szybko trafisz do laryngologa...Po prostu bez potrzeby sie nie grzebie... Im wiecej grzebiesz tym bardziej ucho podrazniasz i przyczyniasz sie do zapalen...Wentylowanie i usuwanie wlosow z malzowiny w zupelnosci wystacza... skoro piszesz , że bez potrzeby się nie myje to jak jest ucho w środku brudne to chyba trzeba je umyć co ?
KasiaJessy Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 cockermanka napisał(a):Od innych tematów... ;) Aaa...A to źle czy dobrze że tak napisałaś ? Cockermaniaczko i Vaness To co trzeba zrobić jak spaniel ma brudne uszy?Żeby z tego zrobiło się coś gorszego.
vaness Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 według mnie trzeba je umyć , według lekarzy a poświadcza tym paulaa też ..
cockermanka Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Jeśli wyczyścisz wnętrze ucha i po kilku dniach znów jest tak samo - ciemna wydzielina - to należy pokazać psa weterynarzowi.
KasiaJessy Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 [quote name='vaness']według mnie trzeba je umyć , według lekarzy a poświadcza tym paulaa też .. Ja myje Jessy ostrożnie. Jak byłam u wetów to kazali mi kupić ''kanar'' i przemywać jej delikatnie uszy. Cockermanko-no pewnie bo może jest coś z uchem.Ja jej przemywam co miesiąc.
vaness Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Ola & Kajtek napisał(a):Hej Wam . ! :D hej Tobie ! :D
KasiaJessy Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 A ile po kąpieli trzeba trzymać psa w domu?No bo to jej pierwsza w zimie kąpiel.
cockermanka Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Kąpiesz po ostatnim spacerze i już nie wypuszczasz na dwór - dopiero rano, jak będzie sucha. A najlepiej wysuszyć - albo przynajmniej podsuszyć - suszarką.
Recommended Posts