KasiaJessy Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 Zapomniałam bo miałam tyle spraw na głowie że nawet....Postaram się jutro (ale nie obiecuje że jutro);) A jak wy myjecie uszy sowim spanielom ?(w środku ucha)?jakim płynem?Mówiłam że się postaram robic błędów !dobra ,czyli chcecie żeby robić?...
Cockermaniaczka Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 KasiaJessy napisał(a):Zapomniałam bo miałam tyle spraw na głowie że nawet....Postaram się jutro (ale nie obiecuje że jutro);) A jak wy myjecie uszy sowim spanielom ?(w środku ucha)?jakim płynem?Mówiłam że się postaram robic błędów !dobra ,czyli chcecie żeby robić?...szczotka kubek pasta zimna woda...:errrr::laugh2_2: Ile razy sie jeszcze o to zapytasz?:diabloti::cool3: No starasz sie robic bledow starasz:evil_lol::lol:
Guest Fusiafusia Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Hej.:lol: Co tam u cb słychać ?;) Mam kolejny filmik, ale jeszcze go na Dogo nie wrzuciłam .:eviltong:
paulaa. Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Ola & Kajtek napisał(a): Mam kolejny filmik, ale jeszcze go na Dogo nie wrzuciłam .:eviltong: To na co czekasz ? :smile:
KasiaJessy Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 [quote name='Cockermaniaczka']szczotka kubek pasta zimna woda...:errrr::laugh2_2: Ile razy sie jeszcze o to zapytasz?:diabloti::cool3: No starasz sie robic bledow starasz:evil_lol::lol: Cooo?Mi kazali kupować specjalny płyn kanar czy coś w tym stylu. Zimna woda?Ja ciepłą wodą jej myję.Widzę że nie wiecie...:(myślałam że więcej mi powiedzie jak to robić.A jaką pastą?Proszę Cie-rób przecinki i kropki! Tyle ile trzeba Chyba nie robić Ola&Kajtek Witam znów na forum;) A nic takiego...Ale nie mogę zrobić na razie zdjęć jessy:( W końcu!a czego nie wrzuciłaś ?
swan2407 Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 [quote name='KasiaJessy']Proszę Cie-rób przecinki i kropki! Haha. Widzę, że role się odwróciły. Teraz KasiaJessy pilnuje u innych interpunkcji. :evil_lol: Czekam na nowe zdjęcia Jessy. :D
paulaa. Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 KasiaJessy Już tak serio. Ja swojemu spanielowi przemywam uszy specjalnym płynem, kupiony w zoologu. Firmy: Dr.Seidla. Używany do tego zwykłych pałeczek do uszu jak dla ludzi. ;)
KasiaJessy Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 [quote name='swan2407']Haha. Widzę, że role się odwróciły. Teraz KasiaJessy pilnuje u innych interpunkcji. :evil_lol: Czekam na nowe zdjęcia Jessy. :D trudno jest przeczytaj bez '' , '' '' . '' Na razie nie mam czasu. Paula A jak się nazywa ten płyn ?
paulaa. Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 płyn nazywa sie 'płyn do przemywania uszu' Z laboratorium Dr. Seidla. ;)
Cockermaniaczka Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 psu się nie grzebie bez potrzeby w uszach dziewczyny...w ten sposób można łatwo doprowadzić do infekcji...jeśli nie ma problemów z uszami to tylko się wycina włosy z małżowiny i koniec...
paulaa. Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Cockermaniaczka napisał(a):psu się nie grzebie bez potrzeby w uszach dziewczyny...w ten sposób można łatwo doprowadzić do infekcji...jeśli nie ma problemów z uszami to tylko się wycina włosy z małżowiny i koniec... Mój niestety ma ciągle jakieś problemy z uszami, jako mały szczeniak miał już zapalenie, więc nie mam wyboru... ;)
Cockermaniaczka Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 to trzeba isc do weta...I tyle.Przyczyn moze byc tysiace,od alergii pokarmowej po swierzby,pasozyty,zapalenia...Samemu uszu sie nie tyka! Zdrowe ucho nie powinno wydzielac zadnej wydzieliny!
vaness Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Cockermaniaczka napisał(a):psu się nie grzebie bez potrzeby w uszach dziewczyny...w ten sposób można łatwo doprowadzić do infekcji...jeśli nie ma problemów z uszami to tylko się wycina włosy z małżowiny i koniec... jak ma brudne to się je myje . Ja mam taki płyn , który się wlewa do ucha i masuje , a potem ładnie watą zetrzeć i tyle - uszy czyste. Bo patykami wet mówił ,że można coś zrobić jak się wsadzi za daleko .
vaness Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 KasiaJessy napisał(a):A ona cały czas ma brudne uszy. jak nigdy jej nie myłaś to ma
Cockermaniaczka Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 vaness napisał(a):jak ma brudne to się je myje . Ja mam taki płyn , który się wlewa do ucha i masuje , a potem ładnie watą zetrzeć i tyle - uszy czyste. Bo patykami wet mówił ,że można coś zrobić jak się wsadzi za daleko . zdrowe ucho nie wytrwarza zadnej wydzielny!!!Wiec ja sie pytam czym ma byc brudne???Moje psy nie maja grzebane w uszach wogole,ani spaniel ani jamnik u rodzicow... o spacerach tylko sprawdzam-zazwyczaj latem czy nic nie wpadlo i koniec!Na tym sie konczy mycie uszu...Podstawa to wentylacja i wycinanie wlosow z malzowiny,brak wentulacji prowadzi do zlego oszuszania sie ucha i problemow... Im wiecej grzebiecie tym bedzie gorzej...
vaness Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 ja nie mówię , że mu grzebie codziennie , ale raz w miesiącu ma przeczyszczone
KasiaJessy Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 Ale ja jej myję co 6 tygodnie albo co 1miesiąc a wy? Ale ja będę myć tak jak myję.Już byłam u wetów.
paulaa. Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Cockermaniaczka napisał(a):to trzeba isc do weta...I tyle.Przyczyn moze byc tysiace,od alergii pokarmowej po swierzby,pasozyty,zapalenia...Samemu uszu sie nie tyka! Zdrowe ucho nie powinno wydzielac zadnej wydzieliny! Byliśmy u weta i właśnie kazał mi przemywać co jakiś czas, żeby znowu nie doszło do zapalenia. ;)
vaness Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 jak są uszyska brudne to trzeba je umyć ;) chyba lepiej umyć niż żeby coś się zrobiło z brudu
KasiaJessy Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 No właśnie a nie jechać do weta a ona będzie się śmiał że tylko wystarczy umyć płynem :cool3: Ja będę jechac do wetow jak bedzie cos poważnego;)
swan2407 Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Nam po infekcji uszu wet poradził przemywania wodą z octem, aczkolwiek jeszcze tego nie robiłam.
Recommended Posts