Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich :) Hmm chciałabym sie dowiedzieć jakie są wykształcenia związane z pieskami?:) Na jakie studia trzeba sie kierować jeśli w przysłośći chce się pracować z psami :) ? Zawsze myslałam nad weterynaria ale wiem ze to jest bardzo ciezki kierunek i chyba odpuszcze ? Ostatnio zastanawiałm sie jakie studia trzeba skończyć zeby np ocaniać pieski na wystawach bardzo proszę o odpowiedzi ! :)

Posted

18xklaudia napisał(a):
Ostatnio zastanawiałm sie jakie studia trzeba skończyć zeby np ocaniać pieski na wystawach bardzo proszę o odpowiedzi ! :)

Podyplomowe studia kynologiczne ;-)

Posted

ocaniać pieski na wystawach

tego się nie studiuje... trzeba należeć do ZKwP, w twoim rodzinnym oddziale powiedzą ci co zrobić, informacje masz też w regulaminie...

Posted

Myslałam nad zootechnika ale odpada :) Noo właśnie tresura jest ciekawa i chyba bede nad tym mysleć i jeszcze sb zrobie kurs na groomera hmm w sumie jeszcze troche czsu mam moze sie zmieni ZOBACZYMY :) dzięki :)

• 2 weeks later...
Posted

Ja ciebie również gorąco Witam.
Należy zdac na początku na weterynarie co jest ważnym krokiem jeśli chodzi o prace z psiakami.
Radze zdac podyplomowe studia są różne kierunki wymienie dwa:
-Behawiorystyka
-Kynologia
Oraz oczywiście można pracowac z psami jako groomer bądź treser po zdaniu odpowiednich kursów i szkoleń.

Życze powodzenia!