18xklaudia Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 Witam wszystkich :) Hmm chciałabym sie dowiedzieć jakie są wykształcenia związane z pieskami?:) Na jakie studia trzeba sie kierować jeśli w przysłośći chce się pracować z psami :) ? Zawsze myslałam nad weterynaria ale wiem ze to jest bardzo ciezki kierunek i chyba odpuszcze ? Ostatnio zastanawiałm sie jakie studia trzeba skończyć zeby np ocaniać pieski na wystawach bardzo proszę o odpowiedzi ! :) Quote
gryf80 Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 może zootechnika?weterynaria ciężka,ale daje potem "dużo frajdy" Quote
vege* Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 18xklaudia napisał(a):Ostatnio zastanawiałm sie jakie studia trzeba skończyć zeby np ocaniać pieski na wystawach bardzo proszę o odpowiedzi ! :) Podyplomowe studia kynologiczne ;-) Quote
danielw_2 Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Witam, a może interesowało by cię zostanie treserem psów. Wystarczy ukończyć kurs tresera. Pozdrawiam, Daniel http://naszezwierzakidomowe.blogspot.com/ Quote
sachma Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 ocaniać pieski na wystawach tego się nie studiuje... trzeba należeć do ZKwP, w twoim rodzinnym oddziale powiedzą ci co zrobić, informacje masz też w regulaminie... Quote
18xklaudia Posted December 27, 2011 Author Posted December 27, 2011 Myslałam nad zootechnika ale odpada :) Noo właśnie tresura jest ciekawa i chyba bede nad tym mysleć i jeszcze sb zrobie kurs na groomera hmm w sumie jeszcze troche czsu mam moze sie zmieni ZOBACZYMY :) dzięki :) Quote
Doggerelly Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Ja ciebie również gorąco Witam. Należy zdac na początku na weterynarie co jest ważnym krokiem jeśli chodzi o prace z psiakami. Radze zdac podyplomowe studia są różne kierunki wymienie dwa: -Behawiorystyka -Kynologia Oraz oczywiście można pracowac z psami jako groomer bądź treser po zdaniu odpowiednich kursów i szkoleń. Życze powodzenia! Quote
Recommended Posts