wikikoniki Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 Neska złapała pchły, co prawda widziałam tylko dwie, ale lepiej... Mam w domu taki spray "fungiderm" - stosowałam go, po grzybach. Czy teraz też mogę ? P{otrzebuję pilnej pomocy, bo dziś wigilia, więc nie mogę iść do weta... :roll: Quote
taks Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 Klotrymazol ( fungiderm) nie dzała w żaden sposób na pchły wiec kropienie psa tym co się ma akurat pod ręką nie ma sensu a wręcz może zaszkodzić. Od pcheł psu do wtorku nic sie nie stanie dlatego lepiej odpuść eksperymenty a po swietach po prostu kup preparat na pchły. Ewentualnie możesz psa wykąpać- jest niewielka szansa ,że uda się je spłukać a przynajmniej część Quote
wikikoniki Posted December 24, 2011 Author Posted December 24, 2011 Dzięki :p Okazało się, że sklep zoologiczny jednak jest czynny więc poszłam kupiłam szampon i zaraz będę ją kąpać ;) Quote
gryf80 Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 i dobrze.odczekaj kilka dni i zastosuj sobie jakiegoś spot-ona(jest ich wiele).pchły są cały rok. Quote
Yorkomanka Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 jak Dusiek złapał pchły (:mad:) bo zapomniałam go zakropić a stare krople już przestały działać wyłapałam dziady pincetą:p i oczywiście zakropiłam Quote
Kirinna Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Yorkomanka napisał(a):jak Dusiek złapał pchły (:mad:) bo zapomniałam go zakropić a stare krople już przestały działać wyłapałam dziady pincetą:p i oczywiście zakropiłam Jak ty je złapałaś?! musiałas mieć jakiś super refleks:) Quote
Yorkomanka Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 były tylko 4 możliwe że delikatnie przymulone może trochę po poprzednik kropieniu zostało ale nie na tyle żeby całkiem je odstraszyć? nie wiem i tak szybkie były skubańce. Dużego pola do ucieczki zresztą nie miały:eviltong: fakt że jak już mi się udało złapać to razem z futrem je wyciągałam ale się udało był w tedy ostrzyżony nie wyobrażam sobie co by było w długich kudłach:crazyeye: Quote
Recommended Posts