Olson Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Witam. Whisky (DON) ma teraz dokładnie 29 miesięcy. Sunia jest generalnie bardzo żywiołowa, pogodna, uwielbia się bawic, a w szczególności ubóstwia śnieg. :loveu: Jednak teraz zimą to ja mam dodatkowy problem. Psica skacze szaleje, a przy tym ślizga się na śniegu. :-( I od kilku dni (od kiedy spadł u nas śnieg) pies kuleje na tylnią lewą łapę. Zaczęło się to zeszłej zimy - pierwszy lód pies kuleje. Weterynarz orzekł że Młoda nadwyręża sobie stawy i w tym jest problem - nie da się nic z tym zrobic. Czy wiecie może jak można temu zapobiec? Z góry dzięki, pozdrawiam Quote
Beatrx Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 może buty z podeszwą antypoślizgową? ewentualnie skarpetki dziecięce z absem? Quote
Olson Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 Nooo, tylko że ona w nich wytrzyma jakieś 20 sekund, po czym zdejmie i zje. Odpada. :( Quote
Beatrx Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 to może zero prowadzenia po chodniku czy ulicy? ale to odpada, jak mieszkacie w mieście. chyba, ze ona ślizga się nawet na tym nieubitym śniegu, ale jak cokolwiek na łapach odpada to nie mam pojęcia, jak temu zaradzić. mój to się poślizgnie, nawet przewróci, ale wstaje i leci dalej, nawet tego nie zauważa. a może po prostu ją przyzwyczaić do 'obuwia'? najpierw w domu, a potem na dworze? Quote
Olson Posted December 24, 2011 Author Posted December 24, 2011 Mieszkamy na wsi. Sunia spędza dużo czasu w domu, ale kiedy my wychodzimy jest na podwórku (czasem w kojcu, wtedy najczęściej śpi w budzie) i na noc też z reguły siedzi na dworze. Kiedy my pójdziemy spac na piętro to ona po prostu nie chce siedziec sama i trzeba ją wypuszczac na podwórko, bo tam ma więcej zajęc. Normalnie chodzimy na jeden dłuuugi spacer (około 2h) do lasu, gdzie Whisky może się wyszalec. Tam jest śnieg nieubity a ona i tak się ślizga. :( Na podwórku staram się nie bawic się z nią na chodniku tylko też na trawie. Quote
Recommended Posts