Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 257
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Akrum napisał(a):
tak, tak - zdradź nam te wyniki, bo jak nie to ... :mad::mad::mad:

:mad: - od Pyrdki
:mad: - ode mnie
:mad: - i od Akrum

będzie bolało :)

Posted (edited)

Nie wiedziałem, że jeszcze ktoś to dzisiaj przeczyta:-)
Po tym co napisałem już powinnyście wiedzieć, że "wyniki są dobre" - tak usłyszałem od weta:-)
Miał jakieś małe zastrzeżenie (naukowa nazwa - nie powtórzę bo nie pamiętam), ale mówił, że to w granicach normy.
Z resztą z tego co wiem to miałem te wyniki zostawić w gabinecie bo ktoś (czyt. Akrum) miał po nie dzisiaj tam wpaść:-)
Przepraszam,że musiałyście czekać jeden dzień dłużej na poznanie wyników,ale myślałem,że może chwile po moim pierwszym poście same je ogłosicie. Nie wiedziałem,że te kartki ciągle leża w gabinecie. Znowu moja wina:-)

Edited by Maciek777
Posted

ten ktoś, czyli ja - nie wiedział, że wyniki już są u pana doktora :roll:

dzisiaj po pracy podejdę, bo muszę zapłacić za szczepienia,czip itd...
więc i wyniki odbiorę i pogadam z doktorkiem co i jak :lol:

Posted

mam wyniki Figi, chciałam zrobić skan w pracy i guzik z tego, skaner się zepsuł...

W domu zrobię zdjęcia wyników, a póki co najważniejsze wyniki przepisuje:

glukoza 78 mg/dl
ALP 77 U/L
ALT 35 U/L
AST 48 U/L wet powiedział, że jest lekko podwyższony (norma to 1-45), ale póki co nic z tym nie trzeba robić, może być spowodowane burzą hormonów.
Mocznik 23 mg/dl
Kreatynina 0.80 mg/dl
Amylaza 693 U/L

Posted

za szczepienia na wirusówki i p-ko wściekliźnie, ściągnięcie szwów, czipowanie i pobranie krwi zapłaciłam u weta 120 zł.
za badania w laboratorium zapłaciłam: 50 zł

razem 170 zł

Posted

Akrum napisał(a):
mam wyniki Figi, chciałam zrobić skan w pracy i guzik z tego, skaner się zepsuł...

W domu zrobię zdjęcia wyników, a póki co najważniejsze wyniki przepisuje:

glukoza 78 mg/dl
ALP 77 U/L
ALT 35 U/L
AST 48 U/L wet powiedział, że jest lekko podwyższony (norma to 1-45), ale póki co nic z tym nie trzeba robić, może być spowodowane burzą hormonów.
Mocznik 23 mg/dl
Kreatynina 0.80 mg/dl
Amylaza 693 U/L

Figa nie ma się co przejmować, ma lepsze wyniki ode mnie :p Mówił jakie są normy dla zwierząt?

Posted

imperator napisał(a):
Figa nie ma się co przejmować, ma lepsze wyniki ode mnie :p Mówił jakie są normy dla zwierząt?

tak, ale już nie pamiętam :oops:
zresztą to można w necie wszystko sobie sprawdzić też :)

Posted

Czy Figa zawsze była taka...szczupła?:-) Przydałoby się jej przybrać parę kg.
A po za tym to sama pcha się do wyjścia jak tylko boks się otworzy. Wydawać by się mogło po wyglądzie, że będzie leniwa i ospała, a tu zaraz będą wymagania od nowego domu jak dla malamuta:-)

Posted

[quote name='Maciek777']Czy Figa zawsze była taka...szczupła?:-) Przydałoby się jej przybrać parę kg.
A po za tym to sama pcha się do wyjścia jak tylko boks się otworzy. Wydawać by się mogło po wyglądzie, że będzie leniwa i ospała, a tu zaraz będą wymagania od nowego domu jak dla malamuta:-)

... lekkie toto, to i ruchliwsza jest dziewczyna :)

A co do chudości... benki szybko tracą na wadze... szybko i gwałtownie. A nie wiemy jakie warunki miała u tego gospodarza.
Jeśli wyniki ma dobre i innych niepokojących sytuacji nie zauważacie... po prostu trzeba poczekać, bo niestety tak jak szybko tracą masę, tak powoli ją odbudowują... a stres i nowa sytuacja, nie pomagają w tym.
Myślę, że na razie warto ją obserwować, ale nie ma co się niepokoić jeszcze.

Posted

Maćku, Figa była jeszcze chudsza, jak była odebrana od tego gospodarza i przywieziona do przytuliska.

tej facet jej nie karmił, gdy zwiała mu z kojca, to dopadła do kury i ją zagryzła by się najeść, dlatego gospodarz chciał ją zabić.
potem to ropomacicze, stan zapalny, sterylka - to wszystko też miało wpływ.

Wyniki ma bardzo dobre, więc wszystko z nią ok.

Odrobaczana była, podaliście drugi raz tabletki na robale, które były z nią przywiezione??

Podawajcie jej 3 razy dziennie jedzonko - nabierze dziewczynka masy, spokojnie. Trochę czasu musi minąć.
Byle by się nie rozpuściła i swoją masą później Nero nie dogoniła ;)

Posted

Dzisiaj przelalam 510 zlotych na hotelik dla Figuni.Jutro rano musza byc u Akrum na koncie.Jak dojda to prosze o ptwierdzenie.Bardzo dziekuje Akrum i tym ktorzy pomogli Figuni zaczac nowe zycie.

Posted

[quote name='Alexa77']Dzisiaj przelalam 510 zlotych na hotelik dla Figuni.Jutro rano musza byc u Akrum na koncie.Jak dojda to prosze o ptwierdzenie.Bardzo dziekuje Akrum i tym ktorzy pomogli Figuni zaczac nowe zycie.
cioteczko kochana, pieniążki dotarły - ślicznie dziękuję :)

ciociu kochana, bez Waszej pomocy i pomocy wszystkich tutaj zgromadzonych na wątku nie dałybyśmy rady...
to nasz wspólny sukces :)
teraz jeszcze czekać, aż telefony się rozdzwonią :) i dobry domek wybierzemy :)

Posted

Byliśmy dzisiaj u Figi w hoteliku. Zabrałam z sobą córkę i wnuka. Poszliśmy na bardzo długi spacerek na którym Figulę wyczesałam. Zostało w lesie sporo sierści bo psiak linieje. Po tym zabiegu była gotowa do sesji zdjęciowej.

Jak widać Figa jest bardzo przyjaznym psiakiem, najchętniej przytulała się do wnuka.

Posted

O tak, w odwiedzinach w hoteliku byliśmy :)
Wszystkie psinki takie zadbane, zadowolona - aż miło patrzeć :)

Najbardziej podoba mi się zmiana Figi, ona zrobiła się taka radosna, a w człowieka najlepiej by się tak mocno wtuliła i już tak została :)
Kochana psinka z niej :)

A na spacerku - tak dumnie przy Was Emma maszerowała, taka piękna :)

Posted

Akrum napisał(a):
O tak, w odwiedzinach w hoteliku byliśmy :)
Wszystkie psinki takie zadbane, zadowolona - aż miło patrzeć :)

Najbardziej podoba mi się zmiana Figi, ona zrobiła się taka radosna, a w człowieka najlepiej by się tak mocno wtuliła i już tak została :)
Kochana psinka z niej :)

A na spacerku - tak dumnie przy Was Emma maszerowała, taka piękna :)

Tak śliczny z niej psiak, a futerko ma takie puszyste i miękkie. Wydaje mi się, że mogła by trochę przytyć.

Posted

W hoteliku pracują nad tym, by Figa przytyła, dostaje już o wiele większe porcje jedzenia.

Odrobaczana dwa razy była, więc to nie robale.

Zakupimy jej jeszcze trochę puszek i jak 3 razy na dzień będzie dostawała suche porcje, to w międzyczasie jeszcze może puszki jej bedzie Maciek z Nadią podawać, co Wy na to?