michalek2626 Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Witam kolega ma suka owczarka niemieckiego w wieku 2,5 roku i prosił mnie o pomoc ponieważ jego suka okulała na przednie i tylne łapy , dzwonił do weterynarza który znajduje się jak najbliżej jego ale on dopiero będzie po nowym roku . dodam jeszcze że syka ma ciepłe nogi i jak z nią się bawi w aportowanie suka jest pełna zapału i chęci do zabawy podskakuje i nie daje oznak że bulą ją te łapy . co to morze być Quote
Wulkan Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 To może być wszystko. Począwszy od dysplazji, naderwania ścięgien, zerwania wiązadeł krzyżowych, zwichnięć do zwykłych urazów- potłuczeń. Radziłabym ograniczyć ruch, zobaczyć jak potoczą się sprawy. Kolega może spróbować zrobić suni masaż. Jak najszybciej niech idzie do innego weterynarza- zrobić prześwietlenie- nie zaszkodzi. Pozdrawiam ;) Quote
michalek2626 Posted December 26, 2011 Author Posted December 26, 2011 Nie wiecie morze gdzie można w Radomiu zrobi badanie rtg Quote
Beta&Czata Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 http://www.vetopedia.pl/article70-1-Enostoza_(mlodziencze_zapalenie_kosci).html To może być to schorzenie. Moje obie suki (ON i DON) to przechodziły. Leczenie nie jest skompikowane, objawy mijają dość szybko i nie pozostawiają śladu. Moje przechodziły to pomiędzy pierwszym, a drugim rokiem życia. Ale vet koniecznie musi ją zbadać, bo przyczyna może być całkiem inna. Quote
Recommended Posts