Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wikikoniki napisał(a):
A jak ? :D Nie jestem tego świadoma ;)
W nocy jest przywiązywana a biega tylko w domu bo jak jesteśmy na wsi to jest tak wymęczona, że śpi ze mną z zamkniętymi drzwiami.
Niestety porzyzwyczaiła się, że kiedy śpi ze mną u nas w domu i mój dziadek wstaje to ona piszczi i szczeka bo chce do niego iść. Dlatego śpoi ze mną tylko na wsi i kiedy nie ma dziadków, Koniec tematu, ew proszę Unbelievable o PW w którym wytłumaczy mi o co chodzi albo w NEski galerii bo nie chcę robić tutaj offa.

jak dla mnie to sama sobie wytłumaczyłaś ;) "jes przyzwyczajona: bo ją rozpieszczacie i pozwalacie sobą rządzić, a ona wie że może sobie na to pozwolić, dlatego chodzi i piszczy bo wie że w końcu ktoś do niej podejdzie, to jest proste jak budowa cepa. Zajmujesz się sztuczkami i innymi pierdołami a prostej rzeczy nie zauważasz, poczytaj jakieś książki o psiej psychice to ci się rozjaśni ;)

Posted

Unbelievable napisał(a):
jak dla mnie to sama sobie wytłumaczyłaś ;) "jes przyzwyczajona: bo ją rozpieszczacie i pozwalacie sobą rządzić, a ona wie że może sobie na to pozwolić, dlatego chodzi i piszczy bo wie że w końcu ktoś do niej podejdzie, to jest proste jak budowa cepa. Zajmujesz się sztuczkami i innymi pierdołami a prostej rzeczy nie zauważasz, poczytaj jakieś książki o psiej psychice to ci się rozjaśni ;)

Dlatego właśnie jest przywiązywana.

Posted

Unbelievable napisał(a):
:mdleje:
zostałaby zignorowana przez dwie noce i nie musiałaby byc przywiązywana

Jak śpi ze mną to ją ignoruję. Ale jak śpię u góry a na dole ona z dziadkami to przepraszam bardzo, ja jej nie słyszę tylko babcia.

Posted

wikikoniki napisał(a):
Jak śpi ze mną to ją ignoruję. Ale jak śpię u góry a na dole ona z dziadkami to przepraszam bardzo, ja jej nie słyszę tylko babcia.

ale to jest proste rozwiązanie problemu, a pies się męczy :roll: no bo któremu psu byłoby komfortowo na uwięzi :roll:

Posted

wikikoniki napisał(a):
A czy nie lepiej jak ma dojście do misek niż jak jest zamknięta w klatce ?
Ok. Spróbuję w najbliższym czasie z klatką ;)

przecież klatka to nie jest miejsce kary:splat: chyba oczywiste że mieski będą w środku, o ile klatka ma być zamknieta a rozumiem że tak, chociaż tutaj też średnio bo nie wymeczony pies w kaltce chyba nie bedzie sie czuł dobrze...
wikikoniki napisał(a):

to dlaczego śpi ona z dziadkami a nie z tobą?
Unbelievable napisał(a):
ale to jest proste rozwiązanie problemu, a pies się męczy :roll: no bo któremu psu byłoby komfortowo na uwięzi :roll:

dokladnie.

Posted

Ponieważ w tygodniu nie jestem w stanie nie spać od 5-tej bo muszę ją ignorować. Za tydzień ferie. Będę próbować. Zostaję sama z babcią to z nią pogadam, czy musi być przywiązywana. Ja też nie jestem za tym, żeby ją przywiązywać.

Posted

A Ty tak tego nie roztrzasaj, bo to tylko rady, może to się wydawac złosliwe, ale nikt tu raczej nie chce Cię wsadzić do więzienia a pomóc rozwiązać problem.
Strasznie parzy Cię krytyka a to bardzo niedobrze.

Posted

Oj parzy. Niestety.
Ale wiem, że to tylko forum i nie powinnam sobie tego aż tak bardzo brać do serca...
A co do tego spania to będę za tydzień próbować coś zmieniać, ale to wszystko pewnnie będzie wyglądać inaczej jak połowy rodziny w domu nie będzie.

Posted

Dziweczyny mądrze mówią, mnie też kiedyś parzyła krytyka, teraz bardziej patrze na siebie krytycznie, wiem że błąd, który popełnia pies jest także MOIM błędem, ja muszę nad sobą pracowac i nad psem. Życzę powodzenia :)

I dopominam sie o fotki! :):):):)

Posted

Hej :D
Otóż niespodziewanie zjawiła się u nas cieczka <nie wiem czy się śmiać, czy płakać>

Jak się dowiedziałam to szybko obliczyłam, że następna będzie w... CZERWCU !

Z jednej strony nie pojedziemy na spacer ttb - wolę nie ryzykować oraz nie pospotykamy się z ludźmi w ferie ale z drugiej strony...

Skoro kolejna wypada w czerwcu to skończy się najwyżej na początku lipca przez co nie ominie nas żadna psia impreza w wakacje ;D

A skoro już o imprezach mowa, to oto nasze plany:

* 15 lipiec - wystawa krajowa Gdynia - o ile będzie można wejść z psami ;
* 21-22 lipiec - zawody Dog Chow Disc Cup Sopot - tylko oglądamy, ale przyzwyczajamy się do dużego grona innych czterołapnych, prosimy o rady o rzucaniu ;
* 11-12 sierpień - Wystawa Międzynarodowa - pospotykamy jakiś znajomych,
* 11-12 cd. - Zawody Agility - startujemy jako przed-pies ;D ;
* 11-12 cd. - Zawody Obedience - kibicujemy ;
* 1-2 wrzesień - Zawody Agility Gdynia - tutaj wszystko zależy jak nam pójdzie w Sopocie, chociaż tam będzie pewnie gorąco, ale muszę się jeszcze zasanowić...
* 6-7 październik - Zawody Agility Gdynia - tutaj również próbujemy się zapisać.

* Oczywiście wszystkie spacery organizowane przez Gdańszczanych Dogomaniaków, o ile uda nam się dojechać ;p

Eeej. Ja nie widzę, żeby ona miała cieczkę, tak stwierdziła babcia i mama. A jak to fałszywy alarm ?

Posted

ymm czy ja dobrze rozumiem startujecie w zawodach??

No jak suka ma cieczke to widać przecież, chyba że jest bardzo słaba, ale wtedy widać jak zachowują się inne psy na spacerze, i przede wszystkim sama suka;)

Posted

Nie. Nie startujemy. To bez sensu. Mam za wielkie ambicje. To moja kolejna wada. Za dużo sobie wyobrażam ;p
Na te sierpniowe to tylko oglądać. Na wrześniowe i październikowe może jako przed-pies. Ale jeszcze nie wiem...

Justa, wiem, jak wygląda cieczka. Po prostu nie widzę tego tak bardzo u Neski. Ale to dopiero pierwszy dzień. Według kalendarza rzeczywiście powinna teraz dostać.

I znowu Justa - jakoś tak po oglądaniu Twoich filmików też coś dzisiaj robiłyśmy. Było to omijanie, ale z lewej strony.
Musiałam przekładać rękę, ale jak na pierwszą sesję wyszło (chyba) dobrze :loveu:

Niestety filmik dodam jutro.

Posted

Justa, chodzi o to, jak frisbowcy przez rzucaniem robią.
Pies omija Cię i biegnie z drugiej strony. Neska do tej pory robiła tylko z prawej, teraz zaczynamy z lewej. Filmik jutro dodam na yt bo teraz nie mam czasu ;)

Posted

Przed-pies to jest jak... biegniesz tor, sędzia Cię ocenia, liczą Ci czas ale nie wpłacasz wpisowego, nie startujesz w zawodach.
Nie potrafię wytłumaczyć. Tylko biegniesz, nie możesz zająć żadnego miejsca...

EDIT:
Dzisiaj wieczorem o ile mi się uda będą zdjęcia z chopsania po śnieżki i filmik z omijania. Może z aportowania nieruchomych przedmiotów ;p