Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Heeej :p
Troszku się powtórzymy ;p
Więc tak, wczoraj były dwa spacery, w Gdańsku śniegu DUUŻO !
Aport jak zwykle - super :loveu: Sztuczki też, mam jakiś tam filmik i fotki, nie za dużo, bo pies jak jest śnieg to długo w miejscu nie postoi :)

PS. Limit zdjęć na post to 4 czy 5 zdjęć ?

Pierwsza porcja :

Posted

[video]debug%5Fdate=Mon%20Jan%2016%2015%3A02%3A05%20GMT%2 B0100%202012&videoFps=4&vw=300&vh=240&stageFps=10&el=embedded&nsidf=8&droppedFrames=8&screenw=1920&hl=en%5FUS&screenh=1080&cfps=4%2E390779363336993&volume=100&playerh=266&fexp=916103%2C907204%2C904551&scoville=1&playerw=320&pd=0&mos=0&eurl=http%253A%252F%252Fwww%2Eneskowo%2Eblogspot%2 Ecom%252F2012%252F01%252Fzimowo%2Ehtml&fs=0&debug%5FvideoId=&nsiabbl=16378&sd=B4A7DDAA7MH1326722178750686&debug%5FsourceData=B4A7DDAA7MH1326722178750686&vq=auto&debug%5FplaybackQuality=small&md=1&nsivbbl=80428&ps=blogger&rendering=software&decoding=null&w=300&h=240&debug%5FflashVersion=WIN%2011%2C1%2C102%2C55[/video]

Jak nie działa filmik, to pisać !

Posted

Hej, byłam dzisiaj w sklepie i kupiłam Nesce derkę ;p
Jest (chyba) wygodna, ciepła od weznątrz polar od zewnątrz ortalion albo coś przeciwdeszczowego.
Żeby sprawdzić czy wygodna to biegałam, sztuczkowałam, zostawałam i skakałam przez nogi Neskę i myślę, że jest OK ;p

Szczerze mówiąc nigdy nie myślałam o tym, że mój pies kiedyś będzie miał jakiekolwiek ubranko, nie chciałam tego - ale dobro psa najważniejsze !

Niew iem kiedy perwszy spacer po którym będę mogła ją ocenić - weekend ? Po godzinnym spacerze będę mogła zobaczyć jak się sprawuje. Na razie będę jej zakładać na ok 5-10 minut do porzyzwyczajenia, bo jest jak z gaciami - ociera się o wszystko możliwe :shake:

Paczajcie... taki długi post o głupiej derce ;p

I jak Wam się podoba ?

Posted

Dziękujemy bardzo !
"nie stać" nas na dłuższą sesję w domu bo dereczka bardzo ciepła i pies nie chce w niej siedzieć.
Dzisiaj jestem w domu więc może uda mi się wyjść na jakiś spacerek ;) Albo chociaż do sklepu :D

Posted

W sumie to rękawy dobre na kulki na łapach :D
Ale Ness jest zbyt wyczynowym psem na kombinezon :p
A przeciw kulkom użyłam nożyczek i wycięłam Nesce brzuch. ( W sensie włosy z brzucha ) i chyba tak już zostawię bo nie tak źle wygląda ;p

Posted

A ja o dziwo nie musiałam Cesarowi przycinać sierści między łapami, a poprzedniemu psu musiałam. Ale te kulki to męczarnia i dla własciciela i dla psa :shake:

Posted

http://1.bp.blogspot.com/-HoN4V5Q-7xI/TxRj_bBlkUI/AAAAAAAAAYY/DaT9XQ2QWAw/s400/P1160883.JPG
Kubraczek miodzo chociaz ja też nie jestem za ubrankami.
Chyba, że piesek jest akurat łysolkiem:lol:

Hmm... Z kulkami na łapach tylko raz jeden miałam problem.
Jak Etnie pod łapką zrobiła się jedna lodowa kulka przez którą wręcz kulała.
W domu się z nią rozprawiłyśmy:evil_lol:
A tak jak biegała po śniegu i przychodziła do domu jak baławanek
to po prostu dawałam jej wyschnąć i nie było problemu z niczym
po za wodą w całym mieszkaniu:diabloti:

Posted

Niestety kubraczek był przymusem bo po długich spacerach pies w drodze powrotnej się trzęsie ;)
Nasza walka z kulkami jest zespołowa ;) Ness wygryza jedną łapę a ja wycieram drugą :D

Posted

wikikoniki napisał(a):
Niestety kubraczek był przymusem bo po długich spacerach pies w drodze powrotnej się trzęsie ;)
Nasza walka z kulkami jest zespołowa ;) Ness wygryza jedną łapę a ja wycieram drugą :D

Jak się psiątko trzęsie to faktycznie nie ma wyjścia:)
To widzę faktycznie walka zespołowa heheh

Posted (edited)

Na razie był jeden spacerek ;p Neska tylko trochę się wytrzepuje, ale swoboda ruchu jest. Mam nadzieję, że nie bd musiała jej długo nosić, bo jakoś wolę ją w samych szelkach :lloveu:
A jutro nowa smycz !
Zabieram się do napisania posta, ale jakoś nie ma większych chęci ;(
Ale spróbuję...
We wtorek nie byłam w szkole ale mogłam wyjść na spacer - było przyzwyczajanie do derki, opisałam wcześniej ;p
Pies raczej pozytywny, jadnie przybiegał na komendę "wróć", ignorowanie psów podczas spacerów też w sumie łądnie, jak widzę że jakiś pies idzie to odchodziny ma boczek i ćwiczymy koncentrację... sztuczki :)
Kiedy wróciłyśmy to postanowiłam, że zobaczę jak zrobić własną maszynę do flyball-u, bo zrobiłam wcześniej projekt. Udało się ! :D
Skuu ładnie biegała, a zaczynałyśmy poprzez położenie na maszynę (nieruchomą) przysmaka i wysyłanie po niego, kiedy Neska zjadłą to mówiłam ":wróć" i ładnie wracała :loveu:
I tak właśnie przeminęła nam pierwsza sesja ;)
Poniewać opanowałyśmy to w sumie super to jutro zrobimy sam aport piłki z jakiegoś miejsca, ale najpierw muszę zdobyć piłkę bo zgubiłam :oops:
A w sobotę zaczynamy to samo co z przymsakiem ale zamiast tego z piłką ;p

Wczoraj byłam debrać smycz, ale okazało się, że nie było w hurtowni, więc idę jutro ;) A po wyjściu zostałam na chwilę z Neską na podwórku (chociaż było ciemno) i rzucałam śnieżki. W pewnym momencie postanowiłam, że może spróbuję zrobić tak, żeby złapała w locie ... ZŁAPAŁA ! Kilka razy tak, kilka nie ale podejrzewam że to
1. Moja wina, bo nie w czasie rzucałam śnieżkę
2. Neska nic nie widziała, bo było ciemno ;p

Dzisiaj bawiłyśmy się w rozpoznawanie zabawek, Ness ładnie wszystko rozpoznawała :D Potem robiłyśmy sztuczki za frisbee i ćwiczyłyśmy trzymanie, bo jak to kiedyś robiłyśmy - nie szło za dobrze.

Niestety żadnych fotek nie ma :(

Edited by wikikoniki
Posted

Coś więcej? ;P Prosze:

Podoba mi się że pracujesz z Neską. Fajnie że uczysz ją jak ma się zachowywać, skupiasz uwagę przy psach na sobie, bo to ważne. Ile ona ma? Można powiedzieć że jesteś wzorowym włascicielem, dbasz o jej zdrowie fizyczne np kupując derkę i psychiczne przyzwyczajając Neskę do niej. Masz psa nastawionego na pracę z Tobą, uczysz ją przeróżnych rzeczy np rozpoznawanie zabawek, czasami Wam tego trochę zazdroszczę, bo u mnie takie rzeczy sa bardzo trudne do wyuczenia, nie mówię że niemożliwe, ale to nie na podhalańską dumę. ( jak kiedyś poobcujesz z podhalanami będziesz wiedziec dlaczego :evil_lol:)

Tak wogóle to kiedyś wymyśliłam sobie że jak będę mieszkać w jakimś mieszkaniu czy bloku i nie bedę miała możliwości posiadania podhalana, to kupię własnie sznaucera. Ale to było dawno :D:D

Nie zawsze mam czas pisac długiego posta, mam naprawdę mało czasu, nauka i obowiązki związane ze zwierzyńcem wypełniają sporo mojego czasu, a często bywa tak że dogomania pozostaje otwarta przy innej karcie i przy multumie roboty tylko dlatego długo jestem dostępna ;)

Pozdrawiamy z Cesarem, wymiziaj Neskę :)

Posted

:loveu: Jak miło... Aż się zarumieniłam :D
Dziękujemy za tak miłe słowa :p Mam nadzieję, że będę miała okazję pracować nie tylko z podhalanem ale też z innymi rasami ;)

Neska obrażona po mizianiu, bo zamiast rzucić jej przed chwilą kupioną piłeczkę do flyball'u albo wyjść na spacer w nowej smyczy to ją miziam :D