Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wikikoniki napisał(a):
Jeszcze nie mam tych zdjęć :placz:
Ale za to mam filmik :D :D :D :D
[video]http://youtu.be/6PuCK39Sl2E[/video]

Właśnie odczułam pierwsze oznaki prawdziwej wiosny - pies męczący się po pół godzinie -,-
Ale poza tym było super, Neska potem bawiła się z moim prawie 2 letnim kuzynem, który rzucał jej zabawki a potem piszczał z radości :loveu:
Chociaż jak ją przytulił, to warknęła. właśnie. Mam problem z tym, że Neska nie pozwala się nikomu podnosić :( Muszę to naprawić ;/

Super! :D
A z tą wiosną to prawda. Jak dziś z Codym ćwiczyłam fris, albo agi to po 10-15 minutach padał, ale wole coś takiego niż męczyć w kurtce.C;)
Nie martw się. Cody też nie pozwala się nikomu podnosić prócz mnie. Moi rodzice go nie podnoszą, bo nie mają po co, więc nie wiem. Ostatnio mój kolega chciał wziąć Codyego na ręcę, bo stwierdził dla żartów, że mi go porwie. Jak Cody na niego warknął to nie dotykał go do końca spaceru. Ja się tylko z niego śmiałam, że nie docenia mojego z pozoru małego psa i następnym razem nie skończy się na warknięciu i niech uważa.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No nibt tak, ale ona da się podnieść moim koleżankom, ale siostrze nie :diabloti:
Jutro impreza dla rodziny to poproszę, żeby ją podnieśli, z resztą będzie ten sam kuzynek ;) I chyba zrobię pokaz sztuczek przed nimi :D

Posted

Hej :lol:
Wpadam po (miał być) krótkim spacerze :D
No więc szliśmy i zauważyłam panią z labradorką, którą znałam - Negrą. Max jakoś dziwnie spokojnie przyjął to, że witałam się z jej panią a kiedy zauważyłam, jak macha ogonem to pozwoliłam mu się przywitać i było fajnie, niestety nie wzięłam linki żeby go przepiąć a oni... zaczęli się bawić ! no i Max ciągnął mnie za nią a ja latałam, aż w końcu puściłam smycz i dałam im się gonić :D
Generalnie jestem z niego dumna, pomimo tego, że raz na siebie warknęli, bo Negra znalazła jakąś butelkę i zaczęła ją gryźć, Max chciał się bawić, ona warknęła no i kłapnął ją, ale raczej chciał postraszyć. Kiedy wyrzuciłam tą butelkę to znowyu zaczęli się bawić.

Właśnie jestem po sesji dotykania z Neską. Zaczęła zamiast dotykać nosem lizać moją rękę, jutro robimy pudełko, za dużo jednej rzeczy za każdym razem

Posted

To super, że Max mógł sobie pobiegać z nowo poznanym psem. Ja jestem też dumna z Ciebie, że mu zaufałaś. :) :multi:
U nas na łące(gdzie stado zdziczałych psów biega w te i we w te:diabloti:) jeśli wybuchają spory to właśnie o zabawkę, patyka czy butelkę. Najczęsciej bójke zaczyna pies mojej koleżanki, który rzuca się na innego psa jeśli on ma patyka, albo coś innego w pysku(zazwyczaj ląduje pod tym psem i jest potem uległy dla tego psa do końca spaceru). ;)

Posted

Dzięki ;)
Tu raczej chodziło o to, że on był nakręcony, a ona znalazła butelkę położyła się i zaczęła obgryzać ją. Na co on podszedł i po niej skakał, żeby się pobawiła a nie żyła, ona warknęła a on z kłapami. Ale wystarczyło go przywołać raz na smyczy, wyrzucić butelkę i spokój :)

Posted

Kurcze, nie zrobiłam :( Będzie w tygodniu, przepraszam.
Miałam pokaz z Neską na moich urodzinach ! :multi:
Wyszły bardzo fajnie, najbardziej podobało się im 'zdechł pies' i 'módl się'.
Był kuzynek, który oglądał a potem zaczął piszczeć z tego wszystkiego i się śmiać a Neska się nadal skupiała :loveu:

Posted

To chcesz tollera czy belga? A jak belga to jakiego? :diabloti:
Nie chcij stracić szybciej psa, żeby mieć nowego. Ja dzisiaj miałam sytuacje, że już myślałam, że za pare sekund strace najlepszego przyjaciela...

Posted

ja nawet nie myślę jakiego psa będę miała gdy na moją Dore przyjdzie czas.:( ja myślę jakiego kolegę wzięłabym dla Dory.:loveu: nie chce myśleć co będzie gdy Dory już nie będzie :placz: