Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej, tata przyniósł aparat :D
Pochwalę się zdjęciami śpiącymi z wczoraj i dwa obróżkowe dzisiaj.
Sorki za słabą jakość ale robiłam bez lapmy, żeby kolor dobrze wyszedł...

Posted

Udało mi się wyjść na krótki spacer testujący szelki i kaganiec z Maxem :D

Zdjęcia robiłam ale zaraz zobaczę, czy coś się nada a raczej nie ;p szelki się wtapiają a pysk miał zawsze przed sobą to aparat nie obejmował ;)

Posted

aa guardy, no nie przesadzaj, przecież Max nie jest tak wielki żeby 'roztrzaskac' szelki, które też aż tak słabe na pewno nie sa;)
A kaganiec, czemu tuba??

Posted

Właśnie pisałam, że były dwa pasujące ale jeden za krótki a drugi za długi... nie wiem który wziąć...

edit: znaczy się pierwszego nie wezmę ale nie wiem czy ten za długi nie będzie go denerwował czy coś...

Posted

No to trzymamy kciuki za Waszą naukę.

U nas np Cesar bardzo szczekał jak bawiałam się na ogródku z kotami, konskekwentne ignorowanie go przyniosło efekty. Jak nie będziesz zwracać uwagi na Neskę, a nagrodzisz ją jak się uspokoi myślę że to zadziała.

A jak to jest z zabawą z szarpakiem z Maxem dokładnie? On marszczy nos od samego początku jak tylko weźmie w zęby, czy po chwili?

Posted

[quote name='understandme']No to trzymamy kciuki za Waszą naukę.

U nas np Cesar bardzo szczekał jak bawiałam się na ogródku z kotami, konskekwentne ignorowanie go przyniosło efekty. Jak nie będziesz zwracać uwagi na Neskę, a nagrodzisz ją jak się uspokoi myślę że to zadziała.

A jak to jest z zabawą z szarpakiem z Maxem dokładnie? On marszczy nos od samego początku jak tylko weźmie w zęby, czy po chwili?[/QUOTE]

Może... zawszę ją ignoruję. Może jak bd miała klikier to wyklikam ciszę :D

No jakoś tak marszczy jak zaczniemy się ciągnąć...

Posted

[quote name='understandme']A próbowałas z przerywaniem zabawy? Marszczy nos = koniec zabawy?[/QUOTE]

Chyba zacznę. Ale też nie chcę go zrazić wobec zabawek bo on nie za bardzo lubi się bawić, biegać za piłką itp...

Posted

[quote name='wikikoniki']Chyba zacznę. Ale też nie chcę go zrazić wobec zabawek bo on nie za bardzo lubi się bawić, biegać za piłką itp...[/QUOTE]

Warto spróbować ;)

Posted

[quote name='roadtonowhere']E tam nie taki zwykłe szelki :D ponieważ te najzwyklejsze szelki zawsze są najlepsze :) a co do kagańca to właśnie ich strasznie nie lubię najlepsze są plastikowe.[/QUOTE]

właśnie , szelki tańsze mogą Ci dłużej wytrzymać niż firmówki ;) co do kagańca to mój ma tubę i metalowy ..

Posted

oo super że znowu próbujecie z klikerem :) co do szelek to Max ich raczej tak szybko nie rozwali przecież dużo większe i silniejsze psy chodzą na szelkach i wszystko jest ok co do kagańca to tuba to faktycznie nie jest najlepszy pomysł ale skoro potrzebujesz czegoś na szybko, ważne żebyś zamówiła fizjologa bo lato idzie jak będą upały to w tubie nie ma nawet jak porządnie pyska otworzyć :) obróżka Neski super pasuje jej fiolet

Posted

[quote name='Molowe']oo super że znowu próbujecie z klikerem :) co do szelek to Max ich raczej tak szybko nie rozwali przecież dużo większe i silniejsze psy chodzą na szelkach i wszystko jest ok co do kagańca to tuba to faktycznie nie jest najlepszy pomysł ale skoro potrzebujesz czegoś na szybko, ważne żebyś zamówiła fizjologa bo lato idzie jak będą upały to w tubie nie ma nawet jak porządnie pyska otworzyć :) obróżka Neski super pasuje jej fiolet[/QUOTE]

Wiem wiem... A co do obrozy to od zawsze tak mowilam. Z reszta ona jest czarna wiec wszystko jej pasuje..

Posted

Hej, jednak było agility wspólne ! Przyszła natiipusia z Pusią :loveu:
Trochę mi się zapomniało prowadzenie ale Neska fajnie biegała. Starałam się ułożyć coś prostego i w dużych odległościach, bo mam taki nawyk, że stawiam jak najwięcej przeszkód nie patrząc na odległości... :roll:

Torek mi się podobał, chociaż bez żadnej zmiany, nie miałam więc problemu z prowadzeniem, ale starałam się biec w jakiejś odległości od Neski a nie przy niej samej... :razz:

Potem trochę ćwiczyliśmy z Maxem... skakał przez nogę ! Potem trochę siadania, leżenia no i zaczynamy obrót ( na razie w jedną stronę ) i zabawa... i tu szok ! :cool3: Max bawił się ze mną piłką i szarpakował przy Nesce i Pusi. Generalnie Pusia była dla Maxa punktem rozpraszającym, ale nawet przy niej ćwiczył. Jego do agility nie wprowadzam, zostawiam dla niego dyski :diabloti:

Aha, nie mówiłam o tym, że po kilku razach wskakiwania na rączki kiedy klękałam dzisiaj już stanęłam i Neska wskakiwała na stojąco ! Z resztą dowód na filmiku :eviltong:

[video=youtube;gjs3YAzNQQw]http://www.youtube.com/watch?v=gjs3YAzNQQw&feature=youtu.be[/video]