wikikoniki Posted March 3, 2012 Author Posted March 3, 2012 Hej, tata przyniósł aparat :D Pochwalę się zdjęciami śpiącymi z wczoraj i dwa obróżkowe dzisiaj. Sorki za słabą jakość ale robiłam bez lapmy, żeby kolor dobrze wyszedł... Quote
roadtonowhere Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 śliczna ta obroża :D a napisz jak dokładnie ją zrobiłaś :P Quote
wikikoniki Posted March 3, 2012 Author Posted March 3, 2012 Udało mi się wyjść na krótki spacer testujący szelki i kaganiec z Maxem :D Zdjęcia robiłam ale zaraz zobaczę, czy coś się nada a raczej nie ;p szelki się wtapiają a pysk miał zawsze przed sobą to aparat nie obejmował ;) Quote
wikikoniki Posted March 3, 2012 Author Posted March 3, 2012 Szelki... dingo, czarne najzwyklejsze :) Boje się, że i tak jak zobaczy psa je roztrzaska... Jednak aż dwa zdjęcia w miarę wyszły... :D Quote
Yuveza Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 aa guardy, no nie przesadzaj, przecież Max nie jest tak wielki żeby 'roztrzaskac' szelki, które też aż tak słabe na pewno nie sa;) A kaganiec, czemu tuba?? Quote
wikikoniki Posted March 3, 2012 Author Posted March 3, 2012 A tylko chwilowo, bo chcę zacząć jeździć po jednym przystanku autobusem. Zamawiamy chyba fizjologa. Ale jest tuba większa, żeby mógł chociaż pyskol otworzyć. Quote
Yuveza Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 a no i tez sie zastanawialam czemu specjalnie wiekszy;) fizjolog najlepszy bedzie;) Quote
wikikoniki Posted March 3, 2012 Author Posted March 3, 2012 Właśnie pisałam, że były dwa pasujące ale jeden za krótki a drugi za długi... nie wiem który wziąć... edit: znaczy się pierwszego nie wezmę ale nie wiem czy ten za długi nie będzie go denerwował czy coś... Quote
wikikoniki Posted March 3, 2012 Author Posted March 3, 2012 klikier zamówiony :p Mam nadzieję, że szybko będzie bo nie mogę się doczekać :D :D :D Quote
roadtonowhere Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 E tam nie taki zwykłe szelki :D ponieważ te najzwyklejsze szelki zawsze są najlepsze :) a co do kagańca to właśnie ich strasznie nie lubię najlepsze są plastikowe. Quote
Karro Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 No to trzymamy kciuki za Waszą naukę. U nas np Cesar bardzo szczekał jak bawiałam się na ogródku z kotami, konskekwentne ignorowanie go przyniosło efekty. Jak nie będziesz zwracać uwagi na Neskę, a nagrodzisz ją jak się uspokoi myślę że to zadziała. A jak to jest z zabawą z szarpakiem z Maxem dokładnie? On marszczy nos od samego początku jak tylko weźmie w zęby, czy po chwili? Quote
wikikoniki Posted March 3, 2012 Author Posted March 3, 2012 [quote name='understandme']No to trzymamy kciuki za Waszą naukę. U nas np Cesar bardzo szczekał jak bawiałam się na ogródku z kotami, konskekwentne ignorowanie go przyniosło efekty. Jak nie będziesz zwracać uwagi na Neskę, a nagrodzisz ją jak się uspokoi myślę że to zadziała. A jak to jest z zabawą z szarpakiem z Maxem dokładnie? On marszczy nos od samego początku jak tylko weźmie w zęby, czy po chwili?[/QUOTE] Może... zawszę ją ignoruję. Może jak bd miała klikier to wyklikam ciszę :D No jakoś tak marszczy jak zaczniemy się ciągnąć... Quote
Natalia&Cody Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 My mamy kaganiec metalowy i tubę, ale chyba opchnę ten metalowy i kupię jakiś porządniejszy. ;) Ale Ness super wygląda w tej obroży. Max jaki macho w tej tubie. ;p Quote
Karro Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 A próbowałas z przerywaniem zabawy? Marszczy nos = koniec zabawy? Quote
wikikoniki Posted March 3, 2012 Author Posted March 3, 2012 [quote name='understandme']A próbowałas z przerywaniem zabawy? Marszczy nos = koniec zabawy?[/QUOTE] Chyba zacznę. Ale też nie chcę go zrazić wobec zabawek bo on nie za bardzo lubi się bawić, biegać za piłką itp... Quote
Karro Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 [quote name='wikikoniki']Chyba zacznę. Ale też nie chcę go zrazić wobec zabawek bo on nie za bardzo lubi się bawić, biegać za piłką itp...[/QUOTE] Warto spróbować ;) Quote
vaness Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 [quote name='roadtonowhere']E tam nie taki zwykłe szelki :D ponieważ te najzwyklejsze szelki zawsze są najlepsze :) a co do kagańca to właśnie ich strasznie nie lubię najlepsze są plastikowe.[/QUOTE] właśnie , szelki tańsze mogą Ci dłużej wytrzymać niż firmówki ;) co do kagańca to mój ma tubę i metalowy .. Quote
Molowe Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 oo super że znowu próbujecie z klikerem :) co do szelek to Max ich raczej tak szybko nie rozwali przecież dużo większe i silniejsze psy chodzą na szelkach i wszystko jest ok co do kagańca to tuba to faktycznie nie jest najlepszy pomysł ale skoro potrzebujesz czegoś na szybko, ważne żebyś zamówiła fizjologa bo lato idzie jak będą upały to w tubie nie ma nawet jak porządnie pyska otworzyć :) obróżka Neski super pasuje jej fiolet Quote
wikikoniki Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 [quote name='Molowe']oo super że znowu próbujecie z klikerem :) co do szelek to Max ich raczej tak szybko nie rozwali przecież dużo większe i silniejsze psy chodzą na szelkach i wszystko jest ok co do kagańca to tuba to faktycznie nie jest najlepszy pomysł ale skoro potrzebujesz czegoś na szybko, ważne żebyś zamówiła fizjologa bo lato idzie jak będą upały to w tubie nie ma nawet jak porządnie pyska otworzyć :) obróżka Neski super pasuje jej fiolet[/QUOTE] Wiem wiem... A co do obrozy to od zawsze tak mowilam. Z reszta ona jest czarna wiec wszystko jej pasuje.. Quote
monia&nero Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 http://i39.tinypic.com/28nwhl.jpg pycholek słodki:loveu::loveu::loveu: Quote
wikikoniki Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 Hej, jednak było agility wspólne ! Przyszła natiipusia z Pusią :loveu: Trochę mi się zapomniało prowadzenie ale Neska fajnie biegała. Starałam się ułożyć coś prostego i w dużych odległościach, bo mam taki nawyk, że stawiam jak najwięcej przeszkód nie patrząc na odległości... :roll: Torek mi się podobał, chociaż bez żadnej zmiany, nie miałam więc problemu z prowadzeniem, ale starałam się biec w jakiejś odległości od Neski a nie przy niej samej... :razz: Potem trochę ćwiczyliśmy z Maxem... skakał przez nogę ! Potem trochę siadania, leżenia no i zaczynamy obrót ( na razie w jedną stronę ) i zabawa... i tu szok ! :cool3: Max bawił się ze mną piłką i szarpakował przy Nesce i Pusi. Generalnie Pusia była dla Maxa punktem rozpraszającym, ale nawet przy niej ćwiczył. Jego do agility nie wprowadzam, zostawiam dla niego dyski :diabloti: Aha, nie mówiłam o tym, że po kilku razach wskakiwania na rączki kiedy klękałam dzisiaj już stanęłam i Neska wskakiwała na stojąco ! Z resztą dowód na filmiku :eviltong: [video=youtube;gjs3YAzNQQw]http://www.youtube.com/watch?v=gjs3YAzNQQw&feature=youtu.be[/video] Quote
Karro Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Ale super filmik :multi: Ale Max jest duży w porównaniu z Neską i Pusią :evil_lol: Fajnie Wam idzie agi ;) Quote
monia&nero Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Brawa dla Neski!!!! Max też daję radę! Super z nimi pracujesz! Quote
Recommended Posts