Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzieki ;) u nas jestem ciekawa czy sa, jezeli juz to w pobliskim centrum handlowym... A klikasz tez na dworze ? Bo w opiniach pisza, ze na dwor az za ichy...

Chyba sie zdecyduje... Mozedzieki temu 'wylecze' Neske zvtej chciwosci na przysmaki...

Okej, ide powtarac na jutro do sskoly...

W sobote pierwszy po zimie domowy trening agility ! :loveu:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na dworze klikam tez;) w lesie jest cichutko;)
No tyle że samym klikerem nie mozna nagradzac, tak czy inaczej trzeba to robic smaczkami;) jesli chcesz pozbyc sie chciwosci na przysmaki to ewewntualnie nakrecanie na zabawki, wtedy na zabawce sie skupia;)

Posted

Na zabawki owszem się nakręcamy :) Idze fajnie...

10 dni do urodzin :loveu:
Tymczasem nici z sobotniego treningu, może ew. niedziela bo po wtorkowej wycieczce szkolnej się rozchorowałam -,- nie mam siły nawet domowo sztuczek poćwiczyć... :(

Posted

U nas dzisiaj pierwsze słoneczne dni i od razu widać, jak to teraz będzie. Pies najchętniej by siedział na łóżku i spał w słońcu ;/
Zero skupienia, tylko język wywieszony nawet w domu ;(

Ale przynajmniej zrobiłam pierwszą obrożę martingale :D
Zdjęcia... no dobra, zaraz zrobię mojemu baaardzo aktywnemu psu -,-

Posted

[quote name='wikikoniki']U nas dzisiaj pierwsze słoneczne dni i od razu widać, jak to teraz będzie. Pies najchętniej by siedział na łóżku i spał w słońcu ;/
Zero skupienia, tylko język wywieszony nawet w domu ;(

Ale przynajmniej zrobiłam pierwszą obrożę martingale :D
Zdjęcia... no dobra, zaraz zrobię mojemu baaardzo aktywnemu psu -,-[/QUOTE]
Haha! czekamy. :D

Posted

Zapomniała, że dziadki są w Livigno i mają ze sobą aparat -,-
Ale nie martwcie się, nie ma czego0 podziwiać :D

Mama właśnie wybiła mi z głowy pomysł, żeby jutro pobiegać agility trochę z psem. Jedyny minus choroby - zakaz wychodzenia -,-

Posted

Pomyśl, o tym że ty jak jesteś chora, to przynajmniej widujesz się z psiakami, możesz ćwiczyć jakies sztuczki, czy coś, a ja co mam zrobić ja Cesar jest na dworze?

Zdrowiej Wiki zdrowiej! To pohopacie sobie troszkę z Neską :multi:

Posted

No... Max też jest na dworze a na jego szkoleniu aktualnie chyba bardziej mi zależy...

JA CHCĘ HOPAĆ !!!

A na urodziny zamawiamy poidełko, klikier i duuużo smaczków :D

Posted

[quote name='wikikoniki']No... Max też jest na dworze a na jego szkoleniu aktualnie chyba bardziej mi zależy...

JA CHCĘ HOPAĆ !!!

A na urodziny zamawiamy poidełko, klikier i duuużo smaczków :D[/QUOTE]
A jakie zamawiacie poidełko? :razz:
My mamy 800mililitrowe i zastanawiam się, żeby kupić troszkę mniejsze....
+ ja też chce już w końcu hopać i wogóle...jeszcze trochę, będziesz zdrowa to będziesz tak długo hopać, że aż Ci się znudzi. :D ;p

Posted

[quote name='Silky123']A jakie zamawiacie poidełko? :razz:
My mamy 800mililitrowe i zastanawiam się, żeby kupić troszkę mniejsze....[/QUOTE]

250... chociaż jak dla mnie i tak trochę dużo...

Posted

[quote name='wikikoniki']250... chociaż jak dla mnie i tak trochę dużo...[/QUOTE]
Ja specjalnie wzięłam od razu większe, żeby już mieć na jakieś dłuuuuugie wypady, ale przydałoby nam się też jakieś na krótsze przebywanie na dworze.

Posted

[quote name='Silky123']Ja specjalnie wzięłam od razu większe, żeby już mieć w góry czy nad morze, ale przydałoby nam się też jakieś na krótsze przebywanie na dworze.[/QUOTE]

Daj znać jak coś fajnego znajdziesz :)
Ja znalazłam bo było u tego samego sprzedawcy co klikier

Posted

Hej, no dostałam z dogo cynka, że ktoś ma na sprzedaż, więc czekam :)

Wpadam się rozpisać po dzisiejszym 1,5h siedzeniu na podwórku i 15minut w zoologicznym :D

No więc tak... byłam w zoologicznym z siostrą, więc miałam okazję, żeby Maxowi wszystko przymierzyć kiedy będzie go trzymać. Udało się !
Kupiłam o rozmiar (specjalnie) za duży kaganiec i szelki :D Mamy szczęście, że pan w sklepie pozwolił wszystko przymierzać na dworze a w szelkach nawet w kółko się przejść zobaczyć, czy nie dostanie szału albo się będzie ich bał. Ale nie. Ładnie się upominał w drodze (aż minutę) do domu a potem łaził w nim po podwórku, żeby się przyzwyczaił. Kaganiec zakładam na chwilę co chwilkę, bo nie za bardzo mu się podobał. Ale to jak z Ness - kwestia przyzwyczajenia...

Wcześniej na podwórku ćwiczyłam 15min z Ness, w czasie kiedy Max siedział w kojcu. Ładnie zostawała i wracała, ślicznie (choć chyba trochę daleko) chodziła przy nodze.
Potem z Maxem zostawanie na (aż!) 2m też fajnie, leżenie siadanie, przychodzenie. Takie szczeniaczkowe sprawy, ale wymagają u niego powtórzenia.
Następnie wypuściłam Neskę z transportera to trochę go pozaczepiała i odpuściła. Wyjęłam szarpak i (o dziwo!) Max chciał się szarpać ! :D :D :D tylko przy tym widzę, jak marszczy nos. Boję się, że on raczej czasem nie traktuje tego jako zabawy :(
Generalnie teraz postanowiłam, że nie muszę wychodzić na spacery, bo jak na razie jest z nimi słabo na smyczy, ale :
* będziemy wychodzić na podwórko
* na tym podwórku będziemy:
- ćwiczyć ok 15min po kolei z każdym
- starać się bawić pojedynczo, ale bez zazdrości (raczej dotyczy Neski, która strasznie szczeka kiedy bawię się z Maxem)
- chodzić po podwórku na smyczy, żeby nie było na jej widok takiego podniecenia
- przyzwyczajać Maxa nadal do kagańca
- nauczyć Maxa wskakiwać na jakąkolwiek moją część ciała :evil_lol:
- robić podstawowe komendy synchronicznie :diabloi:

No i takie tam bzdety...
Generalnie czekam aż będzie dostępny w zoologu klikier ale jestem tak niecierpliwa... :placz: ja już chce !