wikikoniki Posted February 29, 2012 Author Posted February 29, 2012 Dzieki ;) u nas jestem ciekawa czy sa, jezeli juz to w pobliskim centrum handlowym... A klikasz tez na dworze ? Bo w opiniach pisza, ze na dwor az za ichy... Chyba sie zdecyduje... Mozedzieki temu 'wylecze' Neske zvtej chciwosci na przysmaki... Okej, ide powtarac na jutro do sskoly... W sobote pierwszy po zimie domowy trening agility ! :loveu: Quote
Yuveza Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 na dworze klikam tez;) w lesie jest cichutko;) No tyle że samym klikerem nie mozna nagradzac, tak czy inaczej trzeba to robic smaczkami;) jesli chcesz pozbyc sie chciwosci na przysmaki to ewewntualnie nakrecanie na zabawki, wtedy na zabawce sie skupia;) Quote
wikikoniki Posted March 1, 2012 Author Posted March 1, 2012 Na zabawki owszem się nakręcamy :) Idze fajnie... 10 dni do urodzin :loveu: Tymczasem nici z sobotniego treningu, może ew. niedziela bo po wtorkowej wycieczce szkolnej się rozchorowałam -,- nie mam siły nawet domowo sztuczek poćwiczyć... :( Quote
wikikoniki Posted March 1, 2012 Author Posted March 1, 2012 Ok. Jutro nie idę do szkoły... może jakieś fotki będą... Patrzcie jaki salon jest baaardzo niedaleko nas :-o http://www.fizjopet.pl/index.html może tam wpadniemy na urodziny ? Ale nie na strzyżenie... zastanawiam się nad bieżnią, ale pewnie na miejscu nam coś doradzą... :) Quote
Molowe Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 no to dużo zdrówka życzę :loveu: a co do salony to wygląda fajnie może się tym zainteresować bo chyba warto :) Quote
wikikoniki Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 U nas dzisiaj pierwsze słoneczne dni i od razu widać, jak to teraz będzie. Pies najchętniej by siedział na łóżku i spał w słońcu ;/ Zero skupienia, tylko język wywieszony nawet w domu ;( Ale przynajmniej zrobiłam pierwszą obrożę martingale :D Zdjęcia... no dobra, zaraz zrobię mojemu baaardzo aktywnemu psu -,- Quote
Natalia&Cody Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='wikikoniki']U nas dzisiaj pierwsze słoneczne dni i od razu widać, jak to teraz będzie. Pies najchętniej by siedział na łóżku i spał w słońcu ;/ Zero skupienia, tylko język wywieszony nawet w domu ;( Ale przynajmniej zrobiłam pierwszą obrożę martingale :D Zdjęcia... no dobra, zaraz zrobię mojemu baaardzo aktywnemu psu -,-[/QUOTE] Haha! czekamy. :D Quote
wikikoniki Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 Tata zabrał aparat -,- Ale zaraz znajdę ten dziadków ; p Quote
Natalia&Cody Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='wikikoniki']Tata zabrał aparat -,- Ale zaraz znajdę ten dziadków ; p[/QUOTE] O jaaa...no dobra czekamy. :D Quote
wikikoniki Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 Zapomniała, że dziadki są w Livigno i mają ze sobą aparat -,- Ale nie martwcie się, nie ma czego0 podziwiać :D Mama właśnie wybiła mi z głowy pomysł, żeby jutro pobiegać agility trochę z psem. Jedyny minus choroby - zakaz wychodzenia -,- Quote
Karro Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Pomyśl, o tym że ty jak jesteś chora, to przynajmniej widujesz się z psiakami, możesz ćwiczyć jakies sztuczki, czy coś, a ja co mam zrobić ja Cesar jest na dworze? Zdrowiej Wiki zdrowiej! To pohopacie sobie troszkę z Neską :multi: Quote
wikikoniki Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 No... Max też jest na dworze a na jego szkoleniu aktualnie chyba bardziej mi zależy... JA CHCĘ HOPAĆ !!! A na urodziny zamawiamy poidełko, klikier i duuużo smaczków :D Quote
Natalia&Cody Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='wikikoniki']No... Max też jest na dworze a na jego szkoleniu aktualnie chyba bardziej mi zależy... JA CHCĘ HOPAĆ !!! A na urodziny zamawiamy poidełko, klikier i duuużo smaczków :D[/QUOTE] A jakie zamawiacie poidełko? :razz: My mamy 800mililitrowe i zastanawiam się, żeby kupić troszkę mniejsze.... + ja też chce już w końcu hopać i wogóle...jeszcze trochę, będziesz zdrowa to będziesz tak długo hopać, że aż Ci się znudzi. :D ;p Quote
wikikoniki Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 [quote name='Silky123']A jakie zamawiacie poidełko? :razz: My mamy 800mililitrowe i zastanawiam się, żeby kupić troszkę mniejsze....[/QUOTE] 250... chociaż jak dla mnie i tak trochę dużo... Quote
Natalia&Cody Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='wikikoniki']250... chociaż jak dla mnie i tak trochę dużo...[/QUOTE] Ja specjalnie wzięłam od razu większe, żeby już mieć na jakieś dłuuuuugie wypady, ale przydałoby nam się też jakieś na krótsze przebywanie na dworze. Quote
wikikoniki Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 [quote name='Silky123']Ja specjalnie wzięłam od razu większe, żeby już mieć w góry czy nad morze, ale przydałoby nam się też jakieś na krótsze przebywanie na dworze.[/QUOTE] Daj znać jak coś fajnego znajdziesz :) Ja znalazłam bo było u tego samego sprzedawcy co klikier Quote
Natalia&Cody Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='wikikoniki']Daj znać jak coś fajnego znajdziesz :) Ja znalazłam bo było u tego samego sprzedawcy co klikier Ok, a mogłabyś mi zapodać linka? :D O kurde. To jest fajne :o http://allegro.pl/miska-bidon-poidlo-turystyczne-280ml-srebrna-i2095882152.html EDIT: przed chwilą zobaczyłam cenę.... Quote
wikikoniki Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 [quote name='Silky123']Ok, a mogłabyś mi zapodać linka? :D O kurde. To jest fajne :o http://allegro.pl/miska-bidon-poidlo-turystyczne-280ml-srebrna-i2095882152.html http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=23329835 To jest ten sprzedawca... edit: http://allegro.pl/trixie-butelka-turystyczna-dla-psa-250ml-2462-i2180348164.html Quote
Natalia&Cody Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 dzięki. :D zastanawiam się nad 250 i 500...musiałabym na żywo zobaczyć jakie to jest duże.... Quote
Karro Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 My mamy poidełko 500 chyba. I w sumie zawsze muszę dla tego olbrzyma drugą butelkę :evil_lol: Quote
wikikoniki Posted March 3, 2012 Author Posted March 3, 2012 Hej, no dostałam z dogo cynka, że ktoś ma na sprzedaż, więc czekam :) Wpadam się rozpisać po dzisiejszym 1,5h siedzeniu na podwórku i 15minut w zoologicznym :D No więc tak... byłam w zoologicznym z siostrą, więc miałam okazję, żeby Maxowi wszystko przymierzyć kiedy będzie go trzymać. Udało się ! Kupiłam o rozmiar (specjalnie) za duży kaganiec i szelki :D Mamy szczęście, że pan w sklepie pozwolił wszystko przymierzać na dworze a w szelkach nawet w kółko się przejść zobaczyć, czy nie dostanie szału albo się będzie ich bał. Ale nie. Ładnie się upominał w drodze (aż minutę) do domu a potem łaził w nim po podwórku, żeby się przyzwyczaił. Kaganiec zakładam na chwilę co chwilkę, bo nie za bardzo mu się podobał. Ale to jak z Ness - kwestia przyzwyczajenia... Wcześniej na podwórku ćwiczyłam 15min z Ness, w czasie kiedy Max siedział w kojcu. Ładnie zostawała i wracała, ślicznie (choć chyba trochę daleko) chodziła przy nodze. Potem z Maxem zostawanie na (aż!) 2m też fajnie, leżenie siadanie, przychodzenie. Takie szczeniaczkowe sprawy, ale wymagają u niego powtórzenia. Następnie wypuściłam Neskę z transportera to trochę go pozaczepiała i odpuściła. Wyjęłam szarpak i (o dziwo!) Max chciał się szarpać ! :D :D :D tylko przy tym widzę, jak marszczy nos. Boję się, że on raczej czasem nie traktuje tego jako zabawy :( Generalnie teraz postanowiłam, że nie muszę wychodzić na spacery, bo jak na razie jest z nimi słabo na smyczy, ale : * będziemy wychodzić na podwórko * na tym podwórku będziemy: - ćwiczyć ok 15min po kolei z każdym - starać się bawić pojedynczo, ale bez zazdrości (raczej dotyczy Neski, która strasznie szczeka kiedy bawię się z Maxem) - chodzić po podwórku na smyczy, żeby nie było na jej widok takiego podniecenia - przyzwyczajać Maxa nadal do kagańca - nauczyć Maxa wskakiwać na jakąkolwiek moją część ciała :evil_lol: - robić podstawowe komendy synchronicznie :diabloi: No i takie tam bzdety... Generalnie czekam aż będzie dostępny w zoologu klikier ale jestem tak niecierpliwa... :placz: ja już chce ! Quote
Natalia&Cody Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 Ale extra! :D Trzymam kciuki za naukę. ;) Quote
wikikoniki Posted March 3, 2012 Author Posted March 3, 2012 [quote name='Silky123']Ale extra! :D Trzymam kciuki za naukę. ;)[/QUOTE] Przyda się :diabloti: Quote
Recommended Posts