Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cocker - Eurotech tytan 1

Zajeiście :(
Po zrozmowie z dziadkami dowiedziałam się, że:
- Neska za 5 lat (bd miała 10) będzie miała szczeniaki, bo oni sobie chcą zostawaić
- ja nie mam nic do gadania, czy chcę sznaucera, czy nie
- Neska dzisiaj była z Maxem 2h na podwórku bo dziadek ich razem wypuścił
- mam się zająć nauką, bo psy mi jeść nie dadzą

Jestem mega wkuwiona, bo myślałam, że może się uda. A dla nich takie argumenty jak: w wakacje są zawody na które chciałabym pojechać, a ona będzie miała cieczkę nic nie dają. Również to, że Max teraz cały czas z jej powodu wyje. Chciałabym mieć własniego psa i sama decydować.

Posted

kurczę to faktycznie beznadziejnie a może przekonaj rodziców i razem przekonacie dziadków ? bo sama raczej nic nie zrobisz bo tylko usłyszy że jest za młoda,nic nie rozumiesz,nie będziesz rządzić itd. :)

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
masakra jakaś :angryy::angryy:

Mnie dosłownie krew zalewa. Najchętniej bym ich przed faktem dokonanym postawiła, ale by mi nie wybaczyli.
Najgorsze jest to, że oni nie zdają sobie sprawy z tego, że ona bardziej cierpi mając tą głupią cieczkę niż gdyby jej nie miała.
A jeśli chodzi o szczeniaki, to oni nie chcą sprzedawać a znajomym porozdawać. A mój dziadek nawet śmiał się, że mkożemy tak jak na allegro "obroża + pies gratis".
Jeżeli już mają koniecznie być te szczeniaki, to teraz. Na pewno nie za kilka lat :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:

Posted

Molowe napisał(a):
kurczę to faktycznie beznadziejnie a może przekonaj rodziców i razem przekonacie dziadków ? bo sama raczej nic nie zrobisz bo tylko usłyszy że jest za młoda,nic nie rozumiesz,nie będziesz rządzić itd. :)

Mój tata się zgadza. On rozumie, że NEska po młodych nie będzie już tak aktywna, a ja tak nagle po tej całej pracy nie przerzucę się na szczeniaka.
Wczoraj trochę czytałam i jak mama zobaczyła, to "Wiki, co ty znowu wymyślasz?"

Posted

wikikoniki napisał(a):
Mój tata się zgadza. On rozumie, że NEska po młodych nie będzie już tak aktywna, a ja tak nagle po tej całej pracy nie przerzucę się na szczeniaka.
Wczoraj trochę czytałam i jak mama zobaczyła, to "Wiki, co ty znowu wymyślasz?"

no widzisz masz sojusznika w tatcie z nim przegadaj żeby był całkowicie na TAK razem przekonacie mamę a potem w trójkę przegadacie dziadków i będzie dobrze dacie rade trzymamy kciuki ! :D

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
a jak oni zostali sami na dworze, to nic się nie wydarzyło ??:(

No moja babcia śmiejąc się mówi "może coś z tego będzie" Szkoda tylko, że Max jest dwa razy większy od Neski i jeżeli by ją zapłodnił to by najprawdopodobniej nie przeżyła porodu, za wielkie szczeniory :placz: Już kiedyś mu się wpieprzyła do klatki to na zastrzyki musieliśmy jeździć. Ale to żadna nauczka dla moich dziadków :angryy:

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
jak bym miała takich dziadków to by była awantura ciągle...;)

Mój dziadek jeszcze trochę lepiej ale babcia co do psów to myśli, że wie najlpeiej. Dzisiaj pogadam z tatą, mam nadzieję, że mnie nie wyśmieje...

Posted

Hej :)
Dziadek chyba udobruchany ;)
Gadałam z nim. Argument o wyciu i nie jedzeniu Maxa - 0 skuteczności, argument o zawodach - 0 skuteczności, argument o urojonej ciąży - pstryk ! "Jak dla mnie, to ona może być wysterylizowana".

Szkoda tylko, że to takie wstępne rozmowy. Za 3 miesiące mogą o wszystkim zapomnieć i się oburzyć na moje zapytanie.

Posted

Neska jest Twoja czy dziadków?
Przedstaw im punkt zdrowotny, o tym co ryzykujesz nie sterylizując suczkę, o tym dlaczegodla Ciebie jest ważna sterylka, o swoich obawach i zaproponuj, że dasz swoje oszczędności na ten zabieg... ja tak przekonałam swoich rodziców. A babcia była przeciwna, lecz się jej nie słuchałam... wzięłam kotkę na zabieg wbrew jej woli, potem nieco się złościła, ale szybko jej przeszło ;).
Trzymam kciuki, aby udało Ci się namówić familię na sterylkę.

Posted

Współczuje dziadków...Oby nic z tego dzisiejszego spotkania nie wyszło i trzymam kciuki za namowy babci i dziadka. Opowiedz im jeszcze jakie chorby psiunia może mieć kiedy nie jest wysterylizowana i opisz im obieg tych chorób. Myślę, że wtedy babcia od razu da Ci pieniądze do ręki. Możesz jeszcze powiedzieć jak będzie mówiła o tych szczeniakach, że teraz jest karalne sprzedawanie lub oddawanie szczeniaków bez rodowodu i jeśli tak bardzo chce mieć te szczeniaki to będzie płaciła jeszcze więcej niż dostanie za te papisie kasy.

Posted

Lub dodaj, że sterylka może zapobiec niektórym nowotworom, a operacaj na usunięcie guza nowotworowego, leki i rehabilitacja takiego psa jest o wiele bardziej kosztowna niz sterylka.

Posted

Vectra napisał(a):
a kto ci takich głupot naopowiadał ?

Nagadałam tak, żeby im się im małych szczyli odechciało :roll:
Tata namówiony. Dziadek też. Mama raczej nie będzie miała nic przeciwko a babcia jak już się wszyscy zgodzą nie będzie miała wyjścia. :diabloti:

Ponieważ temperatury u nas trochę wzrosły i już tak zimno nie będzie, to dzisiaj albo jutro strzygę Neskę. Jest już z niej taki baranek, że niedługo ją do stada wezmę i niech ją Bordery zaganiają :cool3:

Planuję zrobić trochę zdjęć BEZ LAMPY więc zaraz za strzyżenie się biorę. Ale jak uważacie ? Lepiej wykąpać przed czy po strzyżeniu ?