Karro Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 ten króliczek słodki :D Krowa też fajna, mi się jeszcze ta łapka podoba :) Quote
wikikoniki Posted June 15, 2012 Author Posted June 15, 2012 nowy filmik. [video=youtube;Ke-8cT98ap0]http://www.youtube.com/watch?v=Ke-8cT98ap0&feature=plcp[/video] mam pytanie - czy to przechodzenie przez rękę tylnymi nogami (+/- środek filmiku) może być ćwiczeniem na świadomość zadka ? ;) Quote
Yuveza Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 raczej nie bardzo, to tylko przechodzenie, swiadomosc zadu to wchodzenie na cos tylnymi nogami, tyłem;) Strasznie ona mała jest :P Quote
wikikoniki Posted June 15, 2012 Author Posted June 15, 2012 westie_justa napisał(a):raczej nie bardzo, to tylko przechodzenie, swiadomosc zadu to wchodzenie na cos tylnymi nogami, tyłem;) Strasznie ona mała jest :P aha, no na bank najlepsze jest wchodzenie ale my za nic nie możemy się cofania nauczyć ;< teraz jest jeszcze mniejsza bo obstrzyżona :loveu: szarpak od Nerowej przyszedł, myślałam, że będzsie dłuższy ale jest piękny :loveu: no i 3 razy nakręcanie dzisiaj, na trzecim było szarpanie za aport piłki i jestem meeega zadowolona, bo była strasznie nakręcona po kąpieli i pół kilo lżejsza bez futra :) jutro chyba uda nam się iść na sesję z koleżanką, więc może być mega dużo fotek :loveu: Quote
paulaa. Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 filmik fajny, muzyka jest mega. :smile: i czekam na fotki obstrzyżonej Neski. :loveu: Quote
Yuveza Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Przecież to proste;) Ogólnie jest mała, duzo mniejsza niż sznup;) nawet moja sucza jest większa chyba od Neski:) Quote
wikikoniki Posted June 15, 2012 Author Posted June 15, 2012 westie_justa napisał(a):Przecież to proste;) Ogólnie jest mała, duzo mniejsza niż sznup;) nawet moja sucza jest większa chyba od Neski:) widzisz, proste, a ja od dwóch lat nie potrafię jej tego nauczyć :angryy: no jest malutka, sucza w typie ale jak dla mnie jest super zbudowana i nie chciałabym sznaucera rodowodowego bo uważam, że nie mają takiej ładnej budowy ;) no, sesja jutro na 99% :loveu: Quote
paulaa. Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 a ja nie rozumiem, czemu nie możesz jej nauczyć cofania. u nas to była jedna z łatwiejszych sztuczek. po prostu pies stoi przed tobą, idąc na niego jednocześnie wymuszasz by się cofnął, gdy to robi, klik i smak. oczywiście zaraz można dodać do tego komendę i jakiś znak optyczny. tak ją uczyłaś ? co wgl jest waszym problemem w nauce tej sztuczki, bo nie ogarniam ? ;) Quote
wikikoniki Posted June 15, 2012 Author Posted June 15, 2012 paulaa. napisał(a):a ja nie rozumiem, czemu nie możesz jej nauczyć cofania. u nas to była jedna z łatwiejszych sztuczek. po prostu pies stoi przed tobą, idąc na niego jednocześnie wymuszasz by się cofnął, gdy to robi, klik i smak. oczywiście zaraz można dodać do tego komendę i jakiś znak optyczny. tak ją uczyłaś ? co wgl jest waszym problemem w nauce tej sztuczki, bo nie ogarniam ? ;) to, że ona albo siada, albo odchodzi w bok zamiast zrobić kroczek do tyłu ;< no nic, może zaraz znowu spróbujemy... Quote
paulaa. Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 wikikoniki napisał(a):to, że ona albo siada, albo odchodzi w bok zamiast zrobić kroczek do tyłu ;< no nic, może zaraz znowu spróbujemy... Może spróbujcie to robić pod ścianą, ogrodzoną z drugiej strony, żeby siłą rzeczy musiała iść po prostej i nie mogła odskoczyć ? Ktoś kiedyś chyba nawet robił do tego rysunek, to chyba była metoda do nauki świadomości zadu. ;) W każdym razie powodzenia :smile: Quote
wikikoniki Posted June 15, 2012 Author Posted June 15, 2012 paulaa. napisał(a):Może spróbujcie to robić pod ścianą, ogrodzoną z drugiej strony, żeby siłą rzeczy musiała iść po prostej i nie mogła odskoczyć ? Ktoś kiedyś chyba nawet robił do tego rysunek, to chyba była metoda do nauki świadomości zadu. ;) W każdym razie powodzenia :smile: od jutra się za to porządnie bierzemy :p czyli teraz ćwiczymy: - trupanie, na razie jesteśmy na etapie delikatnego chwytania - wchodzenie łapami na coś (przygotowanie do modlenia się na czymś) - cofanie ;) oraz jak tylko dojdą szelki to bardzo długie i rozwinięte chodzenie na smyczy, czeka nas długa droga w tym ale musi się udać ! :D Quote
wikikoniki Posted June 16, 2012 Author Posted June 16, 2012 Pestka napisał(a):Jak uczysz cofania? szczerze mówiąc różnie, przed chwilą zeszłam na klatkę schodową i miałam przysmaki w ręce ona je wylizywała ja pchałam ją do tyłu i się cofała ;) Quote
wikikoniki Posted June 16, 2012 Author Posted June 16, 2012 Na zachętę :diabloti: zaraz idziemy jeszcze na podwórko porobić wystawowe i Maxowi może się uda :p Quote
wikikoniki Posted June 16, 2012 Author Posted June 16, 2012 No to lecimy :p na razie pierwsza część - park, mam nadzieję, że jak najszybciej obrobimy podwórkowe z Maxem ;) Quote
wikikoniki Posted June 16, 2012 Author Posted June 16, 2012 - hhahahahha. wyskok po piłkę, która się nie załapała do kadru :D Quote
wikikoniki Posted June 16, 2012 Author Posted June 16, 2012 nooo. koniec części pierwszej :cool: możliwe, że jakieś zdjęcie będą na poprzedniej stronie, bo jest ich 24 ;) Quote
Karro Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 https://lh4.googleusercontent.com/--fVa6s4gfZ4/T9xhtDt3XMI/AAAAAAAABFw/FS3MgyMW62o/s640/IMG_1478.JPG haha to wymiata :D Quote
Recommended Posts