Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nowy filmik.

[video=youtube;Ke-8cT98ap0]http://www.youtube.com/watch?v=Ke-8cT98ap0&feature=plcp[/video]

mam pytanie - czy to przechodzenie przez rękę tylnymi nogami (+/- środek filmiku) może być ćwiczeniem na świadomość zadka ? ;)

Posted

westie_justa napisał(a):
raczej nie bardzo, to tylko przechodzenie, swiadomosc zadu to wchodzenie na cos tylnymi nogami, tyłem;)
Strasznie ona mała jest :P

aha, no na bank najlepsze jest wchodzenie ale my za nic nie możemy się cofania nauczyć ;<

teraz jest jeszcze mniejsza bo obstrzyżona :loveu:

szarpak od Nerowej przyszedł, myślałam, że będzsie dłuższy ale jest piękny :loveu: no i 3 razy nakręcanie dzisiaj, na trzecim było szarpanie za aport piłki i jestem meeega zadowolona, bo była strasznie nakręcona po kąpieli i pół kilo lżejsza bez futra :) jutro chyba uda nam się iść na sesję z koleżanką, więc może być mega dużo fotek :loveu:

Posted

westie_justa napisał(a):
Przecież to proste;)
Ogólnie jest mała, duzo mniejsza niż sznup;) nawet moja sucza jest większa chyba od Neski:)

widzisz, proste, a ja od dwóch lat nie potrafię jej tego nauczyć :angryy:
no jest malutka, sucza w typie ale jak dla mnie jest super zbudowana i nie chciałabym sznaucera rodowodowego bo uważam, że nie mają takiej ładnej budowy ;)

no, sesja jutro na 99% :loveu:

Posted

a ja nie rozumiem, czemu nie możesz jej nauczyć cofania. u nas to była jedna z łatwiejszych sztuczek. po prostu pies stoi przed tobą, idąc na niego jednocześnie wymuszasz by się cofnął, gdy to robi, klik i smak. oczywiście zaraz można dodać do tego komendę i jakiś znak optyczny.
tak ją uczyłaś ? co wgl jest waszym problemem w nauce tej sztuczki, bo nie ogarniam ? ;)

Posted

paulaa. napisał(a):
a ja nie rozumiem, czemu nie możesz jej nauczyć cofania. u nas to była jedna z łatwiejszych sztuczek. po prostu pies stoi przed tobą, idąc na niego jednocześnie wymuszasz by się cofnął, gdy to robi, klik i smak. oczywiście zaraz można dodać do tego komendę i jakiś znak optyczny.
tak ją uczyłaś ? co wgl jest waszym problemem w nauce tej sztuczki, bo nie ogarniam ? ;)

to, że ona albo siada, albo odchodzi w bok zamiast zrobić kroczek do tyłu ;<
no nic, może zaraz znowu spróbujemy...

Posted

wikikoniki napisał(a):
to, że ona albo siada, albo odchodzi w bok zamiast zrobić kroczek do tyłu ;<
no nic, może zaraz znowu spróbujemy...

Może spróbujcie to robić pod ścianą, ogrodzoną z drugiej strony, żeby siłą rzeczy musiała iść po prostej i nie mogła odskoczyć ? Ktoś kiedyś chyba nawet robił do tego rysunek, to chyba była metoda do nauki świadomości zadu. ;) W każdym razie powodzenia :smile:

Posted

paulaa. napisał(a):
Może spróbujcie to robić pod ścianą, ogrodzoną z drugiej strony, żeby siłą rzeczy musiała iść po prostej i nie mogła odskoczyć ? Ktoś kiedyś chyba nawet robił do tego rysunek, to chyba była metoda do nauki świadomości zadu. ;) W każdym razie powodzenia :smile:

od jutra się za to porządnie bierzemy :p
czyli teraz ćwiczymy:
- trupanie, na razie jesteśmy na etapie delikatnego chwytania
- wchodzenie łapami na coś (przygotowanie do modlenia się na czymś)
- cofanie ;)

oraz jak tylko dojdą szelki to bardzo długie i rozwinięte chodzenie na smyczy, czeka nas długa droga w tym ale musi się udać ! :D

Posted

Pestka napisał(a):
Jak uczysz cofania?

szczerze mówiąc różnie, przed chwilą zeszłam na klatkę schodową i miałam przysmaki w ręce ona je wylizywała ja pchałam ją do tyłu i się cofała ;)