Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U mnie w szkole wiedzą o psie tylko Ci co wiedzieć powinni, też raczej tego nie rozpowiadam bo dla niektórych jest to po prostu dziwne:roll:

Dzięki za instrukcję do nauki Vaultów, przydała się. Cola już po drugiej lekcji załapała o co chodzi:lol:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Mada95']wikikoniki

"
czy mogłabyć nie zaśmiecać mi galerii skaczącą Lejdi ? ;-)

mi błędy podkreśla nawet na dogo jak piszę post :smile: "

Chyba tego nie podkreśliło:diabloti:
to akurat jest literówka a nie błąd ort. A co do filmiku, to pies w ogóle nie powinien po tym skakac tak na dobrą sprwę;) i takze widzę Twój film w ktorejs z kolei galerii.

Posted

westie_justa napisał(a):
to akurat jest literówka a nie błąd ort. A co do filmiku, to pies w ogóle nie powinien po tym skakac tak na dobrą sprwę;) i takze widzę Twój film w ktorejs z kolei galerii.

Mi w tym cytacie też ze trzy słowa podkreśliło:evil_lol:

a właściwie czemu uważasz że nie powinna przez to przeskakiwać?

No ja wiem że nie powinnam ją zmuszać do tego , powtarzać tyle razy komendy i zakładać taki kaganiec na spacer ale...czemu nie powinna przez to przeskakiwać?

Posted

Przyczyna jest prosta - to są twarde drewniane belki, na stałe przymocowane. Pies skacząc przez coś takiego może zahaczyć o to łapą i już problem gotowy.
Nam kiedy przytrafiła się podobna sytuacja - suka postanowiła nie omijać ławki a przeskoczyć przez nią... Zrobiła fikołka i wylądowała na plecach... Na szczęście nie na karku, bo miałabym po psie.

Posted

westie_justa napisał(a):

Mada95 napisał(a):
Mi w tym cytacie też ze trzy słowa podkreśliło:evil_lol:

a właściwie czemu uważasz że nie powinna przez to przeskakiwać?

No ja wiem że nie powinnam ją zmuszać do tego , powtarzać tyle razy komendy i zakładać taki kaganiec na spacer ale...czemu nie powinna przez to przeskakiwać?

No podkreśliło bo niema polskich znaków, i jest jedna zjedzona litera ;)
Dokładnie tak jak mówi Onomatopeja.

Posted

Jou :p
Właśnie po wywiadówce, mam w tygodniu 15 minut na internet, na szczęście został mi telefon w szkole xD

chciałam nauczyć qndla skakania przez ręce złożone w obręcz, ale ona się boi jak dostawiam górną rękę ;/

w sobotę rano agility :loveu:

Posted

[quote name='westie_justa']to akurat jest literówka a nie błąd ort. A co do filmiku, to pies w ogóle nie powinien po tym skakac tak na dobrą sprwę;) i takze widzę Twój film w ktorejs z kolei galerii.

A zresztą co mają polskie znaki do "zjadania liter " ?

Posted

Wiki, może się przemycisz weekendowo do Gdyni? Powstają plany do Ast spaceru Ciapkowskiego a ja poszukuję osoby która by była chętna wziąć kolegę Leczo z boksu, bo tak sama z tą dwójką to marnie to widzę. :lol:
Tylko to kawał psa jest. ;)

(http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/Tabor%20i%20Leczo/DSCF2783.jpg http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/Tabor%20i%20Leczo/DSCF2759.jpg)
Trochę większy od Raszpla i niezłą siłą dysponuje. Ale grzeczny jest. ;)

Posted

[quote name='Onomato-Peja']Wiki, może się przemycisz weekendowo do Gdyni? Powstają plany do Ast spaceru Ciapkowskiego a ja poszukuję osoby która by była chętna wziąć kolegę Leczo z boksu, bo tak sama z tą dwójką to marnie to widzę. :lol:
Tylko to kawał psa jest. ;)

(http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/Tabor i Leczo/DSCF2783.jpg http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/Tabor i Leczo/DSCF2759.jpg)
Trochę większy od Raszpla i niezłą siłą dysponuje. Ale grzeczny jest. ;)

zależy kiedy, w sobotę mamy agility ale niedziela może... ale ja nie jestem wolontariuszką...

Posted

Mnie niestety nie będzie w sobotę w Ciapkowie. Może w niedzielę.
W sobotę do siostrzeńców na Dzień Dziecka jadę i po nowego laptopa dla siebie :D od męża na DD dostanę :cool3:

Posted

Hej, właśnie wróciłam z podwójnej próby treningu frizbowego, niestety Max nawet nie dotknął materiałowego dysku a Neska była dziwnie nie skupiona...
Max ani się nie szarpał, ani nie chciał smaków. on się mnie boi, jak tylko głośniej go pochwalę ucieka do kojca a jak już mu odpuszczam i chce wypuścić, żeby pobawił się z Ness to nie wychodzi z budy
. ja już nie mam sił. więc tutaj pytanie. jeżeli czyta ktoś z Gdańska lub okolic, który ma rękę do takich psów (bo ja sobie nie radzę) i chciałby coś z nim porobić to proszę o kontakt. nie chce żeby cały czas siedział w budzie a ze mną nic nie chce robić.

A z dobrych rzeczy to Neskowe vaulty idą coraz lepiej... ale dyski chyba odpuścimy, nie musimy być we wszystkim dobre ;P

Posted

Pestka napisał(a):
A z Maxem próbowałaś budowania więzi jakiejkolwiek? Bo jego zachowanie przypomina zachowanie Benka po przyjeździe z Fundacji ;)

no właśnie to jest najgorsze, że ja zawsze będę go porównywać do Neski, ty nie chcesz się ze mną bawić, to idę do Neski, bo ona chce. Boisz się do mnie podejść, jak wyciągam rękę uciekasz, to idę do Neski, bo ona nie ucieknie.

Takie jest niestety moje nastawianie ;(

Posted

wikikoniki napisał(a):
no właśnie to jest najgorsze, że ja zawsze będę go porównywać do Neski, ty nie chcesz się ze mną bawić, to idę do Neski, bo ona chce. Boisz się do mnie podejść, jak wyciągam rękę uciekasz, to idę do Neski, bo ona nie ucieknie.

Takie jest niestety moje nastawianie ;(

To skoro jesteś świadoma tego, to może czas to zmienić?

Posted

[quote name='patusiove']Fajna suczka, dużo umie. :D
Występ fajny. :)
Tylko też trochę się Wam nie udało, ale wiadomo, nic nie będzie idealne :)

jedyne co się nie udało to to, że pies odszedł, i jakieś dziecko zaczęło ją głaskać ale na szczęście wróciła ;)

A mój pies dzisiaj caaaałą noc przespał w klatce :loveu: zgłaszam przygotowanie do obozu :p

Posted

Gratulacje postępów :loveu::loveu::loveu:

A co do Maxa, to może skoro jestes tego świadoma, to spróbuj patrzeć na Maxa bez pryzmatu Neski, to znaczy nie porównuj go do niej, bo Max jest inny, niepowtarzalny, ma zupełnie inna psychikę niz Neska ;)

Posted

[quote name='understandme']Gratulacje postępów :loveu::loveu::loveu:

A co do Maxa, to może skoro jestes tego świadoma, to spróbuj patrzeć na Maxa bez pryzmatu Neski, to znaczy nie porównuj go do niej, bo Max jest inny, niepowtarzalny, ma zupełnie inna psychikę niz Neska ;)

postaram się na początku lipca oddać Neskę na jakiś czas na wieś i wtedy będę miała cały czas dla Maxa, inaczej oby dwoje się inaczej zachowują...

zamówiłam takie szelki, szarpak błękitno-zielono-czarny i zastanawiam się nad identyfikatorem - poradzicie, który i jaki kolor ? ja jestem za biało czarną krową :loveu: