Dzikie nieporadne Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 A ja będę ;) Wiki orientujesz się co do zawodów agility w 3city? No bo Lasti jest większy i dlatego mu nie zaszkodziło....mojej koleżanki York zjadł pół czekolady i trafił na płukanie żołądka i jak twierdził vet gdyby trafił później by nie przezył..... Quote
wikikoniki Posted May 9, 2012 Author Posted May 9, 2012 Zawody mają być 3 razy, dowiedziałam się, że miały być w kwietniu ale nie wypaliło. 11-12 sierpień BAT - Sopot - my raczej tylko sobota bo w niedziele rano wyjeżdżamy na GRAF'a - 1-2 wrzesień - NA FALI -Gdynia - tutaj chyba jako przed-pies nam się uda :D jakoś w październiku, chyba 6-7 to samo co wyżej i również mam nadzieję na bieg poza konkurencją, bo moja mama do związku się nie chce zapisać ;( Quote
Dzikie nieporadne Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 Aha dzięki:) a czy Neska bała się huśtawki? Bo Lejdi strasznie boi się tego huku..i wogóle ruchu...wiesz może jak się psa do tego przyzwyczaja? Quote
wikikoniki Posted May 9, 2012 Author Posted May 9, 2012 a gdzie trenujecie ? jeżeli chcesz wystartować to w A0 nie ma huśtawki albo w Jumpingach ;P Najlepiej w dwie osoby ty naprowadzasz ją na huśtawkę i jak wejdzie to druga osoba delikatnie opuszcza huśtawkę Quote
Dzikie nieporadne Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 Nie trenujemy na profesjonalnym torze...jeżeli uda nam się gdzieś trafić na ćwiczenia (niestety zwykle tylko w czasie festynu...) to wtedy mam tylko okazję poćwiczyć na tego tupu przeszkodach no i ostatnio strasznie bała sie huśtawki..mimo to chciała bym z nią startować a ostatnio tylko to sprawiało problem... Quote
wikikoniki Posted May 9, 2012 Author Posted May 9, 2012 [quote name='Mada95']Nie trenujemy na profesjonalnym torze...jeżeli uda nam się gdzieś trafić na ćwiczenia (niestety zwykle tylko w czasie festynu...) to wtedy mam tylko okazję poćwiczyć na tego tupu przeszkodach no i ostatnio strasznie bała sie huśtawki..mimo to chciała bym z nią startować a ostatnio tylko to sprawiało problem...[/QUOTE] macie w Gdyni Na fali, spróbuj do nich napisać ;) no zawsze można jechać poza konkurencją, jak my ;D Quote
cockermaister Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 Zazdroszcze możliwości trenowania w klubie :cool3: zapraszam do nas Quote
paulaa. Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 [quote name='wikikoniki'] 1-2 wrzesień - NA FALI -Gdynia - tutaj chyba jako przed-pies nam się uda :D [/QUOTE] O co chodzi z przed-psem ? Bo nie ogarniam. :D Quote
lenka13 Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 Też się zastanawiam o co chodzi z tym przed-psem... Quote
wikikoniki Posted May 12, 2012 Author Posted May 12, 2012 przed pies czyli poza konkurencją ;) jutro na 99% jedziemy na festyn Pies W Wielkim Mieście doi Gdyni :loveu: Quote
Talucha Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 No my też idziemy, mam tylko nadzieję, że nie będzie padac :D :D Quote
wikikoniki Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 Zbieram się do napisania notki na blogu, ale czekam na jakiekolwiek zdjęcia, bo my żadnycj nie mamy. impreza taka sobie, najważniejsze, że można było poćwiczyć trochę agility w baaardzo dużym rozproszeniu :loveu: zero uciekania do innych psów :loveu: baaardzo to lubię :D Quote
Klaudia&Aza Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 Od dawna już śledzę waszą galerię ale zawsze się bałam odezwać:lol: Neska jest świetna;) Quote
wikikoniki Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 [quote name='Klaudia&Aza']Od dawna już śledzę waszą galerię ale zawsze się bałam odezwać:lol: Neska jest świetna;)[/QUOTE] hej :) właśnie wracamy z przechadzki, bo spacerem tego raczej bym nie nazwała...\ kupiłam obrożę na kleszcze - Kiltix. spodziewałam się mocniejszego zapachu - wcale jej nie czuć. wracając trochę się posłuszeństwowałyśmy. robiłyśmy zostawanie. Neska została na 40 kroków, wstała, ale na tą odległość usiadła :loveu: skupienie się jest do bani, planuję spacer na polach, na który wezmę samą linkę i smaczki i będziemy ćwiczyć przywołanie Quote
wikikoniki Posted May 16, 2012 Author Posted May 16, 2012 dzisiaj 3 próby aportu na naszej aportowej ogrodzonej strefie i wszystkie 3 udane :loveu: Quote
Klaudia&Aza Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 BRAWOOOO:cool2: a jak z przywoływaniem, ćwiczyliście już coś? Liczę na nowe foty;) Quote
wikikoniki Posted May 17, 2012 Author Posted May 17, 2012 dzwoniłam do szkoły, prawie pewna, że robimy występ na festynie w szkole językowej do której chodzę. dzisiaj pierwsza próba. mam kilka notatek, co na początku, co na końcu ale chyba nie uda mi się skombinować czegoś w rytm muzyki, a wybrałam LMFAO - Sorry For Party Rocking. ale jestem w stanie w każdym momencie zmienić zdanie. co polecacie ? na spacer przywołaniowy muszę się wybrać na pola. mam nadzieję, że jutro się uda. a w niedzielę najprawdopodobniej do Pucka na zlot VW, to też coś tam przy ludziach się nauczy funkcjonować, ale po festynie jestem pewna naszego kontaktu, który jest lepszy w rozproszeniu niż na podwórku ;P Quote
Aleksa. Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 a co z Maxem ? czemu o nim nic nie piszesz ? :roll::shake: Quote
wikikoniki Posted May 17, 2012 Author Posted May 17, 2012 a Max dzisiaj chwilę był z nami, trochę ćwiczyliśmy zostawanie podwójne ale nijak wychodzi :P nagrałam coś, ale filmikiem to ja tego nie nazwę :D Quote
Aleksa. Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 [quote name='wikikoniki']a Max dzisiaj chwilę był z nami, trochę ćwiczyliśmy zostawanie podwójne ale nijak wychodzi :P nagrałam coś, ale filmikiem to ja tego nie nazwę :D[/QUOTE] noo wieści jakieś. :) będzie dobrze.;) my za to mamy problem ze skupieniem a przez to problem z treningami :roll: Quote
Fantowa Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 My na naszym pokazie w szkole miałyśmy "Who let the dogs out" - wyszło świetnie, układ fajnie dobrałam specjalnie pod muzykę,i potem przez kilka dni pół szkoły to nuciło :evil_lol: a niewykluczone, że w czerwcu mamy w szkole następny pokaz, tyle chyba, że na powietrzu, więc co innego wezmę - bardziej pod frisbee :diabloti: O ile zbyt dużego wiatru nie będzie, bo wtedy szybka zmiana planów :cool3: Quote
Recommended Posts