wikikoniki Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 Nie chcę stracić ich szybko. Strasznie się boje tego czasu, kiedy będą tak starzy, że będą jedynie leżeć i ewentualnie chodzić na w miare aktywne spacery. Przeraża mnie ta wizja... No u nas w domu zawsze są dwa psy, więc i Tollera i Belga :D Malinoiwjdh-a , nie wiem jak się pisze :D Quote
Natalia&Cody Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 Mnie też takie coś przeraża, ale nie jest powiedziane, że jak pies stary to tylko leży. Znam ośmiolatka, czy nawet teraz już dziewięciolatka?, który lata za frisbee. ;) Quote
Molowe Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 moim zdaniem wszystko to kwestia podejścia właściciela jeśli pozwoli się psu zestarzeć to ten to zrobi a jeśli będzie go aktywizował to wiadomo że pies będzie pełen energii na tyle długo na ile mu sił starczy :) Quote
wikikoniki Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 a w zeszłym roku kibicowałam 11-letniemu spanielowi w A0 :D Quote
vaness Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 roadtonowhere napisał(a):Ni ma zdjęć :placz: my też czekamy :) Quote
wikikoniki Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 W sobotę spotykamy się z Rysią i Jake'iem. mam nadzieję, że coś będzie... Quote
Natalia&Cody Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 wikikoniki napisał(a):W sobotę spotykamy się z Rysią i Jake'iem. mam nadzieję, że coś będzie... A tamtych poprzednich nadal nie masz? Quote
wikikoniki Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 na filmiku było :D Nie dajecie mi robić matmy ;( Poszukam coś około 20, może pokaże jak Neska targetuje moją rękę nosem. Nie wiem jak ją przerzucić na inne rzeczy ;( Quote
Yuveza Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 toller i belg nie za szybko lecisz ? :razz::roll: to raczej nie łatwe psy, a jeszcze 2 na raz, i wlasciwie dlaczego akurat one? no i dziwi mnie dopuszczanie opcji smierci psa na mozliwosc 'nowego' Quote
wikikoniki Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 Ale nie czekam na ich odejście, bo jeszcze dużo przed nami ! :evil_lol: Max 'musi' wziąć udział w DCDC a ja muszę mu wymyślić wspaniały freestyle ! Neska 'musi' wygrać zawody agility ! :diabloti: Długa droga przed nami. Ale damy radę ! :p Za dużo bym straciła gdyby teraz odeszli, w żadnym razie o tym nie myślę. Uważam, że Max i Neska nauczą mnie baaardzo dużo i w przyszłości będę gotowa na 'trudniejszą' rasę. Quote
roadtonowhere Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 wikikoniki napisał(a):Ale nie czekam na ich odejście, bo jeszcze dużo przed nami ! :evil_lol: Max 'musi' wziąć udział w DCDC a ja muszę mu wymyślić wspaniały freestyle ! Neska 'musi' wygrać zawody agility ! :diabloti: Długa droga przed nami. Ale damy radę ! :p Za dużo bym straciła gdyby teraz odeszli, w żadnym razie o tym nie myślę. Uważam, że Max i Neska nauczą mnie baaardzo dużo i w przyszłości będę gotowa na 'trudniejszą' rasę. OO palujecie zawody :D Quote
Yuveza Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 wikikoniki napisał(a):Ale nie czekam na ich odejście, bo jeszcze dużo przed nami ! :evil_lol: Max 'musi' wziąć udział w DCDC a ja muszę mu wymyślić wspaniały freestyle ! Neska 'musi' wygrać zawody agility ! :diabloti: Długa droga przed nami. Ale damy radę ! :p Za dużo bym straciła gdyby teraz odeszli, w żadnym razie o tym nie myślę. Uważam, że Max i Neska nauczą mnie baaardzo dużo i w przyszłości będę gotowa na 'trudniejszą' rasę. i dobrze;) Quote
wikikoniki Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 roadtonowwhere - KIEEEEEEEDYŚ. Agilitowe na pewno szybciej. A co do dyskowych to raczej marzenie... justa - no wiem, że dobrze :diabloti: Quote
roadtonowhere Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 wikikoniki napisał(a):roadtonowwhere - KIEEEEEEEDYŚ. Agilitowe na pewno szybciej. A co do dyskowych to raczej marzenie... justa - no wiem, że dobrze :diabloti: hehe trzymam za twoje marzenia kciuki :PP Quote
wikikoniki Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 Dzięki, bannerek też mi się podoba :p A ja chyba nie wspominałam ostatnio o naszym spaniu ze mną :razz: No więc jest super :loveu: W poniedziałek pierwszy raz stosowałam metodę mówienia 'nie' no i po kilku razach wpadła z powrotem do łóżka alem to było dlatego, że jej wieczorem przed samym spaniem nie wypuściłam no i, że poszłam bardzo wcześnie spać. Wczoraj Neska spała normalnie aż do budzika, a nawet przeleżała drzemkę :lol: Dzisiaj tak samo, jak już to będziemy mieli opanowane, to zaczynamy spanie z przymkniętymi a nie zamkniętymi drzwiami :cool3: Mam nadzieję, że wszystko się uda :D Fotki od koleżanki powinny być niedługo. Aktualnie ćwiczymy klikanie, trochę wstydzenia próbujemy no i stwierdzam, że mojemu psu w ogóle nie przeszkadza nic na głowie :shake: Dzisiaj robię obrożę :D Obiecuję jakieś fotki :) No i spacer z piłką jakiś krótki chociaż by się przydał, ale u nas taka sobie pogoda... A w sobotę spacer z Głuptasek, czyli Rysią i Jake'em :multi::multi::multi: Ale się na informatyce rozpisałam... :roll: Aha, życzę wszystkim miłego wczorajszego pierwszego dnia wiosny ! :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Doginka Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 wikikoniki napisał(a):... Aha, życzę wszystkim miłego wczorajszego pierwszego dnia wiosny ! :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ale pierwszy dzień wiosny jest dzisiaj:lol: Quote
wikikoniki Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 Doginka napisał(a):Ale pierwszy dzień wiosny jest dzisiaj:lol: Nasi nauczyciele twierdzą, że teraz jest rok przestępny przez co ten dzień wypadał wczoraj :p Quote
Ty$ka Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 wikikoniki napisał(a):Nasi nauczyciele twierdzą, że teraz jest rok przestępny przez co ten dzień wypadał wczoraj :p Moi tak samo uważają, hehe :D Quote
Talucha Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Wczoraj był 1 dzień wiosny astronomiczny a dzisiaj jest kalendarzowy :D Quote
wikikoniki Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 (edited) Słuchajcie. Znowu nie weźmiemy udziału z kursie agility. Neska na 90% ma ropomacicze, jutro rano idę na 3-cie USG z pełnym pęcherzem, ale jest to raczej pewne. Także niedługo sterylizacja ;( Edited March 21, 2012 by wikikoniki Quote
Ty$ka Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 O, masakra.... :( nie zazdroszczę. Trzymajcie się. Quote
Yuveza Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 o bosz.... to jak najszybciej leć! no i operacja... po czym zauważyłaś? Quote
Recommended Posts