Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej, to ja wpadam tylko powiedzieć, że dzisiaj zaczęłyśmy z Neską wskakiwanie na ręce, co jest raczej wskakiwaniem na udo i łapaniem w ręce :diabloti:
Wiecie co, niedługo damy Wam filmik ze skakaniem po całym ciele :razz:
Chociaż ze stopami nie idzie zbyt gładko... ale, nie od razu Rzym zbudowano :cool3:

Posted

[quote name='wikikoniki']Hej, to ja wpadam tylko powiedzieć, że dzisiaj zaczęłyśmy z Neską wskakiwanie na ręce, co jest raczej wskakiwaniem na udo i łapaniem w ręce :diabloti:
Wiecie co, niedługo damy Wam filmik ze skakaniem po całym ciele :razz:
Chociaż ze stopami nie idzie zbyt gładko... ale, nie od razu Rzym zbudowano :cool3:[/QUOTE]
To czekamy na film i powodzenia w nauce! :D

Posted

Też wam zazdroszcze dogomaniackich spacerów, bo niestety na warszawskim cisza, miastowi nie spacerują chyba, tylko my jacyś inni. :D
Ooo wskakiwanie na ręce, super, czekam na filmik. Ja kiedyś chciałam się za to zabrać, ale niezbyt wiem jak... :smile:

Posted

[quote name='wikikoniki']A jakieś rady ? :cool3:
Jakoś mi się wydaje, że do wskoczenia się dziwnie ustawiam, muszę pooglądać filmiki...[/QUOTE]
Wydaje mi się, że za wysoko masz noge i to jest jeszcze mała powierzchnia i Neska boi się wskoczyć. Obniż się jeszcze bardziej, nawet możesz uklęknąć. Przecież Neska to nie olbrzym. ;p

Posted

Obejrzałam :) moim zdaniem noga trochę niżej bo chyba trzymasz ją za wysoko jak dla Neski i w tej sztuczce pomógł by Wam kliker Neska szybciej ogranęłaby że ma wskakiwać na ręce a nie chodzić dookoła czy stać na dwóch łapkach takie rady ode mnie :) a tak to super fajnie że tyle razem pracujecie :D

Posted

[quote name='wikikoniki']Właśnie klikerowałyśmy... ale jakoś to u mnie nie działa a poza tym rodzina mnie chce zabić jak klikam w domu :diabloti:[/QUOTE]
a powiedz jaki chcesz mieć efekt "działanie" klikera?
u mnie tez gadali żebym nie klikala w domu:P ale ja mam taki soft dosc cichy i nie slychac;)

Posted

[quote name='westie_justa']a powiedz jaki chcesz mieć efekt "działanie" klikera?
u mnie tez gadali żebym nie klikala w domu:P ale ja mam taki soft dosc cichy i nie slychac;)[/QUOTE]

A drogi był ten kliker ?
Nie wiem, ale może nie samo działanie a to, że wydawało mi się, że Neska nie rozumie...

Posted

około 15zł;)
to widac, najwazniejsze jest uwarunkowanie i najlpiej robic to przez 1-2 dni bez komen tylko sam klik-smaczek klik-smaczek i tak powtarzac, później widać że pies na sygnał klikera czeka na nagrode wie e ją dostaje, ja widzialam jak kierowala wzrok na kliker przy kliku i za chwilę na ręke ze smaczkami ;)

Posted

jeżeli dobrze zabierzesz się za uwarunkowanie klikera to na pewno zrozumie a tak jak pisze Justyna efektów tak o nie zobaczysz ale pies po prostu szybciej łapie pewne rzeczy i łatwiej mu zrozumieć czego od niego chcesz :)