Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Siemka :)
No to znoowu szkoła :placz:

Ale tutaj raczej wesoło :D W niedzielę zrobiłyśmy sobię z Neską małe przypomnienie pt. " Hopki są do skakania " czyli trochę hopsasania ! :p
No i skakałyśmy na luzie 60cm aczkolwiek więcej nie dałam, bo byłyśmy w domu i jakoś wolałam, żeby te swoje metry skakała na podwórku. Aha, wspominałam, że w marcu/kwietniu zaczynamy AGILITY ? W takim razie teraz wspominam :D

Pozdrowienia od Skocznej i Szczęśliwej z powodu niedługiego zaczęcia kursu :D:D:D:D

Posted

wikikoniki napisał(a):

No i skakałyśmy na luzie 60cm aczkolwiek więcej nie dałam, bo byłyśmy w domu i jakoś wolałam, żeby te swoje metry skakała na podwórku.

Ja dobrze zrozumiałam, że Neska skacze przez hopke o wysokości 60 cm?

Posted

A czy to nie jest dla Neski za dużo? Nie wiem ile ona wzrostu wydaję mi się mała, więc nie powinna skakać na takich wysokościach. Agility to nie skok wzwyż! Jeszcze tym bardziej, jeśli wcześniej nie było żadnej rozgrzewki. Może mieć problemy potem.

Posted

własnie też sie tak zastanawialam,i tez patrzyłam na zdjecia to jest baardzo wysoko...

żeby te swoje metry skakała na podwórku.

no a metr... to chyba juz stanowczo za duzo ...

Posted

westie_justa napisał(a):
własnie też sie tak zastanawialam,i tez patrzyłam na zdjecia to jest baardzo wysoko...

no a metr... to chyba juz stanowczo za duzo ...

Pewnie, że za dużo, w regulaminie agility jeśli się nie mylę jest napisane, że psy, które skaczą w L, mogą mieć max. wysokość hopki 65cm :)
A Neska chyba jest mniejsza niż 43 cm, chociaż pewności nie mam :)

Posted

Wszystko wyjaśniam :)
Więc 'te metry' to była taka przenośnia. Nigdy nie pozwoliłabym jej tyle skakać.
A 60 cm to tak jednorazowo. Czasem najdzie mnie ochota sprawdzić ile da radę. Nigdy nic wyższego jej nie dam. Ponieważ nie jestem bezmyślna (pomimo tego co pewnie myślicie) i nie karzę psu skakać tyle na każdym domowym treningu. Na owym skaczemy ok. 15-30cm.

Aha, wiem, że agility to nie skok wzwyż, sama to chyba kiedyś komuś mówiłam...

Neska ma około 36 cm.

Posted

wikikoniki napisał(a):
Wszystko wyjaśniam :)
Więc 'te metry' to była taka przenośnia. Nigdy nie pozwoliłabym jej tyle skakać.
A 60 cm to tak jednorazowo. Czasem najdzie mnie ochota sprawdzić ile da radę. Nigdy nic wyższego jej nie dam. Ponieważ nie jestem bezmyślna (pomimo tego co pewnie myślicie) i nie karzę psu skakać tyle na każdym domowym treningu. Na owym skaczemy ok. 15-30cm.

Aha, wiem, że agility to nie skok wzwyż, sama to chyba kiedyś komuś mówiłam...

Neska ma około 36 cm.

Nikt nie mówi, że jesteś bezmyślna, po prostu są takie rzeczy na, które zawsze się reaguję, tak dla zdrowia psa ;)

Jeśli Neska ma ok. 36 to chyba ledwo załapała się na M :)
Powodzenia w dalszym hopsaniu i to w klubie :)

Posted

Paula03 napisał(a):
Nikt nie mówi, że jesteś bezmyślna, po prostu są takie rzeczy na, które zawsze się reaguję, tak dla zdrowia psa ;)

Jeśli Neska ma ok. 36 to chyba ledwo załapała się na M :)
Powodzenia w dalszym hopsaniu i to w klubie :)

No właśnie ja nie wiem jak to jest bo jak jej kiedyś mierzyłam to miała równo 35. Ale to zależy czy obcięta czy nie :D

Posted

W sumie kiedyś miałam taką samą reakcje. Rozmawiałam z kimś, właśnie o hopkach, i powiedziałam w przenośni, że metr dzisiaj nad ziemią skakał, a jaka była reakcja? CHYBA ZWARIOWAŁAŚ. Ja oczywiście w śmiech. :cool1: :diabloti:
Mój się mieści w M, jeszcze nie sprawdzałam czy da rade przeskoczyć prawie półmetrową hopke. :eviltong:
Życzymy Wam powodzenia w ćwiczeniach. ;)

Posted

Silky123 napisał(a):
W sumie kiedyś miałam taką samą reakcje. Rozmawiałam z kimś, właśnie o hopkach, i powiedziałam w przenośni, że metr dzisiaj nad ziemią skakał, a jaka była reakcja? CHYBA ZWARIOWAŁAŚ. Ja oczywiście w śmiech. :cool1: :diabloti:
Mój się mieści w M, jeszcze nie sprawdzałam czy da rade przeskoczyć prawie półmetrową hopke. :eviltong:
Życzymy Wam powodzenia w ćwiczeniach. ;)

Hahhaha... no właśnie :p
Dziękujemy :D

Posted

Najlepiej hopki ustawiać gdzieś na +/- wysokość kłębu, chociaż my często skaczemy na niższych co by nie przeciążać stawów. ;)
Super, że idziecie do klubu, myśle, że Neska fajnie się sprawdzi. :smile:

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
a Ty za co kare masz ?:evil_lol:

Pierwsza jedynka z matmy :mad: Wolę to od odwołania dyskoteki... a wchodzę z biblioteki. Dzisiaj nakręcałyśmy filmik sztuczkowy ale jest jeszcze do zrobienia :evil_lol: