bros Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 proszę sobie poogladać Lenke :) po malutku spacerującą za Ulv :) https://picasaweb.google.com/115009895026842236542/SPACER2Marca2012?authkey=Gv1sRgCITqkoHY083qOQ Quote
magdyska25 Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 WOW!!! ale piękna gromadka! A Lenka się uśmiecha :) Quote
ulvhedinn Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Lena ostatnio miała trochę gorsze dni "ruchowo", chyba niestabilna pogoda daje sie we znaki stawom. Na razie mam ją obserwować, w razie potrzeby podac lek przeciwbólowy, gdyby się pogarszało, to mamy się zjawić u weta. Na fotkach ze spaceru wyszła jakby wcale nie przytyła, tak nie jest, tylko nie dość, że straciła większość zimowego futra i jest "goła", to brzuszek jest pozornie "wyżej" niz na wcześniejszych fotach, bo jest wygolony.... Dziś za to Lena była w salonie piękności :cool3: jest zrobiona na bóstwo- wymyta, wyczesana, ma ślicznie przystrzyżone łapki, obcięte pazurki i nawet ją jakby upachnili :evil_lol: Full serwis- a podziękowania należą się właścicielom salonu Groomydog :Rose: Quote
morisowa Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Stan konta na 29.02.12. : 167 zł Co robimy z karmą? Ulv, zamówić coś konkretnie? czy przelać Ci pieniądze i sama kupisz? Quote
DZIR Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Cioteczki rozważcie stosowanie diety BARF podaje link :http://www.dziech.pnet.pl/barf.htm Stosuje ja o dawna bo moje sznaucery żle znosiły popularną dietę polegającą na podawaniu mięsa i węglowodanów/ kasza, makaron ,ryż/ równocześnie . . Kupuję raz w tygodniu w markecie korpusy kurczaków , szyje kurze i indycze/ uwielbiają je moje psy/ serduszka wołowe, wieprzowe, kurze, skrzydełka-- krótko mówiąc wszystko co jest w promocji i tanie. Serduszka i mielone mięso dostają koty To co nie zjedzą koty zjadają też psy. O stare często już z zapachem mięso i serduszka psy się biją. Potrzebują takiego mięsa dla zneutralizowania silnych kwasów żołądkowych Raz na tydzien gotuje króciutko -wszystko co kurze z dodatkiem marchewka+ parę liści kapusty + paczka warzyw paski/ Aromat wyśmienity. Warzywa wybieram i podaje na misce . Zjadają psy i koty. Sucha karma to froliki z olejem - ale to tylko dodatek. Pasą się w ogrodzie zjadając perz. Nauczyłam je jeść surową marchewkę i banany . Moje psy i koty są zdrowe. U weterynarza bywam sporadycznie. Psy zęby mają czyste. Naprawdę polecam. Ja tez jedząc nie łączę białka i węglowodanów w jednym posiłku i w ten sposób wyleczyłam się z nieuleczalnej choroby zapalenia jelit. Pozdrawiam. Quote
sleepingbyday Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 odradzałabym barf dla starego psa. tam są kości. nawet zmielone, ale jednak. może się zatkać -jak myslicie? słuchajcie, przy okazji zapraszam was na kolejny bazarek - tym razem nie dla Lenki, wręcz przeciwnie, dla 6, 5 kilowej Malutkiej - wywalonej z samochodu, błąkającej się po lasach i wsiach z łapką bez czucia - Malutkiej grozi amputacja, a na pewno leczenie i rehabilitacja. nie ma domu, nie ma nic. a bazarek ciekawy - gadżety nówki sztuki promujące rocznicowy rok Gustawa Klimta w Wiedniu :-). bazarek w podpisie. Quote
ulvhedinn Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 [quote name='morisowa']Stan konta na 29.02.12. : 167 zł Co robimy z karmą? Ulv, zamówić coś konkretnie? czy przelać Ci pieniądze i sama kupisz? Chyba przelej, bo na razie kombinuję co też panna raczy jeść najchętniej..... Barfa bardzo cenię i w sumie najchetniej bym tym karmiła towarzystwo, niestety jest jedna przeszkoda- przygotowanie tego zabiera sporo czasu (szczególnie dla nastu stworów), a gotowce są dosyć drogie.... Quote
DZIR Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Robiłam szczegółową kalkulacje bo w sumie karmię 5 psów i 7 kotów / w tym są zwierzęta córki/ Jest taniej niż specjalityczna droga karma o , której tu piszecie+ oszczędności z tytułu braku chorób. Możesz ograniczyć kości na rzecz serc wąrtóbki mięsa W markecie mnie znają i zostawiają dla mnie przeceny Szponder np kupuje po 6 pln ,a nie 14 pln kg inne po normalnej cenie. Reszta to sprawa organizacji. Oczywiście ja pracuje w domu przy komputerze i mam większe możliwości organizacji czasu . Może spróbuj np; dwa razy w tygodniu karmić ekologicznie. Quote
tinula Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 stadko fantastyczne, Lenka fajnie wygląda:-) mi behawiorystka bardzo polecała barfa. Tyle, że mój duży korpusy itp traktuje jak zabawki, dlatego znalazłam w sklepie mięsnym mięso mielone z kośćmi(b. dużo mięcha, kości praktycznie niewiele) za 2zł za kg. tak naprawdę to super jest nawet do gotowania z ryżem itp.duży zje ale jak moja księżniczka ma focha to i tak wszystko oleje;-) Quote
DZIR Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 Wiem po sobie ,że jak są b. duże psy i małe to się ma wrażenie ,ze one/ te małe/ nic nie jedzą/. Dopiero waga pokazuje, że jedzą --mało bo są małe Dawaj jej samo mięso bez ryżu Jedna z moich suń jest taka. Kiedy wszystkie jedzą ona nie je . Próbowałam ją przegłodzić . Najchętniej wyjada kotom. Ustawia się w kolejce i czeka jak kot skończy jęść i wymiata resztę. Wagę ma prawidłową,jest zdrowa no i rozsadza ją energia. Quote
morisowa Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 ulvhedinn napisał(a):Chyba przelej, bo na razie kombinuję co też panna raczy jeść najchętniej..... Przelane :) Dawaj znać ile wydajesz na karmę, ile kosztowało szczepienie, Carprodyl. Powinny być jeszcze pieniądze z bazarku Magdyski, ale pewnie jeszcze nie rozliczone. Quote
magdyska25 Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 morisowa napisał(a): Powinny być jeszcze pieniądze z bazarku Magdyski, ale pewnie jeszcze nie rozliczone. ja to się przez ten bazarek ogłoszeniowy pochlastam :) niby już bliżej niż dalej ale od hmmm ponad miesiąca codziennie siedzę nad ogłoszeniami (prócz weekendów bo nie mam wtedy dobrego neta). Sumka się niezła uzbierała, więc będzie miała panna na co tylko sobie tam zapragnie ;) Quote
morisowa Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 łooo matko, magdyska25! byłam pewna, że już masz to z głowy! ukłony do samej ziemi, szczerze :) Quote
bea100 Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Magdyska25: ja tam obserwuję Twoje bazarkowe "zmagania"...ślę wiele całusów i muszę napisać: Jesteś dzielna!!! Quote
ulvhedinn Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Kupiłam małpiszonowi korpusy. Wzgardziła. Jutro jej zmielę i zobaczymy.... :mad: (w najgorszym razie wrąbie to Kra, ona zje wszystko ;) ) Magdyska, ja jestem pod GIGANTYCZNYM wrażeniem bazarku ogłoszeniowego- szacun (jak mówią moi sąsiedzi)!!!! :razz: Zapytam w piątek u weta ile wiszę za szczepienie na wściekliznę i carprodyl, to napiszę (i oczywiście od razu zapłacę). Muszę Wam jeszcze powiedzieć, ze podczas suszenia i czesania Leny u fryzjera po całym salonie fruwały takie kłęby kłaków, jakich nie widziałam w życiu :evil_lol: w krótkim czasie wszyscy byliśmy zastanawiajaco włochaci (oraz pluliśmy futrem)..... Quote
LILUtosi Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Ty masz dobrze bo ja wyczesywałam sama mojego Bertiego to pióra leciały w pole. Cały hektar był przysłonięty futrem. Quote
DZIR Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Nie chce korpusów. hm. Może trzeba oczyścić wątrobę. Jest taki środek ziołówy dla zwierząt. Wet będzie wiedział. Spróbuj może trochę mięsa bez kości. Quote
sleepingbyday Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 za długi ten bazarek i masz dosyć, nic dziwnego. Quote
bros Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Lenusia to nieufna do obcych dziewczynka, drepta wpatrzona całkowicie w Ulv. Obcy ją onieśmielają, choć to już któryś nasz wpsólny spacer jeszcze unika nas "obcych", chociaz drobne smaczki wcina :) Chodzi jak prawdziwa staruszka, czasami się zachwieje, za to sierść ma jak puszek, mięciutka, piekną. Quote
tinula Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 ale Lenka wypiękniona po tej kosmetyce:-)futerko wygląda na takie milusie..aż pozazdrościć!piękna babcia w tym słoneczku! Quote
schroniskowiec Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Dziewczyna wydaje się dużo młodsza niż przed wizytą w salonie piękności:) Quote
_ogonek_ Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Poproszę o numer konta skarbnika Leny :) z bazarku uzbierało się dla niej 113 zł 40 gr - chciałabym wpłacić ;) Quote
_ogonek_ Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 magdyska25 napisał(a):ja to się przez ten bazarek ogłoszeniowy pochlastam :) niby już bliżej niż dalej ale od hmmm ponad miesiąca codziennie siedzę nad ogłoszeniami (prócz weekendów bo nie mam wtedy dobrego neta). Sumka się niezła uzbierała, więc będzie miała panna na co tylko sobie tam zapragnie ;) też mam dosyć już pod koniec bazarków ogłoszeniowych... czasami z premedytacją nie wchodzę na forum :roll: to jednak jest dołujące, przez miesiąc i codziennie po 3 razy 30 tych samych stron... makabra... Quote
Recommended Posts