Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 491
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moi sa przeszczesliwi jak Dolar się zaweźmie na szczekatą, agresywną suke z piętra wyżej. Słyszę już na przystanku autobusowym, jak wracam do domu donośny bas: RUFUUUUŁOŁOOŁOŁOFF!!!

Posted

Lenka miała dzisiaj ściągane szwy :) Bardzo ładnie się zagoiła, no i wyraźnie widać, ze bez tych okropnych (i na pewno bolesnych) guzów czuje się duuuuużo lepiej.
Ściąganie szwów przebiegło idealnie spokojnie, babcia grzecznie leżała i nie narzekała- ogólnie zasługuje na odznakę "dobry pacjent" ;)

Posted (edited)

Wpłaty styczeń:
20 - Awit
30 - Mysza2
120 - Skarpeta im. Talcott
50 - gos
20 - Apsa
50 - Koszyczek Niechcianych Staruszków
30 - Bea100
30 - tinula
20 - migdalena
200 – Alekssandra
20 –agata51
57 – Bea100
30 - schroniskowiec
30 - DZIR
145 - bazarek biżuteryjny zuzlikowej
_____
845 zł

Wydatki styczeń:
60 - badanie krwi
90 - diagnostyka serca u dr Garncarz (Lena dostała 50% rabatu)
130 – transport Wawa-Poznań-Wawa
130 – transport Wrocław-Poznań-Wrocław
50 - Karsivan
700 - operacja
____
1160 zł

Stan konta na 31.01.12. : -315 zł

Wpłaty luty:
20 - DZIR
50 - Koszyczek Niechcianych Staruszków
20 - agata51
237 - bazarek "Lena's boutique" (kwl)
15 - tinula
90 - bazarek sbd
50 - bea100
_____
482 zł

Stan konta na 29.02.12. : 167 zł

Edited by morisowa
Posted

Przelałam 300 zł ulv, czyli za operację oddane.

Jak wygląda sytuacja z karmą? Czy naszej dziewczynce jedzenie się nie kończy? Może być Josera Agilo?

Karsivanu już nie trzeba, prawda? Bo miał być jako przygotowanie do operacji.

Posted (edited)

Cioteczki, jestem po przerwie i Lenka nie tonie w długach :), jesteście razem bardzo dzielne a w jedności siła!

Morisowa: mam mały grosik dla Lenuszki- do karmy czy co tam jej teraz trzeba- w poniedziałek wysyłam 50zł do Ciebie na konto to zadysponujesz według potrzeb :)

Edited by bea100
Posted

Postaram sie troche odgruzować kompa i może jakieś nowe fotecki zapodać ;) Niestety fotki w moro wyszły słabiutkie, ale zaczyna być ładniejsza pogoda, więc jeśli sie uda, to cyknę fotki Leny "gołej". Na razie doleczam upiorne zaziębienie.....

....macie jakis patent na tego niejadka? Lena grymasi, a ja bym chciała, żeby się ładniej zaokrąglała, noooo.....

Posted

Nikaragua, dziękujemy :oops:

Ulv, czy Lence nadal smakuje karma, z którą przyjechała? czy na to marudzi? W schr był z nią duuuży problem, nie chciała jeść, marudziła, trzeba było dogadzać i cudować. Przez ten tydzień u nas wciągała suchą karmę aż miło. Jak sytuacja wygląda teraz? Bo miałam jej zamówić żarełko a w takiej sytuacji się wstrzymuję, żeby nie stał nietknięty wór a obok chudy pies ;)

Posted

[quote name='morisowa']Nikaragua, dziękujemy :oops:

Ulv, czy Lence nadal smakuje karma, z którą przyjechała? czy na to marudzi? W schr był z nią duuuży problem, nie chciała jeść, marudziła, trzeba było dogadzać i cudować. Przez ten tydzień u nas wciągała suchą karmę aż miło. Jak sytuacja wygląda teraz? Bo miałam jej zamówić żarełko a w takiej sytuacji się wstrzymuję, żeby nie stał nietknięty wór a obok chudy pies ;)[/QUOTE]

jaką karmę jadla Lenka ?

Posted

RC, jakąś wysokoenergetyczną.

Lena marudzi ;) Spróbujemy z joserą, na razie wezmę jej mniejszy woreczek, zobaczymy....
Na razie sprawdziłam zdanie Leny nt:
- Eukanuby Large breed lamb&rice- fuuuuj!
- Puriny PP L&R - jak trzeba to da sie zjeść, za to koopsko fatalne
- RC inne (large breed)- może być... ;)
- puszki animondy wymieszanej z karmą dotychczasową- no to smaczne, ale biegunka od razu
- ryż z kurczakiem- jakby tu wydłubać kurczaka = ryż w promieniu metra...?

I co ja mam zrobić z tą paskudką?

Poza tym Lena własnie doszła do wniosku, że wiosna idzie! i zrzuca zimowe ubranko, kłaki są WSZĘDZIE niezależnie od częstotliwości czesania i odkurzania, a Lena znów wygląda jak koń pastwiskowy na wiosnę ;)

Posted

Moja Monia też robi zrzut właśnie, mam wrażenie, że zostanie niedługo goła ;)

PS 50zł poszło pocztą dzisiaj do morisowa, proszę o info jak dyliżans pocztowy dogalopuje :)

Posted

Ja poinformuję, że zakończyłam już tydzień temu bazarek i będzie ok. 115 zł dla Leny.
Nie wiem dokładnie, bo mam 2 paczki nie wysłane i koszta wysyłek mi powychodziły różne...

Posted

Ja tylko mogę podpowiedzieć bo też mam taką jedną księżniczkę w domu.
Ulv- jak masz czas? to może gotować? jak nie- dodawaj może do suchej-mokre. A jak z jej zębami? bo może nie są w dobrym stanie i przez to nie chce jeść suchego?

Posted

Zęby to księżniczka jak na zabytka ma całkiem ładne- mocno starte, ale czyste, bez kamienia, zapalenia dziąseł itd. Dokładnie obadane przy okazji znieczulenia.

Z gotowaniem to jest tak, ze nie bardzo włąśnie mam czas ostatnio.