Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ulv co jak co ale my wszystkie wiemy ze Ty nigdy byś tego nie zrobiła gdyby był cień szansy na poprawę - Lena odeszła nie sama zapomniana w schroniskowej celi, ale z człowiekiem u swego boku, z człowiekiem który dbał o nią i do końca pozwolił jej na godne dożycie.
Trzymaj się Magda ! choć wiem ze łatwe są tylko słowa...........

• Replies 491
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ulv, trzymaj się. Dziękuję Ci za wszystko, co zrobiłaś dla Lenki.
Tymczasowanie staruszków jest trudne... wiadomo czym się kończy... ale dla mnie najtrudniejsze jest patrzeć jak te schorowane psy odchodzą samotnie w schronisku.

Lenka :-(

Posted

Przykro mi.Bardzo Ci dziękuję Ulv, że Lenka miała tak wspaniały dom.Być może to były nawet najszczęśliwsze miesiące w jej życiu.
Podziękowania też dla wszystkich wspierających Lenkę i dla KWL-a i morisowej, dzięki którym staruszka zamieniła boks w schronisku na dom ze swoim człowiekiem, z czworonożnymi przyjaciółmi, z wyjazdowymi spacerkami...Widać na zdjęciach, jak była szczęśliwa.

Posted

Niestety, bernardyny mają mnóstwo zalet i jedną wadę- żyją za krótko... :( Z moich sześciu podopiecznych beniowatych żyją dwie- Berta i Mała.

Muszę Wam powiedzieć, że kiedy wróciłam do domu już bez Lenki, to Kra podeszła i popatrzyła mi w oczy... w taki straszliwie przejmujący sposób... w tym spojrzeniu było wszystko. I niech mi ktoś powie, że psy nie wiedzą, że nie są świadome.....

Posted

[quote name='ulvhedinn']Niestety, bernardyny mają mnóstwo zalet i jedną wadę- żyją za krótko... :( Z moich sześciu podopiecznych beniowatych żyją dwie- Berta i Mała.

Muszę Wam powiedzieć, że kiedy wróciłam do domu już bez Lenki, to Kra podeszła i popatrzyła mi w oczy... w taki straszliwie przejmujący sposób... w tym spojrzeniu było wszystko. I niech mi ktoś powie, że psy nie wiedzą, że nie są świadome.....[/QUOTE]

i sie poryczałam ...........

Posted

Lenka miała swoje miejsce i swojego ludzia na ostatnie dni. Kogoś kto dbał o nią i kochał. Kogoś kogo mogła pokochać i zaufać. Nie została sama zapomniana.
Dziękuję Ulv.

Posted

Stan konta na 31.03.2012 : -24,4 zł

Wpłaty kwiecień:
456 zł bazarek ogłoszeniowy magdyski

Wydatki kwiecień
198 zł 15+4 kg RC sensible giant

Stan konta na 30.04.20120 233,6 zł

Wpłaty maj:
40 zł za III/IV agata51

Wydatki maj:
19,2 zł Polfilin
25,8 zł Aescin 2x12,90
30 zł Collaflex
110 zł Puszki 10 sztuk, Rinti 800g z jagnięciną po 11 zł.
43 zł Rimadyl

Stan konta na 16.05.2012 45,6 zł

Sądzę jednak że Ulv miała jeszcze wydatki...

Posted

ulvhedinn napisał(a):
U weta wyszło 470 zł na minusie.

Magdyska chyba miała jeszcze trochę kaski z bazarku ogłoszeniowego. I kwl chyba wreszcie rozliczy bazarek.

Posted

kolejna starusia

Kolejna benia w przytulisku w Busku:

"Babcia Bernardynka szuka domu na jesień swojego życia.
Psinka ma około 8 lat, jest zdrowa, zaszczepiona.

Trafiła do schroniska niedawno i nie potrafi się tu odnaleźć.
Ciężko ją wyprowadzić z boksu, boi się, prawdopodobnie ma za sobą złe doświadczenia.

Dom z ogrodem byłby dla niej idealnym miejscem pobytu.

Podaruj jej choć dom tymczasowy."
tel: 668 33 25 46

http://www.dogomania.pl/forum/threads/133903-BERNARDYNY-adopcje-Przeka%C5%BC-na-bernardyny-1-swojego-podatku!?p=19157776#post19157776

Posted

[quote name='Nikaragua']zapewne lenkowe ciotki i wujaszkowie zorganizują te pieniądze
tak jak do tej pory robili :)
[quote name='morisowa']Magdyska chyba miała jeszcze trochę kaski z bazarku ogłoszeniowego. I kwl chyba wreszcie rozliczy bazarek.
Czekam na info ile jest a ile brakuje. Stąd cisza z mojej strony.
Jest też szansa na pieniądze po wyadoptowanym podhalanie (200 zł).