Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 491
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='_ogonek_']bardzo proszę kogoś decyzyjnego o odniesienie się do mojego post #400 z tekstem (albo raczej pomysłem na tekst) dla Lenki ;-).

W zasadzie w tej chwili osobą decyzyjną pod względem treści ogłoszenia jest Ulv. Najlepiej zna Lenkę, wie w jakim jest aktualnie stanie i do niej ( jeśli się zgodzi ) sugerowałbym umieścić namiary w ogłoszeniu.

Posted

Widzę że rozliczenie też wcieło.
Więc od nowa, mam nadzieje że wyszło to samo :-)

Wpłaty styczeń:
20 - Awit
30 - Mysza2
120 - Skarpeta im. Talcott
50 - gos
20 - Apsa
50 - Koszyczek Niechcianych Staruszków
30 - Bea100
30 - tinula
20 - migdalena
200 – Alekssandra
20 –agata51
57 – Bea100
30 - schroniskowiec
30 - DZIR
145 - bazarek biżuteryjny zuzlikowej
_____
845 zł

Wydatki styczeń:
60 - badanie krwi
90 - diagnostyka serca u dr Garncarz (Lena dostała 50% rabatu)
130 – transport Wawa-Poznań-Wawa
130 – transport Wrocław-Poznań-Wrocław
50 - Karsivan
700 - operacja
____
1160 zł

Stan konta na 31.01.12. : -315 zł

Wpłaty luty:
20 - DZIR
50 - Koszyczek Niechcianych Staruszków
20 - agata51
237 - bazarek "Lena's boutique" (kwl)
15 - tinula
90 - bazarek sbd
50 - bea100
_____
482 zł

Stan konta na 29.02.12. : 167 zł

Wpłaty marzec:
118,6 - _ogonek_
_______
118,6 zł

Wydatki marzec:
35 zł szczepienie wścieklizna
30 zł chory brzuszek
35 zł carprodyl
170 zł karma RC Giant
40 zł eksperymenty żywieniowe Leny
______
310 zł

Stan konta na 31.03.2012 : -24,4 zł

Czekamy na potwierdzenie przez Ulv wpłaty magdyski.

Posted

KWL napisał(a):
W zasadzie w tej chwili osobą decyzyjną pod względem treści ogłoszenia jest Ulv. Najlepiej zna Lenkę, wie w jakim jest aktualnie stanie i do niej ( jeśli się zgodzi ) sugerowałbym umieścić namiary w ogłoszeniu.

WIĘC CZEKAM :) Proszę tylko o w miarę szybkie zdecydowanie się :eviltong:

Posted

Lenkę niestety ostatnio dopadło "wiosenne obolenie"- cóż, starość.... a pogoda stawom i kręgosłupowi nie słuzy. Dostała długo działający steryd i leki p/bólowe i jest lepiej. Tylko sika na potęgę...

NA karme dla seniorów się wypięla, jedzenia ma być konkretne i już;) Na razie jescze mamy karmę, ale trafiłam na bardzo fajną promocję- 15+4 kg RC sensible giant za 198 zł(stacjonarnie w Kwiatonie), więc kupiłam, bo przyszła kasa od magdyski :Rose:

Ogon, tekst super :) moje namiary- myszor-X@tlen.pl 695320659

Posted

Lena niestety ciągle niedomaga. Ruchowo. Ma chwilami kłopot z podniesieniem sie do pionu, drepcze powoli na spacerkach, są chwile, kiedy widac, że ją boli...

Oczywiście cały czas dostaje leki, w tej chwili jest na długodziałającym sterydzie, dostaje rimadyl i całą gamę innych leków- traumeel, polfilin, aescin, a jako suplement na stawy w tej chwili collaflex.

Mimo wszystko jest pogodna, kochana, czsem po babciowemu bawi się piłeczką (tzn mamla ja i turla po posłaniu), ostatnio zasnęła z dziobem na piłce ;) Ot słodka starusia.

Posted

oj, w takim razie dużo zdrówka dla babci Leny.nie wiem, czy życzyć jej słonka żeby się mogła wygrzewać, bo wtedy też będzie się pewnie bardziej męczyć..:roll:

Posted

Chciałbym wrzucić aktualne rozliczenie i uporządkować trochę.
Ulv, potwierdź proszę wpłatę magdyski i 118,6 od nas za bazarek _ogonek_.
I zaktualizuj wydatki :-)

Posted

Dotarło :) Ślicznie dziękujemy!!!!

A teraz gorsze wieści- Lena z dnia na dzień czuje sie gorzej. Dzis jest słabsza i bardziej obolała niz wczoraj :( Prawie nie chodzi.... Na dokładkę krwawiła dzisiaj z noska.

Dostała leki, pobrano krew - chcemy zrobić morfologię i biochemię. Niestety nie wygląda to zbyt optymistycznie :(

Posted

Leki :
Polfilin 19,20 zł
Aescin 2x12,90 = 25,80
Wit. B (?)
Collaflex ok 30 zł

Arthrofos, wcześniej Arthroflex - miałam.

Puszki, chyba ok 10 sztuk, z jagnięciną, bo te jej najbardziej służą, a same suche jej nie smakuje. Puszki to Rinti 800 g po ok 11 zł.

Zaraz jedziemy do weta, Lena wygląda bardzo niefajnie :( Jedzenie ledwo skubnęła, siusiu zrobiła na leżąco na trawie, dopiero kiedy jej pomasowałam pęcherz.....

Posted

Lenka niestety posypała się na całego :(

Praktycznie nie wstaje, trzeba jej pomagać nawet jak chce się napić, po schodach ją noszę, na dworze sika na leżąco.... Oczywiście dostaje leki, całą baterię- ale póki co, jedynie udało się tyle, że od wczoraj sie nie pogorszyło :( Jest na przeciwbólowych bo widac było, ze odczuwa dolegliwosci. Łapki wykazują niedobory neurologiczne.
Jednocześnie wyniki krwi wypadły zadowalająco, więc... walczymy.

Strasznie mi smutno, wydawało się, że panna trzyma się dobrze i jeszcze sobie pośmiga po parkach.....