Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest Elżbieta481
Posted

Dziękujemy za zaproszenie na wątek-możemy tylko się tu zameldować finansowa bryndza.
Po śmierci właściciela do schronu?Cóż należy się w takim razie modlić,by nasz Gucio odszedł pierwszy..
Ogarnął mnie wielki żal..
W/E

• Replies 491
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jestem i ja. Finansowo nie wspomogę nic - nie mogę teraz. I nie chcę się deklarować, ze za jakiś czas dam radę, bo nie wiem czy tak będzie...
Mogę podrzucać, informować znajomych w realu.
No chyba, ze się trafi krycie na moich psach, to wtedy zawsze przeznaczam część z opłaty za sex-usługę na pwp (tak samo jak ze sprzedaży szczeniaków z hodowli). Ktos chętny do krycia labkami? Sucze tylko z uprawnieniami z FCI.

Posted

terierfanka napisał(a):
mam nadzieję, że cioteczki, które Lenę wysyłają do Wrocławia zorganizują jednak jakieś środki na jej utrzymanie i leczenie u Ulv....

po pierwsze to wysyła ją wujek...
Nikaragua napisał(a):
też mam taką nadzieję, ale niestety (!) jestem realistką

sugerujesz, że wsadzimy psa w samochód i zapomnimy..? bo nie rozumiem tej wypowiedzi...

Posted

KWL- siedzi mi Lenka w głowie i sercu...przed chwilką opowiedziałam o niej dobrej duszyczce- mało tego i jednorazowo ale zawsze grosz do grosza...proszę dane i konto na pw

Posted

[quote name='morisowa']po pierwsze to wysyła ją wujek...

i właśnie takiej odpowiedzi się bałam, za chwilę się okaże, że on jeden jest odpowiedzialny za los suni...

[quote name='morisowa']sugerujesz, że wsadzimy psa w samochód i zapomnimy..? bo nie rozumiem tej wypowiedzi...

przepraszam, może was nie doceniamy, ale taki właśnie jest najczęstszy scenariusz w większości przypadków - nie na darmo dziewczyny prowadzące BDT założyły klub "Baloniarek". Potem powstają długi, które nikogo za bardzo nie obchodzą - w tym roku dzięki akcji Nikaragui spłaciliśmy ponad 5000 długu w klinice za leczenie tymczasów ulv, a cały czas powstają nowe. Dziewczyna ma wielkie serce i słabość do Bernardynów, ale nie śpi na kasie, niestety :shake: kwestie finansowe są bardzo istotne w przypadku takiego dużego i w dodatku schorowanego psa, dlatego chciałybyśmy zobaczyć tu jakieś deklaracje, żeby nie było potem znowu kilkutysięcznego długu do spłacenia.

Sorry Ulv, że się wtrącam i samozwańczo występuję w roli Twojego adwokata, ale fajnie by było, gdyby chociaż jeden z tymczasów był wypłacalny ;)

Posted

Dziękuję wszystkim za pojawienie się na wątku, dobre chęci, deklaracje.
Bazarek to dobry pomysł, tylko niestety trochę czasochłonny, Lena może potrzebować pieniędzy już za kilka dni na transport czy pierwsze badania diagnostyczne.

Posted

Terierfanka, byłaś na choć jednym wątku psów moich czy kwl'a? czy któregoś wcisnęliśmy do dt/hotelu i zapomnieliśmy, że mamy psa?
Sorry za nerwowość moich wypowiedzi ale właśnie się stresuję, że będę mieć kolejnego psa na głowie... Bo ja akurat działam odwrotnie niż to sugerujesz.
Ulv wyraźnie mi powiedziała, że to dt za zwrot kosztów. Czyli jestem odpowiedzialna za skombinowanie finansów na te koszty.. Tzn. generalnie odpowiedzialny jest kwl, bo to on założył wątek i to jego pies ;) ale to i tak oznacza, że ja jestem moooocno wplątana

Posted

morisowa napisał(a):
Terierfanka, byłaś na choć jednym wątku psów moich czy kwl'a? czy któregoś wcisnęliśmy do dt/hotelu i zapomnieliśmy, że mamy psa?
Sorry za nerwowość moich wypowiedzi ale właśnie się stresuję, że będę mieć kolejnego psa na głowie... Bo ja akurat działam odwrotnie niż to sugerujesz.
Ulv wyraźnie mi powiedziała, że to dt za zwrot kosztów. Czyli jestem odpowiedzialna za skombinowanie finansów na te koszty.. Tzn. generalnie odpowiedzialny jest kwl, bo to on założył wątek i to jego pies ;) ale to i tak oznacza, że ja jestem moooocno wplątana

no to bardzo się cieszę, że tym razem ulv będzie miała wypłacalnego psa

Posted

bea100 napisał(a):
Oczekuję na pilną decyzję. Czas i mnie goni, stąd proszę o dane/konto do jutra ranka (taką mam możliwość wpłaty, przepraszam, że tak pilę)

w takim razie wysyłam swoje - jak się dogadamy z ulv, to najwyżej jej prześlę

Posted

terierfanka napisał(a):
no to bardzo się cieszę, że tym razem ulv będzie miała wypłacalnego psa

nie kpij, proszę
wypłacalność zależy od darczyńców
pewność możesz mieć, że się "nie wypniemy" na Lenę - kwl wysłał dziś kilkadziesiąt pw z zaproszeniami na wątek, ja będę też robić co potrafię, żeby zebrać kasę
od siebie też coś damy, oczywiście

edit.
wszelkie fanty na bazarek chętnie przyjmę :D

Posted

A gdzie tu widzisz kpinę??? Wyraziłam jedynie zadowolenie, że tym razem będzie inaczej niż zawsze. Widzę, że się parę osób deklaruje na jednorazowe wpłaty, dobre i to na razie, chociaż kwot nie znamy. Trzymam kciuki za pomyślność zbiórki.

Posted

Mój Boże, mieć ciepły dom, przeżyć śmierć pana i trafić do schroniska to taka tragedia dla psa:-(
Żeby te moje kundle znalazły dom, chętnie coś stałego bym zadeklarowała, małego ale stałego.
Ale jednorazowo coś małego wyślę.
Trzymaj się Lenko.

Posted

morisowa napisał(a):
edit.
wszelkie fanty na bazarek chętnie przyjmę :D

To już spakowane, czekają na wywówzkę. Tylko plis przypomnij, żebym Ci je wydała z bagażnika :)
Obroża jak pamiętam jeździła ponad miesiąc :)

Posted

Jeszcze raz wszystkim dziękuję za odwiedzenie wątku, deklaracje, fanty i wsparcie.

Pierwsze zestawienie deklaracji:
Mysza2 - 30 zł
dobra duszyczka od bea100 - 30 zł
azalia - coś
_gos_ - coś
APSA - 50 zł z funduszu staruszków
APSA - 20 zł prywatnie
Awit - coś małego

Czyli mamy 130 zł +i 3x coś

Fanty na bazarek:
exploit-oi
Noemi1
APSA

Wystawieniem bazarku zajmę się jak tylko zbierzemy fanty.

Terrierfanko, z jednej strony rozumiem twoje obawy, z drugiej wydaje mi się mocno nie fair wyrażanie ich w takiej formie na wątku. Mogłaś sprawdzić nas na dogo, zajrzeć na wątki naszych psów, zadać pytanie na pw. Wypowiedziałaś się na wątku w sposób sugerujący nam brak odpowiedzialności za wyciągane przez nas psy, co może być przez potencjalnych darczyńców odebrane jako przeciwwskazanie do wspierania Leny.
W ten sposób wylewasz dziecko z kąpielą i zamiast pomóc Ulv i Lenie w istocie możesz utrudniać zbiórkę finansów.
Proszę bądźmy odpowiedzialni w czynach i słowach...
Czasami warto się zastanowić przed napisaniem.