snuszak Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 (edited) Rosik trafił do przytuliska 15. Listopada 2911. Biegał – bezdomny, mały psiak w okolicy Rosnówka, skąd przywiozła go do przytuliska Straż Gminna. Nikt go nie szuka. Przyjazny, miły psiak – wygląda na młodego i jest pełen uroku. Idzie zima, Rosik bardzo potrzebuje domu – w budzie marznie. Czy znajdzie się dom dla Rosika? Psiak ma książeczkę zdrowia i komplet szczepień. Edited September 18, 2013 by snuszkak Quote
eloonia Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Piękna kochana mordeczka, jak można takie cudo "zgubić"... zaznaczam sobie :roll: Quote
snuszak Posted December 26, 2011 Author Posted December 26, 2011 no i nikt go nawet nie odwiedza ;( a on jest przemiły, może i zwykły z wyglądu ale kochany Quote
supergoga Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 A nie ma zdjęć poza kojcem? Bo ja takie znalazlam. Quote
eduso Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 supergoga napisał(a):A nie ma zdjęć poza kojcem? Niestety nie. W przyszłym tygodniu postaram się o jakieś spacerowe. Quote
supergoga Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Rosim w domu tymczasowym. Czekamy na wiesci, wysłalam link. Kasiu, zmien tytuł proszę. Quote
karpawel Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Aj! Przepraszam, nei zauważyłam, że mały ma już wątek. Mam tamten skasować i dodać moje info tutaj? Pozdrawiam:)) Quote
supergoga Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Tak, bo dwa wątki sa mylące. Prosze napisac do moderatora o usunięcie tamtego a swoje spostrzeżenia piać tutaj. Witamy i dziekujemy za opieke tymczasowa nad Rosikiem. Jak na dzisiaj się zachowuje chlopak. Quote
karpawel Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Ok, zrobione. Mały ma się dobrze, właśnie stoi przy oknie balkonowym, spogląda sobie przez nie na spacerujące psy i merda ogonem. Jest wykąpany, pachnący i elegancki;) Roś jest całkowicie udomowionym psem - mruczy gdy chce siusiu, ze smyczą też nie ma problemu- przegryzł tylko swoje szelki, najwyraźniej mu się nie podobały.CIĄGLE merda ogonem, aż się dziwimy że go on nie boli jak nim tak ciągle wali o podłogę;) Jest super uroczy, przyjacielski, kochany! Był z nim mały problem- płakał gdy musiał zostać sam- nic nie niszczył ani nie wydrapywał dziur w ścianie ale piszczał i rzucał się o drzwi. Ćwiczyłam go tak jak mi poradzono w fundacji i teraz jak wracam do domu jest cisza, szybko łapie, bystry piesek! Quote
What May NN Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 super, dziekujemy za wspaniałą opiekę :-) Rosik - psiaku teraz szybko znajdź domek! Quote
supergoga Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 No to ma drugie szelki na stanie - jedne zeżarl w schronisku. Krzyś miał uprzedzac żeby ich na nim i w zasięgu nie zostawiać - a tak w sklepie wybieraliśmy żeby ładnie mu bylo. Oj oj Rosik..... Quote
karpawel Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Ale nie zostawiłam! :) Ubrałam mu szelki po czym ja ubierałam buty poniewaz mielismy wyjść, ale wystarczyło mu te kilka sekund na zawiązanie butów żeby je załatwić. Spryciula! ;) Quote
karpawel Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Zapomniałam jeszcze dodać że uwielbia jeździć windą! Ma wtedy taką minę jakby w ogóle nie kapował co się dzieje, wykrzywia pyszczek i przyjmuje pozycję 'do ataku' ;) Oby szybko znalazł dom ponieważ gdy będzie u mnie zbyt długo chyba całkowicie stracimy dla siebie głowę...! :) Quote
Ajula Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 o jak fajnie, że DT Rosika jest na dogomanii :) cieszę się, że maluch nie sprawia kłopotów Quote
snuszak Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 jakie on miny strzela, aż chce się brać na ręce i przytulać! Quote
Ajula Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 ma nie tylko piękne oczy, ale nawet brewki jak malowane :) Quote
karpawel Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 pozdrowienia od malucha!! pyta się, czy ktoś się interesuje jego pięknymi oczętami...? :) Quote
What May NN Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Rosik ma tylko allegro pewnie i jest na stronie! trzeba małemu zrobić ogłoszonka, super zdjęcia i wtedy telefony się rozdzwonią! Quote
supergoga Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Krzysiu obiecal że umówi sie na sesję zdjęciową. Rosik potrzebuje jeszcze więcej ladnych fotek do ogloszeń. I znajdzie dom. A cos o nim możesz napisać, co sie w ogłoszeniach przyda... zachowanie itp. zostawanie samemu, czystość, itd. Quote
karpawel Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Zdjecia- juz pisałam, że niestety mój aparat jest poturbowany i zdjęcia robi takie jak powyżej- zamazane...w ostatnim tygodniu też nie miałam czasu żeby się zająć pełną parą szukaniem dla niego nowego pana- i ja byłam trochę zajęta i z Rosiem chcielismy się rochę poznać:)) Zachowanie - czystośc na 6, gdy chce wyjść na dwór piszczy, nigdy-przenigdy nie załatwił mi się w domu. Zachowanie- w stosunku do mnie i mojej siostry perfekt, miłość w oczach i oddanie. Jest wielkim pieszczochem ale nie nachalnym:)) Ciągle pracujemy nad samotnymi godzinami w domu co wciąż wywołuje u niego stres, ale mam nadzieje, że będzie już tylko lepiej...W tym tygodniu idziemy też na spacer z panią behawiorystką. Moja starsza siostra po tym jak go poznała powiedziała, że w życiu nie widziała tak oddanego psa (A psów w rodzinie mielismy duuużo:))...oczy maślane! :) Quote
What May NN Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 super :-) a dogaduje się z innymi psami? nadaje się do dzieci (w sensie jest delikatny w zabawie? pogryza w chwili szczęścia itp?)? Quote
Recommended Posts