Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ola, napisz koniecznie co badania Bangity wykazały ! Kurcze, może to od żarcia?

Bangi wcale nie jest duża ! :eviltong:

Nooo byłam, odwiedziłam :loveu:

Posted

[quote name='gassira']Ja Gass wczoraj podcinałam,to morda wyszła ok i za przedpiersie się wziełam bo był tam jeden wielki lok i już byłam taka zadowolona,że mi nawet ładnie wyszło(bo to 1 raz)i nagle dzwięk domofonu:angryy: jak się szarpneła tak ma:evil_lol:małą dziurkę,minimalny brak włosa z jednej strony:diabloti:ale tak szybko jej to odroścnie,że nie ma co płakać:evil_lol:

hahahaha pierdoła :evil_lol:

[quote name='Sznaucerka-Balbina']http://images25.fotosik.pl/196/b665c8f9f27698fb.jpg
Jaka ona piękna :loveu::loveu:

cieszem siem, ze siem podoba :loveu:

[quote name='weszka']Witam czarne stadko :) Urocze foteczki!

czesc pieprzne dziewczynki :multi:

[quote name='Justa']Ola, napisz koniecznie co badania Bangity wykazały ! Kurcze, może to od żarcia?

Bangi wcale nie jest duża ! :eviltong:

Nooo byłam, odwiedziłam :loveu:
wczoraj gadalam z wetem, na razie wszystkie wyniki sa dobre!!!! i to czego najbardziej sie obawialam to watroba - ale na cale szczescie jest OK :multi:, zadnych problemow :multi: - uffffffff. W pn zawioze gpy do analizy.

Posted

Dzien dobry kochani :loveu:, dzieki ze do mnie zagladacie, choc ja ostatanio nie mam chwilki, zeby wejsc do wlasnej galeryjki ;).

Troszke "odkurzylam" mojego dziadunia Lo i w niedziele pojechalismy na wystawe. Moje prawie 10-letnie sloneczko wywalczylo BIS Weteran III :cool3:.

Troszke fotek mojego kochanego dziadunia :loveu:

a tu stal sobie z moim ojcem jeszcze dlugo przed ocena, a ja im ukradkiem cyknelam fote :evil_lol:

...

Posted

Pięęęęęęęęęęęęęęknyyyyyyyyyy!
Taka kondyncja w tym wieku:-o:-o
Brawo !!!!

Co do Bangi o tym samym myślałam ,super,że wątróbka ok!

Posted

Mudik napisał(a):
Pięęęęęęęęęęęęęęknyyyyyyyyyy!
Taka kondyncja w tym wieku:-o:-o
Brawo !!!!

Dzieki :loveu:.

Sedzina rowniez byla zachwycona jego kondycja :).

Posted

Mudik napisał(a):
Co do Bangi o tym samym myślałam ,super,że wątróbka ok!

W ogole z nia to jakas dziwna sprawa, wszystkie wyniki ma SUPER, dzis dostalam z kolejnego badania - zupelnie nie wiadomo skad to pogorszenie wlosowo-skorne :roll:.

Posted

Ka-Vanga napisał(a):
W ogole z nia to jakas dziwna sprawa, wszystkie wyniki ma SUPER, dzis dostalam z kolejnego badania - zupelnie nie wiadomo skad to pogorszenie wlosowo-skorne :roll:.

No i to mnie właśnie martwi.. A może szampon? Może to te roztocza cholerne?

Posted

Justa napisał(a):
No i to mnie właśnie martwi.. A może szampon? Może to te roztocza cholerne?

Ja jej grzbietu juz daaaaaaaaaaaawno nie kapalam, roztocza tez nie, bo by przede wszystkim mila ryj podrapany, a ona sie teraz drapie tylko raz na jakis czas i zero sladu na ryjku. Pychol ma czysciutenki.

Karme tez na wszelki wypadek je specjalistyczna i nic wiecej niz omega 3 nie dostaje. A przeciez po omega 3 siersc i skora powinna byc coraz lepsza, a nie gorsza :roll:.

Posted

Dobrze karma specjalistyczna - a może na jakiś jej składnik jest uczulona?
U nas na samiuśkim początku objawiało się to łupieżem i pogorszeniem kondycji skóry. Potem doszło drapanie.
Skoro Bangi jest alergikiem (na te roztocza), to miej na uwadze, że może się to pogłębiać o inne czynniki.

Nie wiem co Ci poradzić :shake:

Może jakiś gronkowiec sie przypałętał? :shake:

Posted

[quote name='Justa']Dobrze karma specjalistyczna - a może na jakiś jej składnik jest uczulona?
U nas na samiuśkim początku objawiało się to łupieżem i pogorszeniem kondycji skóry. Potem doszło drapanie.
Skoro Bangi jest alergikiem (na te roztocza), to miej na uwadze, że może się to pogłębiać o inne czynniki.

Nie wiem co Ci poradzić :shake:

Może jakiś gronkowiec sie przypałętał? :shake:

Chyba przejde znowu na tego indyka z ryzem i bedziemy wykluczac czy na cos z pokarmu nie jest uczulona :roll:. Kurcze ale zawsze jadla wszystko i nigdy nawet rozolnienia nie miala, a tu nagle takie problemy :roll:.

Robala tez nie ma, bo tez robilismy na to badania.

[quote name='Doginka']Ola LO cuuuuuuuuuudny

A spróbuj Bangitoskę wykąpać w VETRIDERM- ie - całą - grzbiecik też - Gordonowi pomogło;)

strasznie sie ciesze, ze sie moje Lordziatko podoba :loveu:

Wlasnie bede u weta w ciagu kilku najblizszych dni, bo muszeNaf zrobic comiesieczne badanie krwii i dowiem sie dokladnie o jakis szamponik.

Ciagle jednak mam nadzieje, ze nie ma to podloza alergicznego :roll:.

Posted

Brawo dla Lordziątka :multi: Śliczności :loveu:
Nie zazdroszczę kłopotów z Bangitos :shake: Najgorsze jak się przypałęta takie coś co nie wiadomo co to jest :shake: Oby szybko udało się wyjaśnić.

Posted

Ka-Vanga napisał(a):
Chyba przejde znowu na tego indyka z ryzem i bedziemy wykluczac czy na cos z pokarmu nie jest uczulona :roll:. Kurcze ale zawsze jadla wszystko i nigdy nawet rozolnienia nie miala, a tu nagle takie problemy :roll:.

Robala tez nie ma, bo tez robilismy na to badania.

strasznie sie ciesze, ze sie moje Lordziatko podoba :loveu:

Wlasnie bede u weta w ciagu kilku najblizszych dni, bo muszeNaf zrobic comiesieczne badanie krwii i dowiem sie dokladnie o jakis szamponik.

Ciagle jednak mam nadzieje, ze nie ma to podloza alergicznego :roll:.

Moim zdaniem nie ma co działać w ciemno, bo dieta eliminacyjna jest uciążliwa - objawy nie występują od razu, czasem czynniki się na siebie nakładają.
Podobnie jak z karmami sprawa ma się z szamponami u alergików. My się kąpiemy w Hexoderm. Od 3 lat jest spokój. Ja bym póki co w niczym jej nie kąpała, bo możesz w ten sposób tylko zaszkodzić..

Znasz moje zdanie na ten temat, a zrobisz jak będziesz chciała.