Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']no to jest coś strasznego z tymi kleszczami - ja mam nadzieję, że do nas to dziadostwo tak licznie nie dotrze :angryy: chociaż z kazdym rokiem jest więcej zachorowań :mad:[/quote]

Waszeczko u nas jest jakas masakra, teraz jak oddawalam mocz do analizy, to zwykle jest ok godz, a dzis Pani mi powiedziala, ze duzo dluzej bo nie wyrabaja - tyle jest psow podejrzanych o babesie, ktore natychmiast potrzebuja pomocy :shake:

[quote name='Justa']Czyli ona nie zlapała nowego kleszcza, tylko to nawrót tej starej historii?[/quote]
Justa, tak szczerze to niestety do konca nie wiemy co to :roll:.

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie macie za ciekawie w tej Wawie jesli chodzi o kleszcze i babeszje :shake::shake:
u nas na szczęście jest dużo spokojniej pod tym względem...
w tym sezonie póki co Foxi miała 2 kleszcze,Kreon jednego.

Posted

[quote name='malawaszka']oby to tylko chwilowa niedyspozycja :kciuki:[/quote]

OBY!!!!!

[quote name='eria']nie macie za ciekawie w tej Wawie jesli chodzi o kleszcze i babeszje :shake::shake:
w tym sezonie póki co Foxi miała 2 kleszcze,Kreon jednego.[/quote]
Tak to jest jakis horror, a juz na Mazurach to lepiej nie mowic :-(.

Posted

[quote name='Olusia']Trzymamy kciuki za zdrówko Naf :kciuki:
Oby, szybko wyzdrowiała. ;)[/quote]

:buzi:
[FONT=Garamond][SIZE=1][COLOR=white](10 znakow)[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

Ka-Vanga napisał(a):
A my z Nafusia wlasnie wrocilysmy od Pana Doktora :roll:, Naf zaczela sikac na brazowo :placz: :placz: :placz:, juz dostala lek przeciw babesi i mocz oddalismy do analizy - PROSZE - trzymajcie za nia kciuki :modla: :modla: :modla:.

Mnie to chyba kiedys wykonczy :placz::placz::placz::(.

O matko, Ty to się masz z tą Nafulką - dziwię Ci się, że jeszcze nie osiwiałaś:crazyeye: Ja umarłabym już ze 100 razy:razz:
Ale mam nadzieję, że tym razem Naff szybciutko pokona to świństwo. Trzymam kciuki bardzo bardzo bardzo mocno
Nafunia nie poddawaj się żadnemu choróbsku

eria napisał(a):
nie macie za ciekawie w tej Wawie jesli chodzi o kleszcze i babeszje :shake::shake:
w tym sezonie póki co Foxi miała 2 kleszcze,Kreon jednego.

To zależy gdzie się chodzi, bo moje jeszcze w tym roku niczym nie zabespieczone i nie złapały ani jednego kleszczydła:razz:
Kocham ten nasz bulwarek, bo w zeszłym roku też nie było tu kleszczy:multi:

Posted

Kochani jeszcze raz BARDZO DZIEKUJE za te cieple slowa i pozytywne mysli - PRZYDALY SIE!!!!!!!!! :multi: Naf juz dzis zupelnie inna - siku zolciutkie :loveu:, bylysmy tez juz na dlugim spacerku i szalala z radosci :loveu:.

Nie wiem czy byl to jakis nagly spadek formy (w koncu jej organizm zostal bardzo wyniszczony przez to chorobsko), czy moze te leki tym razem zadzialaly blyskawicznie, a moze i to i to. Nie wiem, ale dla mnie najwazniejsze, ze moje sloneczko wraca szybciutko do zdrowka :multi::multi::multi: :loveu:!!!!!!!!!!! Ach, ale sie ciesze :multi:!

Doginka napisał(a):
To zależy gdzie się chodzi, bo moje jeszcze w tym roku niczym nie zabespieczone i nie złapały ani jednego kleszczydła:razz:
Kocham ten nasz bulwarek, bo w zeszłym roku też nie było tu kleszczy:multi:

Doginko, ja naprawde nie chce byc zlym prorokiem - wierz mi - i oby Twoim maluchom nic sie nie stalo, ale w zeszlym roku u Naf tez nie znalezlismy zadnego kleszcza. Nie wiem czy odpadl, czy wygryzla go - ale fakty sa takie, ze bardzo ciezko chorowala na babesie i miala straszne powiklania. Wiec bardzo Cie prosze rusz swoje 4 litery i kup cos przeciw kleszczom. Aaaaaaa i przeczytaj sobie ten artykul: http://miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,5055424.html

Olusia napisał(a):
Będą może jakieś foteczki dziś? :p

Olcia wczoraj nie bylam nawet w stanie myslec o fotkach, ale dzis juz na pewno cos wrzuce :multi:.

Posted

Ka-Vanga napisał(a):
Kochani jeszcze raz BARDZO DZIEKUJE za te cieple slowa i pozytywne mysli - PRZYDALY SIE!!!!!!!!! :multi: Naf juz dzis zupelnie inna - siku zolciutkie :loveu:, bylysmy tez juz na dlugim spacerku i szalala z radosci :loveu:.

świetnie:multi:

Posted

bGirl napisał(a):
[FONT=Comic Sans MS]moc mizianka dla Nafcia[/FONT]

zrobione :loveu:

LeCoyotte napisał(a):
świetnie:multi:

:buzi:

I zdjecia z przedwczoraj - maly smigacz ;)

...

Posted

I moje szalone sloneczko :loveu:

a tu apropo zabawek - dla Naf rowniez bardzo fajna jest moja rekawiczka :evil_lol:, haha tu zmyka, zebym jej nie zabrala :evil_lol: ;)

pelnia szczescia :multi: :loveu:

...

Posted

[quote name='eria']ale fajniaste fotki dwóch szalonych suczydeł :loveu::loveu:
ciesze sie, ze sie moje szalone podobaja :multi:

i troszke jeszcze smigajacej Bangitki :multi:

zapileczkowana :evil_lol:

...

Posted

Cieszę się, że z Nafusią już lepiej ! :multi: :loveu: Mówiłam, że wszystko będzie dobrze. kamień z serca !

http://images24.fotosik.pl/186/6237d37e27b24e1d.jpg

Fajnie ustrzelona Bagitoska.
A teraz troszke nowinek technicznych :razz: Jeżeli robisz zdjęcia w pełnym słońcu dają się zauważyć duże i ostre cienie - tak jak tu po prawej stronie (z tej strony, z której nie padają promienia słoneczne) w rezultacie robi się czarna jednolita plama (szczególnie widoczna u czarnych psiurów). Przy świetle rozproszonym takiej sytuacji nie ma - widać więc więcej szczegółów.
Nie wiem czy TUTAJ dobrze to widać - ale zdjęcie robione w rozproszonym świetle.

Pozdrawiam ;)

Posted

[quote name='Justa']Cieszę się, że z Nafusią już lepiej ! :multi: :loveu: Mówiłam, że wszystko będzie dobrze. kamień z serca !

http://images24.fotosik.pl/186/6237d37e27b24e1d.jpg

Fajnie ustrzelona Bagitoska.
A teraz troszke nowinek technicznych :razz: Jeżeli robisz zdjęcia w pełnym słońcu dają się zauważyć duże i ostre cienie - tak jak tu po prawej stronie (z tej strony, z której nie padają promienia słoneczne) w rezultacie robi się czarna jednolita plama (szczególnie widoczna u czarnych psiurów). Przy świetle rozproszonym takiej sytuacji nie ma - widać więc więcej szczegółów.
Nie wiem czy TUTAJ dobrze to widać - ale zdjęcie robione w rozproszonym świetle.

Pozdrawiam ;)
wlasnie dlatego potrzebny mi bardzo spacerek z Toba :razz:.

Posted

Ka-Vanga napisał(a):
wlasnie dlatego potrzebny mi bardzo spacerek z Toba :razz:.

A mnie bardzo potrzebne są odpowiednie warunki pogodowe :eviltong:

Posted

[quote name='Olusia']Moja Dianka też chorowała. :roll::-( Była to prawdopodobnie padaczka. Jakiś czas dostawała i czasem jeszcze dostaje na to leki. Ostatni atak miała w wakacje. Więc leki jej pomogły. Także wiem co przeżywasz. ;)

http://images28.fotosik.pl/185/9d82b71e84e5f78a.jpg
Świetne spojrzenie! :loveu:
Eh jak nasi najwspanialsi przyjaciele tak choruja to jest STRASZNE :placz:. U Naf byly straszne powiklania po Babesi - ledwo ja odratowalismy, miala wycinana sledzione. Teraz odpukac jest ok, ale co jakis czas jedziemy "na sygnale" do weta.