Ka-Vanga Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 gassira napisał(a):ale my mamy zajefajne psy:multi::loveu: co nie ;):sweetCyb::bigcool: Quote
LeCoyotte Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Ka-Vanga napisał(a):co nie ;):sweetCyb::bigcool: no extra psiurki:cool2::thumbs: Quote
Ka-Vanga Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 tym razem w roli glownej ... spodnie :evil_lol:, jakby ktos nie wiedzial to tu mialy byc psy :evil_lol: hmmmmm :hmmmm: :turn-l: ... Quote
Ka-Vanga Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 [quote name='LeCoyotte']no extra psiurki:cool2::thumbs: :calus: (przepisowe 10 znakow) Quote
Justa Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Ola ludzie jakoś specjalnie reagują na fryzure Bangi? :evil_lol: Quote
Ka-Vanga Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 Justa napisał(a):Ola ludzie jakoś specjalnie reagują na fryzure Bangi? :evil_lol: Nie :evil_lol:, generlanie nie bardzo kto ma reagowac :evil_lol: ;). Teraz niezle wyglada, bo ma jeszcze kropki niebieskie od tego testu ;). Quote
Justa Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Ka-Vanga napisał(a):Hyhy nie tyle etepami co musi miec na jutro lysy caly bok - idziemy na badanie alergiczne (goooopia cala brode prawie wydrapala) - chcemy wykluczyc ewentualna alergie. Miala miec badanie w pn, ale jak mi wet powiedzial, ze ja teraz beda golic, to siem nie dalam i powiedzialam, ze zaraz moze miec lysy ten bok, ale nie dzieki maszynce :evil_lol:. Dlatego tam gdzie musi byc jest wyrwana, a reszte tez chce od razu, ale moze za kilka dni - jak mnie cos najdzie ;). Ola a jakie te alergeny badacie? Quote
eria Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 dobry wieczór ! byłam ,fotki widziałam :) Quote
Ka-Vanga Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 Dostojny sznup :evil_lol: :loveu: zapracowany sznup zadowolony sznup . Quote
Ka-Vanga Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 Justa napisał(a):Ola a jakie te alergeny badacie? Ona miala jakos kolo 20 badanych - na roslinki rozne, pchly, roztocza i ... wyszlo ze ma uczulenie na roztocza wlasnie :roll:. Tak sobie rozmawialismy, bo to badanie troche trwalo i wet mowil, ze te roztocza to bardzo czesto wychodza :roll:, wiec pewnie dlatego ten ryjek co jakis czas drapie, bo go wszedzie wsadza. Quote
Justa Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Ka-Vanga napisał(a):Ona miala jakos kolo 20 badanych - na roslinki rozne, pchly, roztocza i ... wyszlo ze ma uczulenie na roztocza wlasnie :roll:. Tak sobie rozmawialismy, bo to badanie troche trwalo i wet mowil, ze te roztocza to bardzo czesto wychodza :roll:, wiec pewnie dlatego ten ryjek co jakis czas drapie, bo go wszedzie wsadza. mhhhm. pytam, bo gala też ma testy alergiczne robione, tyle że nigdy golona nie była, a zawsze rezonansem (tak to sie nazywach chyba). tyle, że ona na pokarmówki, a to chyba zupełnie inna bajka. biedna bangitka - a pies alergik tot emat dobrze mi znany. Quote
LeCoyotte Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 [quote name='Ka-Vanga']Dostojny sznup :evil_lol: :loveu: zapracowany sznup zadowolony sznup fajna seria:cool3: http://images23.fotosik.pl/165/65cfc44d7eedd0d9.jpg a to chyba zmeczony sznup? :hmmmm: Quote
Doginka Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Ola pies pracuś fajnie wyszedł(wyszła):diabloti: Przypomnij starej sklerozie - czytaj mi:diabloti:-jakim aparatem robisz te śliczne foteczki?:razz: Podobają mi się, bo są takie nasycone kolorkami:loveu: Quote
ariss Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Doginka napisał(a):Ola pies pracuś fajnie wyszedł(wyszła):diabloti: Przypomnij starej sklerozie - czytaj mi:diabloti:-jakim aparatem robisz te śliczne foteczki?:razz: Podobają mi się, bo są takie nasycone kolorkami:loveu: błahahahha...Tym samym o którym Ty wcześniej pisałaś:evil_lol:;) Quote
Ka-Vanga Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 Justa napisał(a):mhhhm. pytam, bo gala też ma testy alergiczne robione, tyle że nigdy golona nie była, a zawsze rezonansem (tak to sie nazywach chyba). tyle, że ona na pokarmówki, a to chyba zupełnie inna bajka. biedna bangitka - a pies alergik tot emat dobrze mi znany. te wygladaja tak, ze miedzyskornie wpuszczasz alergeny i patrzysz jaki jest odczyn, wiec musi byc widac - dlatego taki lysol musiala byc :roll:. no wlasnie, a nie mam zadnego doswiadczenia, bo ona nigdy nie miala problemow i to tak nagle sie pojawilo :-( Quote
Justa Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Ka-Vanga napisał(a):te wygladaja tak, ze miedzyskornie wpuszczasz alergeny i patrzysz jaki jest odczyn, wiec musi byc widac - dlatego taki lysol musiala byc :roll:. no wlasnie, a nie mam zadnego doswiadczenia, bo ona nigdy nie miala problemow i to tak nagle sie pojawilo :-( O kurcze, to takie, kłopotliwe trochę to badanie. Ja nie wiem jak wygląda to jeśli chodzi o czynniki środowiskowe, ale jakbyś miała robić badania na alergeny pokarmowe to polecam właśnie rezonans. Badanie kompletu alergenów 50zł. Odczulanie również 50zł (a z tym odczulaniem to dopiero cyrk, też jakimiś ultrafalami czy innym bajerstwem, a nie zastrzyki :cool3:) Gali testy powtarzaliśmy 3 razy póki co (alergia postępuje :shake:) ale skuteczność musze przyznać jest ogromna ! :multi: Nie wiem gdzie chodzisz do lecznicy, ale u nas na bemowie robione sa takie testy u dr. Milewskiej (alergolog) ;) Quote
Ka-Vanga Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 [quote name='LeCoyotte']fajna seria:cool3: http://images23.fotosik.pl/165/65cfc44d7eedd0d9.jpg a to chyba zmeczony sznup? :hmmmm: masz racje - szczesliwy i zmeczony, bo juz prawie dochodzilismy do samochodow po spacerku ;) - w koncu to juz Pani w pewnym wieku hihihi ;) [quote name='Doginka']Ola pies pracuś fajnie wyszedł(wyszła):diabloti: Przypomnij starej sklerozie - czytaj mi:diabloti:-jakim aparatem robisz te śliczne foteczki?:razz: Podobają mi się, bo są takie nasycone kolorkami:loveu: [quote name='gassira']błahahahha...Tym samym o którym Ty wcześniej pisałaś:evil_lol:;) Tak jak Ewa pisze tym samy co Ty masz czyli TZ 3 czy jak mu tam ;) i bardzo sie ciesze, ze Wam sie moje wypociny podobaja :multi: :multi: :multi:. Quote
Ka-Vanga Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 Justa napisał(a):O kurcze, to takie, kłopotliwe trochę to badanie. Ja nie wiem jak wygląda to jeśli chodzi o czynniki środowiskowe, ale jakbyś miała robić badania na alergeny pokarmowe to polecam właśnie rezonans. Badanie kompletu alergenów 50zł. Odczulanie również 50zł (a z tym odczulaniem to dopiero cyrk, też jakimiś ultrafalami czy innym bajerstwem, a nie zastrzyki :cool3:) Gali testy powtarzaliśmy 3 razy póki co (alergia postępuje :shake:) ale skuteczność musze przyznać jest ogromna ! :multi: Nie wiem gdzie chodzisz do lecznicy, ale u nas na bemowie robione sa takie testy u dr. Milewskiej (alergolog) ;) Ooooooo plissssss napisz mi cos wiecej o tym, moze byc na priv, bo jak juz badam to moze wszystko od razu! Biedna Galinka :(. Ale wazne, ze odczulanie dziala!!!!!!!! Quote
Justa Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 [quote name='Ka-Vanga']Ooooooo plissssss napisz mi cos wiecej o tym, moze byc na priv, bo jak juz badam to moze wszystko od razu! Biedna Galinka :(. Ale wazne, ze odczulanie dziala!!!!!!!! A niech już wszyscy sobie przeczytają, a nóż kiedyś się przyda (oby nie ;) ) tutaj pisałam o tym rezonansie. tutaj nasza klinika. Ola, jeżeli chodzi o alergię - u nas pojawiła się jakoś na przełomie 2/3 roku życia, nagle - zaczęło się od łupieżu/wysypki, a potem było niestety już tylko gorzej. Dopóki nie trafiłyśmy na dr Milewską. Z alergią pokarmową to jest tak, że oprócz drapania pojawiają się tez inne objawy - wymioty chociażby. Teraz już jestem wyczulona, wiem kiedy pies przestaje tolerować karmę, wtedy od razu do weta i na testy. Nowa karma i tak w koło macieju. Póki co tragicznie nie jest, suche weterynaryjne już trzeci rodzaj pożera, do tego gotowane wcina, dobrze, że może. A jeśli chodzi o odczulanie - tylko na laktozę, bo ona w większości leków, reszta to kwestia eliminacji składników uczulających z diety. Zastępowanie innymi. Jeśli chodzi o ten temat - służę pomocą, bo siedzę w tym od jakiegoś czasu nauczona własnym doświadczeniem postaram się pomóc w razie czego ;) A, zapomniałabym - koneicznie sprawdź też uczulenie na leki (antybiotyki) galina na penicylinę prawie każdego rodzaju uczulona, a wiadomo - różnie sie to może skończyć.. całe szczęście, ta alergia przynajmniej u nas nie postępuje. Quote
Ka-Vanga Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 Dzieki kochana za tyle info!!!!!!!!!!!! moja na cale szczescie nie ma takich objawow, je normalnie wszystko i zadnych wymiotow ani innych historii, jedynie to jej drapanie i tylko brody! od jakiegos czasu je tylko indyka i ryz - chcielismy zobaczyc czy to wlasnie nie jakas alergia pokarmowa, ale nadal wystepuje drapanei brody mimo diety. Biedna Galinka :placz:, a sluchaj czy u niej pojawiaja sie jakies objawy na skorze???? Quote
Ka-Vanga Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 [quote name='Justa']tutaj nasza klinika Oooooooo bylam tam kiedys :cool3:, u dr Sterny - z Nafkowym kregoslupem - jak dobrze, ze miala wtedy cieczke, bo chcieli jej badanie na dysplazje robic, a to moglo jeszcze pogorszyc jej problemy :angryy:. Ona ma czysciutkie stawy, a jej problemy zupelnie sie nie wiaza ze stawami :angryy:. Quote
Justa Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Ka-Vanga napisał(a):Oooooooo bylam tam kiedys :cool3:, u dr Sterny - z Nafkowym kregoslupem - jak dobrze, ze miala wtedy cieczke, bo chcieli jej badanie na dysplazje robic, a to moglo jeszcze pogorszyc jej problemy :angryy:. Ona ma czysciutkie stawy, a jej problemy zupelnie sie nie wiaza ze stawami :angryy:. różni lekarze tam przyjmują.. mnie technik prawie zabił tam psa. dlatego zapisujemy się tylko do dr. Milewskiej i do kierownika i właściciela kliniki dr. Kowalczyka. Do nich mam pełne zaufanie ;) Quote
Justa Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Ka-Vanga napisał(a):Dzieki kochana za tyle info!!!!!!!!!!!! moja na cale szczescie nie ma takich objawow, je normalnie wszystko i zadnych wymiotow ani innych historii, jedynie to jej drapanie i tylko brody! od jakiegos czasu je tylko indyka i ryz - chcielismy zobaczyc czy to wlasnie nie jakas alergia pokarmowa, ale nadal wystepuje drapanei brody mimo diety. Biedna Galinka :placz:, a sluchaj czy u niej pojawiaja sie jakies objawy na skorze???? Nie ma za co ;) I oby nie miała żadnych objawów pozatym ! Alergie to teraz jakiś pogrom jest :shake: U nas zaczęło się od drapania i to trwało dość długo (kilka miesięcy) a my nie mogliśmy dociec o co chodzi :roll: A potem doszła reszta sensacji. Tak, jak uczula sie na kolejny składnik to najpierw drapanie, podwyższenie temperatury, często taka czerowna wysypka na brzuszku. No i na koniec wymoty. Jedzeniem, wodą, wszystkim :shake: Quote
Ka-Vanga Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 [quote name='Justa']różni lekarze tam przyjmują.. mnie technik prawie zabił tam psa. dlatego zapisujemy się tylko do dr. Milewskiej i do kierownika i właściciela kliniki dr. Kowalczyka. Do nich mam pełne zaufanie ;) Najwazniejsze, ze masz tam zaufanych!!! A weci jak wszedzie i dobrzy i zli! Ja mam wrazenie, ze znam jeszcze stamtad dr Degórska i dr Lechowskiego. Quote
Ka-Vanga Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 Justa napisał(a):Tak, jak uczula sie na kolejny składnik to najpierw drapanie, podwyższenie temperatury, często taka czerowna wysypka na brzuszku. No i na koniec wymoty. Jedzeniem, wodą, wszystkim :shake: no wlasnie ciekawa byla, bo moja znowu nie miala zadnej wysypki, czyli zadnego pkt zaczepienia, w zasadzie zdrowy pies i zdrowa skora - cyrk! Quote
Recommended Posts