Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Justa napisał(a):
A są wielkie hodowle z takimi sobie psami (żeby nie powiedziec pokracznymi), więc chyba jednak jesteś jak wydajesz takie perełki :loveu:

A które konkretnie??? :eek:
Bo ja osobiście nie znam hodowli, w której rodziłyby się same pokraki, albo takiej gdzie tylko perełki.

Posted

Olivka napisał(a):
A które konkretnie??? :eek:
Bo ja osobiście nie znam hodowli, w której rodziłyby się same pokraki, albo takiej gdzie tylko perełki.

Justa chyba nie miała namyśli,że mają same pokraki:shake:ale to,że u największych hodowców również rodzą się brzydkie psy i Olcia z tą swoją małą hodowlą sobie świetnie daje rade i wyszedł jej fajny miot.

a ja znam małe "hodowle"gdzie rodzą się właściwie same pokraczki,ale to przez to,że ludzie nie wiedzą jak łączyć psy,a może poprosty tych co by chcieli nigdy nie uzyskają,a jak wiadomo tonący brzytwy się chwyta....i owszem rodzą się psy rodowodowe,ale...no właśnie pozostaje to ale...

Posted

ariss napisał(a):

a ja znam małe "hodowle"gdzie rodzą się właściwie same pokraczki,ale to przez to,że ludzie nie wiedzą jak łączyć psy,a może poprosty tych co by chcieli nigdy nie uzyskają,a jak wiadomo tonący brzytwy się chwyta....i owszem rodzą się psy rodowodowe,ale...no właśnie pozostaje to ale...

bo nie kryją patrząc w rodowody i żeby poprawić coś w rasie, a kryją u psa który mieszka po sąsiedzku żeby było taniej :lol:

Posted

Moim zdaniem nieważne gdzie się kryje, czy bliżej, czy dalej i za ile.
Trzeba przedewszystkim znac się na anatomii, genetyce,orientować się w reproduktorach ich rodzicach i dzieciach i to wszystko. No i mieć dużo szczęścia.
To czy kryjesz za miedzą, czy za oceanem nie ma znaczenia. Czasami te dalekie , nowe, krycia całkiem nową linią są bardziej ryzykowne i z większym prawdopodobienstwem na potencjalne pasztetki.
Ola zna moje zdanie na ten temat :cool3:

Posted

Olivka napisał(a):
Moim zdaniem nieważne gdzie się kryje, czy bliżej, czy dalej i za ile.
Trzeba przedewszystkim znac się na anatomii, genetyce,orientować się w reproduktorach ich rodzicach i dzieciach i to wszystko. No i mieć dużo szczęścia.
To czy kryjesz za miedzą, czy za oceanem nie ma znaczenia. Czasami te dalekie , nowe, krycia całkiem nową linią są bardziej ryzykowne i z większym prawdopodobienstwem na potencjalne pasztetki.
Ola zna moje zdanie na ten temat :cool3:

tak masz rację - tylko mnie chodziło o krycia za miedzą bez patrzenia w rodowód nawet - tylko kryjemy u sąsiada bo jest blisko i ma sznaucera, baz patrzenia jakie dawał dzieci, czy pasują rodowody itd...

Posted

Zaczne od tego, ze Bangusia powoli szykuje sie do porodu, mysle, ze dzis powinna rodzic, a najdalej jutro.

Dziewczyny ja mysle, ze wszystkie macie racje, moim zdaniem oprocz eksterieru wazny jest rowniez rodowod i oczywiscie trzeba miec troche szczescia. Czasem jest tak, ze nasz wlasny reproduktor super pasuje do naszej suczki i moga wyjsc fajne dzieciaczki.

Olivko - oczywiscie, ze znam Twoje zdanie i mysle, ze mamy bardzo podobne - zreszta wiele razy o tym rozmawialysmy i zazwyczaj podobaja nam sie te same psy ;).

wybaczcie, ze nie rozpisze sie za bardzo, ale pilnuje Bangitoska

Posted

ejjjjj pisać co jest??? ile? jejku jak cudnie :loveu::loveu::loveu: :multi: i jak szybko :klacz:

Bangitosku kochany nasza dzielna mamusiu zdróweczko Twoje :drinking: i zdróweczko maluszków :drinking:

Posted

Kochani bardzo dziekuje za wszystkie gratulacje i cieple slowa!!!!

Kochana, dzielna Bangusia zaczela rodzic o 14.13 - pierwszy przyszedl na swiat chlopiec, nastepnie kolejno 3 dziewczynki i 2 chlopcow - 6 maluszek urodzil sie o 18.12 :).

Porod byl troche ciezki, bo maluszki spore i dwa ulozyly sie tak, ze na bardzo nie mogly wyjsc, ale nasz niezastapiony Pan Doktor pomogl i wszystko bylo OK :multi:!

Teraz maluszki sobie pija mleczko, a Bangusia dba o brzuszki ;).

Pozniej postaram sie wstawic zdjecia :).