Doginka Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Mudik napisał(a):Siem nie mogę doczekać maluszków:multi::multi::multi::multi::loveu::loveu: Jak my wszyscy:p Quote
weszka Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Zaglądam czy przypadkiem nie ma już parówków z nami ;) Quote
Olivka Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Justa napisał(a):A są wielkie hodowle z takimi sobie psami (żeby nie powiedziec pokracznymi), więc chyba jednak jesteś jak wydajesz takie perełki :loveu: A które konkretnie??? :eek: Bo ja osobiście nie znam hodowli, w której rodziłyby się same pokraki, albo takiej gdzie tylko perełki. Quote
ariss Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Olivka napisał(a):A które konkretnie??? :eek: Bo ja osobiście nie znam hodowli, w której rodziłyby się same pokraki, albo takiej gdzie tylko perełki. Justa chyba nie miała namyśli,że mają same pokraki:shake:ale to,że u największych hodowców również rodzą się brzydkie psy i Olcia z tą swoją małą hodowlą sobie świetnie daje rade i wyszedł jej fajny miot. a ja znam małe "hodowle"gdzie rodzą się właściwie same pokraczki,ale to przez to,że ludzie nie wiedzą jak łączyć psy,a może poprosty tych co by chcieli nigdy nie uzyskają,a jak wiadomo tonący brzytwy się chwyta....i owszem rodzą się psy rodowodowe,ale...no właśnie pozostaje to ale... Quote
ewka i haker Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 ja tez juz sie doczekać nie mogę:loveu::loveu: Quote
Bzikowa Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 no i co, kiedy doczekamy się mini-bangitosów? :loveu: Quote
malawaszka Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 ariss napisał(a): a ja znam małe "hodowle"gdzie rodzą się właściwie same pokraczki,ale to przez to,że ludzie nie wiedzą jak łączyć psy,a może poprosty tych co by chcieli nigdy nie uzyskają,a jak wiadomo tonący brzytwy się chwyta....i owszem rodzą się psy rodowodowe,ale...no właśnie pozostaje to ale... bo nie kryją patrząc w rodowody i żeby poprawić coś w rasie, a kryją u psa który mieszka po sąsiedzku żeby było taniej :lol: Quote
Olivka Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Moim zdaniem nieważne gdzie się kryje, czy bliżej, czy dalej i za ile. Trzeba przedewszystkim znac się na anatomii, genetyce,orientować się w reproduktorach ich rodzicach i dzieciach i to wszystko. No i mieć dużo szczęścia. To czy kryjesz za miedzą, czy za oceanem nie ma znaczenia. Czasami te dalekie , nowe, krycia całkiem nową linią są bardziej ryzykowne i z większym prawdopodobienstwem na potencjalne pasztetki. Ola zna moje zdanie na ten temat :cool3: Quote
Olusia Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Bzikowa napisał(a):no i co, kiedy doczekamy się mini-bangitosów? :loveu: No właśnie :cool3: Czekamy :loveu: Quote
malawaszka Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Olivka napisał(a):Moim zdaniem nieważne gdzie się kryje, czy bliżej, czy dalej i za ile. Trzeba przedewszystkim znac się na anatomii, genetyce,orientować się w reproduktorach ich rodzicach i dzieciach i to wszystko. No i mieć dużo szczęścia. To czy kryjesz za miedzą, czy za oceanem nie ma znaczenia. Czasami te dalekie , nowe, krycia całkiem nową linią są bardziej ryzykowne i z większym prawdopodobienstwem na potencjalne pasztetki. Ola zna moje zdanie na ten temat :cool3: tak masz rację - tylko mnie chodziło o krycia za miedzą bez patrzenia w rodowód nawet - tylko kryjemy u sąsiada bo jest blisko i ma sznaucera, baz patrzenia jakie dawał dzieci, czy pasują rodowody itd... Quote
Ka-Vanga Posted November 8, 2008 Author Posted November 8, 2008 Zaczne od tego, ze Bangusia powoli szykuje sie do porodu, mysle, ze dzis powinna rodzic, a najdalej jutro. Dziewczyny ja mysle, ze wszystkie macie racje, moim zdaniem oprocz eksterieru wazny jest rowniez rodowod i oczywiscie trzeba miec troche szczescia. Czasem jest tak, ze nasz wlasny reproduktor super pasuje do naszej suczki i moga wyjsc fajne dzieciaczki. Olivko - oczywiscie, ze znam Twoje zdanie i mysle, ze mamy bardzo podobne - zreszta wiele razy o tym rozmawialysmy i zazwyczaj podobaja nam sie te same psy ;). wybaczcie, ze nie rozpisze sie za bardzo, ale pilnuje Bangitoska Quote
Doginka Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Długo dzisiaj w necie nie zabawię, ale jakby coś się zaczęło, to daj znaka;) Quote
ewka i haker Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 a ja cos wiem:loveu::multi::multi: [SIZE=6]GRATULACJE MALUCHÓW[/SIZE]:loveu::loveu: Quote
Mudik Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Brawooooo!!!!!!!!!!!!!!!!! GRATULACJE!!!!!!!!:multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
malawaszka Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 ejjjjj pisać co jest??? ile? jejku jak cudnie :loveu::loveu::loveu: :multi: i jak szybko :klacz: Bangitosku kochany nasza dzielna mamusiu zdróweczko Twoje :drinking: i zdróweczko maluszków :drinking: Quote
Olusia Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Ola, [B][SIZE=3][COLOR=Black]WIELKIE GRATULACJE MALUCHÓW!! :multi::loveu::multi: :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: [/COLOR][/SIZE][/B] Quote
Ka-Vanga Posted November 9, 2008 Author Posted November 9, 2008 Kochani bardzo dziekuje za wszystkie gratulacje i cieple slowa!!!! Kochana, dzielna Bangusia zaczela rodzic o 14.13 - pierwszy przyszedl na swiat chlopiec, nastepnie kolejno 3 dziewczynki i 2 chlopcow - 6 maluszek urodzil sie o 18.12 :). Porod byl troche ciezki, bo maluszki spore i dwa ulozyly sie tak, ze na bardzo nie mogly wyjsc, ale nasz niezastapiony Pan Doktor pomogl i wszystko bylo OK :multi:! Teraz maluszki sobie pija mleczko, a Bangusia dba o brzuszki ;). Pozniej postaram sie wstawic zdjecia :). Quote
Mudik Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 WOW jednak 6 tka, duży miot, gratulacje!!! i czekamy na fotki, a maluszki niech korzystają z uroków szczenięctwa, a mamusia odpoczywa:multi::multi: Quote
Bzikowa Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Super! Gratuluję :multi: Pozdrowienia dla dzielnej mamuśki :loveu: I czekamy na zdjęcia. Quote
Justa Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Gartulacje dla świeżo upieczonej mamusi ! I muzianko dla maluśkich brzuszków :loveu: Quote
eria Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 GRATULACJE!!!!!!!!! :multi::multi::multi::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts