Poświata Posted June 29, 2004 Author Posted June 29, 2004 [Nieważne kto po kim , powinno byc równouprawnienie. Pies to pies. ogar to ogar.ale U nas w Warszawie panuje niestety taki zwyczaj rozgraniczania na wstępie: to po Dusiołku, to od Hani i reszta. No właśnie ciekawe skąd ten zwyczaj się wziął :o i od czego to się zaczęło? Nie będę cytowała niektórych wypowiedzi z Parady Ras Polskich, ani nie chce mi się szukać na forum bezpodstawnej napaści na Hanię i to od osób, które jak mi sie zdaje nie znają jej osobiście, a tylko powielają ten zwyczaj. Quote
Poświata Posted June 29, 2004 Author Posted June 29, 2004 P.S. I pewnie w myśl tej zasady, osoba która widziała mnie raptem trzy razy na oczy, w prywatrnej korespondencji uważa, że mnie bardzo dobrze zna i wyraża bardzo śmiałe opinie. Mam tylko pytanie: czy Puz i Pasz zalogowałyście się tylko po to żeby siać ferment na gończych? Jakoś do tej pory i z Beą100 i z Hanią sie dogadywałyśmy mimo że jesteśmy dla siebie potencjalną konkurencją. Ale posiadanie innej ogarzej suki nie jest powodem do wydawania niesprawdzonych opinii i nie lubienia tejże osoby. Quote
pasz Posted June 29, 2004 Posted June 29, 2004 No właśnie ciekawe skąd ten zwyczaj się wziął :o i od czego to się zaczęło? Nie będę cytowała niektórych wypowiedzi z Parady Ras Polskich, ani nie chce mi się szukać na forum bezpodstawnej napaści na Hanię i to od osób, które jak mi sie zdaje nie znają jej osobiście, a tylko powielają ten zwyczaj. Tak bo właśnie nas tak przyjęto w Warszawie gdy pojawiliśmy się ze szczeniakiem i nie będę tu cytować co kto mówił o matce Paszka i Puziego. Patrzono na nas jak na wyrzutków z kosmosu chociaż szczeniak był szczeniakiem. Na szczęście są też normalni ludzie. Beata&Poświata-Możesz sobie cytowac moje słowa z Parady Ras Polskich- to jest moje zdanie i dlatego nie wnikam na ten temat na forum. Po za tym nie mam zamiaru się przed nikim tłumaczyć. Mam ogara, kochamy go bardzo dużó z nim pracujemy, zdobył trochę medali i narazie ma urlop rekonwalescencyjny..... I myślimy o grugim.... ogarku..... Quote
bea100 Posted June 29, 2004 Posted June 29, 2004 [...w Warszawie panuje niestety taki zwyczaj rozgraniczania na wstępie: to po Dusiołku, to od Hani i reszta. Dla mnie wszystkie ogary są piękne i nie rozgraniczam o ten jest fajny "bo po Dusiołku". ... Nie znam takiego warszawskiego ,,zwyczaju" :-? wybacz... :P A to, ze wymieniłaś ,,..po Dusiołku, od Hani..." oraz ,,..resztę..." ma coś na rzeczy. Bo Cesarzowi trzeba oddać to co Cesarskie 8) P Hania jest wspaniałym hodowcą z ogromnym dorobkiem (oraz wspaniałym człowiekiem, który dba o dobro rasy w najlepszym tego słowa znaczeniu (ale, uwaga: znowu wyrażam tutaj swoje zdanie :P ) Popatrz sobie na stawkę Ogara Pl na każdej z wystaw... :fadein: Czy tylu znamienitych sędziów naraz może się mylic? Nie piszemy o ,,fajnych" Ogarach/ piszemy o najpiękniejszych eksterierowo psach tej rasy ! Quote
pasz Posted June 29, 2004 Posted June 29, 2004 P.S.I pewnie w myśl tej zasady, osoba która widziała mnie raptem trzy razy na oczy, w prywatrnej korespondencji uważa, że mnie bardzo dobrze zna i wyraża bardzo śmiałe opinie. Mam tylko pytanie: czy Puz i Pasz zalogowałyście się tylko po to żeby siać ferment na gończych? Jakoś do tej pory i z Beą100 i z Hanią sie dogadywałyśmy mimo że jesteśmy dla siebie potencjalną konkurencją. Ale posiadanie innej ogarzej suki nie jest powodem do wydawania niesprawdzonych opinii i nie lubienia tejże osoby. A kto tu mówi o nielubieniu? Może Ty. Bo ja do Was nic nie mam. A po za tym tylko Ty nas atakujesz Ze strony Hani czy Bea100 niczego takiego nie ma - więc może Ty się zastanów.... :D A forum jest po to żeby wyrażać swoje opinie a nie się kłucić i rywalizować.....i kto tu mówi o konkurencji? I jeszcze moje pytanie; Czy to że wyrażamy swoje szczere opinie nazywasz sianiem fermentu? Quote
pasz Posted June 29, 2004 Posted June 29, 2004 Nie znam takiego warszawskiego ,,zwyczaju" :-? wybacz... :P A to, ze wymieniłaś ,,..po Dusiołku, od Hani..." oraz ,,..resztę..." ma coś na rzeczy. Bo Cesarzowi trzeba oddać to co Cesarskie 8) P Hania jest wspaniałym hodowcą z ogromnym dorobkiem (oraz wspaniałym człowiekiem, który dba o dobro rasy w najlepszym tego słowa znaczeniu (ale, uwaga: znowu wyrażam tutaj swoje zdanie :P ) Popatrz sobie na stawkę Ogara Pl na każdej z wystaw... :fadein: Czy tylu znamienitych sędziów naraz może się mylic? Nie piszemy o ,,fajnych" Ogarach/ piszemy o najpiękniejszych eksterierowo psach tej rasy ! Quote
pasz Posted June 29, 2004 Posted June 29, 2004 nie ma tutaj nic na rzeczy. Po prostu ktoś nam taką hierarchię wymienił jak przywieźliśmy Pałasza do Warszawy i mnie to zastanowiło. Niestety w związku też się z tym spotkałam i nikt tu nie rozgraniczał. I ja nie mówię że te psy mi się nie podobają bo są piękne. Dla mnie wszystkie ogary są piękne I nie oceniam kogoś po tym skąd kto ma psa, dlatego że mnie samą to spotkało i nie chcę wymieniać ani nawet wspominać czyje to były słowa. Jest jak jest- wszystkim naraz się nie dogodzi.... Quote
gość-z-ogarem Posted June 29, 2004 Posted June 29, 2004 Nie będę pisać po kim mam ogara ani jak się nazywa, bo widzę że wasz dogomaster wszystko notuje wrzuca do odpowiedniej przegródki i tylko czycha żeby coś komuś wypomnieć. Napiszę tylko jedno. Lepiej umówcie się na kawę niż obsiadujcie to forum. Czytam was od samego początku i od początku już jedna pani tutaj paraduje ze swoim psem. To nie na tym polega. Poczytajcie inne fora. Tam ludzie radzą się innych pytają co robić w danych sytuacjach. Nie atakujcie innych dlatego że mają psy nie z Warszawy. Bo właśnie tutaj zaczyna się rywalizacja.... Mam spore doświadczenie z ogarami- praktycznie od dziada pradziada i stwierdzam że ..... Może nie napiszę bo wywołam burzę. Pozdrawiam. Quote
bea100 Posted June 29, 2004 Posted June 29, 2004 ...I ja nie mówię że te psy mi się nie podobają bo są piękne. Dla mnie wszystkie ogary są piękne I nie oceniam kogoś po tym skąd kto ma psa... Nie rozumiem o co Ci w takim razie chodzi :-? W każdej rasie jest czołówka i reszta (jak napisałaś). Sędziowie nie mylą się kochana moja :P A to, że ta czołówka tak się ukształtowała to wynik ciężkiej pracy ludzi którzy kochają rasę ( i wszystkie Ogary kochają tak jak my wszyscy :P ), ale jeśli te najpiękniejsze psy wyszły spod ich rąk to tylko należy im się nasz cały szacunek nie uwazasz? I nie ma tu nic do rzeczy skąd jest pies, czy z Wwy czy z Krakowa... 8) Quote
pasz Posted June 29, 2004 Posted June 29, 2004 Bea - nie atakuj bo zrozumiałaś źle. NIE PODWAŻAM OCEN SĘDZIÓW- w koncu to oni mają większe doświadczenie niż my. Czy to że napisałam że pałasz zdobyl kilka medali i jest na rekonwalescencji - odrazu można odebrać jako afront na sędziego? Wyjaśniam: zdobył kilka medali i z tego się cieszę. A to że jest na rekonwalescencji -to jest po urazie cielesnym. Z pewnych przyczyn nie możemy teraz jeździć na wystawy ale chyba po wakacjach ruszamy znowu. Pozdrawiam Quote
pasz Posted June 29, 2004 Posted June 29, 2004 nie ma tu nic do rzeczy skąd jest pies, czy z Wwy czy z Krakowa... 8) ..... :D :D ..... Quote
bea100 Posted June 29, 2004 Posted June 29, 2004 Pasz: ja nikogo nie atakuję...Pałasz jest przepięknym psem/znasz moje zdanie :P...wybacz, wogóle może nie powinnam zabierać tu głosu bo nie rozumiem wogóle chyba w czym rzecz :-? A gościa z ogarem...nie rozumiem również :roll: Quote
pasz Posted June 29, 2004 Posted June 29, 2004 A gościa z ogarem...nie rozumiem również :roll: .... ja też.... :D :D Szanowny "gościu-z-ogarem" prosimy o konkrety. Pozdrawiam Quote
Poświata Posted June 29, 2004 Author Posted June 29, 2004 Dołączę do grona tych co nie rozumieją.... Nie będę pisać po kim mam ogara ani jak się nazywa, bo widzę że wasz dogomaster wszystko notuje wrzuca do odpowiedniej przegródki i tylko czycha żeby coś komuś wypomnieć. Poproszę o konkretny przykład wrzucania do przegródek i wypominania że ktoś jest kimś i skądś. Jeśli już coś komuś zarzucasz to poprzyj jakimś argumentem, a nie tak z powietrza. Czytam was od samego początku i od początku już jedna pani tutaj paraduje ze swoim psem.To nie na tym polega. Skoro czytasz od samego początku to trzeba było się ujawnić wcześniej a nie teraz dolewać oliwy do ognia. Od początku paradujemy sobie obie z Beą100 bo jako pierwsze ogarowiczki zalogowałyśmy się na dogomanii. Nawet Bea100, z małą przerwą, była pierwsza i nawoływała właścicieli ogarów, jakoś wtedy cię nie było? Trzeba było paradować sobie z nami, nikt nikomu tego nie broni, bo trudno żeby któraś z nas paradowała z psem obcym albo np. twoim. A gdybyś dokładniej przyjrzał/a się temu co się dzieje w gończych to może dojrzałbyś/ałabyś że w galerii i innych działach są zdjęcia nie tylko Poświaty, ale innych ogarów też, z różnych imprez. Między innymi oba ogary, które Twoim zdaniem są atakowane. Tam ludzie radzą się innych pytają co robić w danych sytuacjach. Nie atakujcie innych dlatego że mają psy nie z Warszawy. Napiszę raz jeszcze - proszę poprzeć to przykładem. Nie przypominam sobie żebym atakowała kogokolwiek tylko dlatego że ma wogóle ogara, albo ogara z hodowli X luib Y, albo z Warszawy, Krakowa, Rzeszowa, Krosna lub Gdańska. Jeśli czytasz nas od początku to powinieneś/powinnaś wiedzieć że niektórzy z nas mając problemy pomoc uzyskały właśnie od dogomaniaków. Poza tym nie wszystko musi być na dogomanii, istnieją też inne formy kontaktów których używamy. Nie będę pisać po kim mam ogara ani jak się nazywa.......Mam spore doświadczenie z ogarami- praktycznie od dziada pradziada i stwierdzam że ..... Może nie napiszę bo wywołam burzę. Pozdrawiam. Szkoda, że robisz za Galla Anonima i wytykasz coś komuś samemu/samej się ukrywając pod pseudonimem. Na koniec dodam tylko, że naprawdę było tu sympatycznie...... Było..... Quote
bea100 Posted June 29, 2004 Posted June 29, 2004 Beato&Poswiato: było, jest i będzie :P Żaden taki gość nam tu nie da rady wody mącić i już. Zwłaszcza...anonimowy ( :-? ). Ale moze łaskawie ten gość by nam tutaj wytłumaczył ,,co autor miał na myśli" pisząc takie słowa o ludziach na tym forum??? Prosimy pięknie :P Zwłaszcza z tym ,,paradowaniem" to paradny tekst... :lol: Pomagamy sobie, słuzymy zawsze dobrą radą i uważam, że do tego służy forum. Ja wiele temu forum zawdzięczam (wiedzę której nie miałam i której nadal się uczę oraz przyjażnie na polu prywatnym). Zaznaczam również , że kochamy tutaj Ogary (wszystkie) :P Quote
puz Posted June 29, 2004 Posted June 29, 2004 Pani Beato szkoda mi słów, nie mam zamiaru sie kłócić ale sianiem fermentu to juz Pani przesadziła!!!!! Forum jest dla kazdego a Gość z Ogarem ma rację. Dzięki Pani trafiłam na Pałasza i jestem wdzięczna Pani za to, niestety moja kultura osobista nie pozwala mi na udowodnienie Pani że naskakuje Pani na innych posiadaczy ogarów i robi to Pani na privie.Albo obgaduje nas brzydko za naszymi plecami........ Zauważyłam że niestety nie umie Pani rozmawiać tylko wybuchać, jesli coś nie idzie po Pani myśli od razu Pani atakuje Quote
Wojtecki Posted June 29, 2004 Posted June 29, 2004 Proszę zapoznać się z moją wypowiedzią i komentarzem : http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=11892&start=375 dotyczą one ostatnich zdarzeń jakie na tym i sąsiednim topicu miały miejsce. Zalecam od zaraz zaprzestanie bezsensownej dyskusji. Dobranoc Quote
MacRos Posted June 30, 2004 Posted June 30, 2004 No i zobaczyłem (jak w topicu). Mam pytanie - czy ogary są agresywne ? Czytając ostatnie posty można wysnuć taki wniosek. Bo psy i właścicie podobno upodabniają się do siebie. A tu puz i Beata "naskakują na siebie", Wojtecki bawi się w moderatora powarkując groźnie :) Może czasem lepiej zignorować zaczepkę ? W ramach dogoterapii polecam basseta, o wiele łagodniejsze. Pozdrowienia :) Quote
Kika Posted June 30, 2004 Posted June 30, 2004 Wiecie co - prawie wszystkich z Was miałam okazję poznać na wystawach i nikt nie zrobiła na mnie wrażenia zadziornego uparciucha.dajcie już spokój. Poznałam i starszych i mlodszych, a wiernymi towarzyszkami wystaw są dogomaniaczki w wieku moich dzieci.I co ? Czy to źle ,że ludzi w różnym wieku potrafi zjednac wspólna pasja? Wiem również ,że nie jest w "polskim stylu" być zadowolonym, chwalić się tym, co najlepsze, itp., itd. Ja też się chwalę swoja sunią, ale to wcale nie przeszkadza mi żyć w przyjaźni z właścicielami innych- równie pięknych - piegusów. Quote
Recommended Posts