Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ogarki-ogórki wystawiają sie na warszawskiej? :)

JASNE :angel (wybieram się też m in w kwietniu na międzynarodówkę do Opola): , Poświatko: będziesz też???

Bo można by spotkanko jakie zmontować nie? :P

• Replies 168
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No wreszcie wyrwałam synowi komputer ze szponów.

Wchodzę sobie do skrzynki i co widzę? ruch sie wreszcie zaczął.

Wreszcie ogarki mają towarzystwo.

W Warszawie na wystawie będziemy chyba na 99%, o ile Poświata nie wywinie jakiegoś numeru z cieczką. Obecnie jesteśmy w oczekiwaniu na drugą, którą kiedyś tam dostanie (od pierwszej minęło właśnie pół roku).

Zresztą gdzie jak gdzie, ale w Warszawie ogarków będzie pewnie sporo.

Do Opola bardzo chcę pojechać bo :

1. naczytałam się na forum, że w Opolu jest dobra organizacja,

2. zaliczymy przy okazji dwie wystawy, bo i klubową, na którą chcemy zgłosić Poświatę do przeglądu hodowlanego, ponoć coś takiego istnieje na klubowych, musimy tylko dowiedzieć się "czym to sie je",

Bardzo chętnie poznam wszystkich sympatyków ogarów i ich psiury.

Ogary mają anielską cierpliwość do wszystkiego, są naprawde kochane i łagodne jak owieczki. Co do posłuszeństwa to zdania są podzielone.

Poświata miała totalną głupawkę w wieku "młodzieżowym" od 7m-ca do ciut ponad roku. W zwszłym roku zaliczyła szkółkę dobrego wychowania.

Dodatkowo niedługo kończy dwa lata. I naprawdę od pewnego czasu zachowuje się bez zarzutu. Jeździmy do lasu na weekendowe spacery, pies nie oddala się poza zasięg wzroku, wraca na każde wołanie (czasem powtórzone kilkakrotnie, ale wraca), dawno nie było sytuacji kiedy by palma jej odbiła i poszła sobie gdzieś (odpukać w nie malowane).

Dwa tygodnie temu mąż zabrał ją do lasu na pracę na "farbie" (pod okiem fachowca). Poświata przeszła wszelkie oczekiwania, zachowała się jak prawdziwy pies myśliwski, poszła pięknie po śladzie nie tracąc kontaktu z właścicielem. Doszliśmy zmężem do wniosku, że ona po prostu wyrasta ze szczenięctwa i mądrzeje z wiekiem. Zresztą jej ojciec jest stoikiemi mam nadzieję że jego geny też dojdą do głosu.

O kurczę, wyszła mi mała praca magisterska - sorry, że tyle na raz, ale trochę tu się beze mnie działo.

I FAJNIE !!!!!!!

Posted

witam. ja moge sie rowniez dolaczyc do was :) co prawda nie mam ogara, ale mam slowackiego gonczego, a to bardzo niedaleko :P taki maly ruch na tych gonczych ze rzadko tu zagladam ale mysle ze teraz bede czesciej :) pozdrawiam

Posted

Cześć shangri_la,

napisz o swoim psiaku coś więcej, skąd taka rasa, w jakim jest wieku, czy wystawiasz go/ją, czy pies pracuje itp. itd..........

I zaglądaj jak najczęściej bo gończe to nie tylko dalmatyńczyki i beagle (nie obrażając nikogo), których jest najwięcej.

pozdrawiamy

Posted

Rotti, ale ze mnie gapa, dopiero załapałam, że to Twoje forum.

Żabko-o szczeniakach myśli mój mąż, (ja sobie tego jeszcze nie wyobrażam)ale to dopiero na wiosnę?za rok. Narazie skupimy się na zrobieniu Poświacie papierów i dyplomu.

teraz ma być krytych kilka suk, więc jak dobrze pójdzie to "sypnie" ogarkami. W miotach szczeniaków przeważnie jest od 7 do 10, ale zdarzają się i 2.

Tilia na Agrykoli spotkania urządza właścicielka ojca mojej Poświaty i Ogórka Bei. Teraz pojawił się ostatni przychówek Dusiołka - czteromiesięczne maluchy - przesłodkie.

A co do większej grupy ogarów.........

img_poswiata.8.jpg

.......... to wygląda mniej więcej tak!!!

Posted

Nasze, nasze, ale ktoś musi tu rządzić, padło na Ciebie i cieszy mnie to.

Będziesz na wystawie w Warszawie ze swoimi "gończymi" charciorami?

Z przyjemnością Cię poznam osobiście (widziałam na zdjęciach i znam ze słyszenia)

Posted

Beata

Tak na prawdę, to padło na mnie bo ktos to musiał robić, a że nie chciałam, żebyście miały kogoś obcego ( czyli nie znającego tematu), to się sama zgłosiłam :lol:

A jeżeli moje gończe charty znasz ze słyszenia, to na pewno znasz je tylko z dobrej strony :lol: Bo nawet wiem od kogo :lol: :lol: :lol:

Nie wiem, czy będę na wystawie w Warszawie. Jeżeli tak, to na pewno się spotkamy i wygląda na to, że pewnie nawet w większym gronie :) Też bym chciała Was poznać :)

Posted
... chcemy zgłosić Poświatę do przeglądu hodowlanego, ponoć coś takiego istnieje na klubowych, musimy tylko dowiedzieć się "czym to sie je",

łomatko, dowiedz się koniecznie i napisz do mnie :roll: (pierwsze słyszę :oops: )

Posted

Jutro mój małżonek wróci z delegacji, to wieczorem zapędzę go do kompa niech sam napisze co wie. A wie od pani Ani Ł., więc od osoby kompetentnej. Wiem tylko, że jeśli się myśli o hodowli i ew. szczeniakach to taki przegląd jest pożądany.

Rozumiem Bea, że też wybierasz się do Opola. Jeśli na obie wystawy to trzeba będzie gdzieś pomieszkać. Na międzynarodowej Ogary wystawiane są 24.04. w sobotę, zaś klubowa jest 25.04. w niedzielę. I co ty na to?

Rotti i ciebie i charty znam z jak najlepszej strony, i mam nadzieję, że gdzieś na jakiejś wystawie się spotkamy.

pozdrawiamy

Posted
...Bo nawet wiem od kogo :lol: :lol: :lol:

Nie wiem, czy będę na wystawie w Warszawie. Jeżeli tak, to na pewno się spotkamy i wygląda na to, że pewnie nawet w większym gronie :) Też bym chciała Was poznać :)

Po 1wsze:Witamy pięknie naszą Panią mod-superowsko :D

Po 2gie: ...no, ja nic Beacie nie mówiłam... takiego... :wink: :lol:

Po 3cie: Rotti: masz cały czas zaproszenie do Wwy(z Twoimi chłopakami/z wiktem :drinking: i opierunkiem :lol:/czekam na Ciebie :angel:

Posted

Bea

Po 1wsze:Witamy pięknie naszą Panią mod-superowsko

Po 2gie: ...no, ja nic Beacie nie mówiłam... takiego...

Po 3cie: Rotti: masz cały czas zaproszenie do Wwy(z Twoimi chłopakami/z wiktem i opierunkiem /czekam na Ciebie

A nie mówiłam :lol: :lol: :lol:

Kochana moja, jak tylko będzie możliwy przyjazd, to lecę do Was na skrzydłach :angel:

Posted

Bea wystarczyło to o wielkim sercu Rotti, plus dośpiewałam sobie resztę buszując na forum to tu, to tam. Jakąs akcja z przewożeniem suni też była, to i wnioski sobie wyciągam i wyciągam. Oczywiście Ty też Ogórasku masz serducho jak stodoła (za przeproszeniem) i wiele w nim pomieścisz.

przesyłamy :calus: 102 :calus:

Posted
Beata

Bo jedna taka od Ogóra jest zbyt łaskawa ;) :lol:

Rottinko: a nieprawda...a bo to wszystko prawda :lol:

Beata: a masz gdzieś w tym Opolu jakis kąt do przekimania na boku...na oku? (ale jestem zdolna dziewczynka hahahahaha :lol: :lol: :lol: ). Za niezasłużone komplementy...dziękuję :oops: (a ta stodoła mnie wzruszyła :angel: )

Shagri: witam ogórkowo i cieplutko i poproszę o zdjątko Twego gończaczka (muuuszę go zobaczyć :D ) i napisz też parę słów koniecznie o nim samym ( najlepiej conajmniej tyle, co Mgr Beata/ :lol: Beata bo masz u mnie tytuł Magistra obroniony na 6tkę w temacie:Ogar Pl=a jak już jeden masz to ten będzie drugi :wink:

Posted
.... kluseczki mi wykipiały...

Uwielbiam wykipiałe kluseczki... :D

Żabciu14ta: byłaś już w Katowicach? Jesli tak, to coś napisz /sensownego (na tym forum nasłuchałam się o tej wystawie wiele złego/sic)

Posted

Bea(tusie)

w Opolu żadnej mety na spanko nie mamy, ale będziemy szukać miejsca niedrogiego (bo pojedziemy całym stadem 2+2 i pies, oczywiście) a przytulnego i takiego, w którym lubią psy. Może to będzie nie w samym Opolu tylko gdzieś pod... tak żeby psina też miała frajdę - jakieś lasy albo pola do latania. Mam nadzieję, że dołączysz do nas????

Bardzo Ci dziękuję za tytuł Magistra, ale to chyba tak na wyrost?

No bo gdzież mi do Pani Dusiołkowej???

A ja już mam taki charakter, gaduła jestem i pochodzę ze starej szkoły kiedy nie było jeszcze komputerów i człowiek listy pisał...

Ile można z dzieciakami albo z Poświatą gadać???

A tu prosze na forum można się wyżyć i jeszcze za to dobre dusze pochwalą.

No i widzisz, miało być krótko, a co wyszło.....

Posted
Bea(tusie)

w Opolu żadnej mety na spanko nie mamy, ale będziemy szukać miejsca...Może to będzie nie w samym Opolu tylko gdzieś pod... tak żeby psina też miała frajdę - jakieś lasy albo pola do latania. Mam nadzieję, że dołączysz do nas????

....

No i widzisz, miało być krótko, a co wyszło.....

:lol: :lol: :lol:

Mgr Beata: :angel: będziesz szukała noclegu w necie? Bo to czas najwyższy. Nie jestem zgłoszona na tą niedzielną klubówkę/ może wpadnę tam towarzysko razem z Wami (i pokibicować Poświatce :D ), a przespać się przed podróżą i tak warto bo to szmat drogi. Beatko: dołączę z przyjemnoscią/ czy możesz i mnie zarezerwować obok Was pokoik dla 2osób z ogórkiem?

Posted
.... kluseczki mi wykipiały...

Uwielbiam wykipiałe kluseczki... :D

Żabciu14ta: byłaś już w Katowicach? Jesli tak, to coś napisz /sensownego (na tym forum nasłuchałam się o tej wystawie wiele złego/sic)

Co mogę powiedzieć, mnie sie ogólnie podobało... jest dość ciasno ale jesli ktoś znajdzie sobie miejsce ... to nie widze problemu.. jednak nie ma to jak wystawy na powietrzu... zostało mi w pamięci tylko to ze gdy oglądałam dogi i stałam między nimi to szybko z tamtąd uciekłam bo pieski strasznie sie ciszyły i machały tymi ogonami... :lol: ato sprawiało ból...

A wybierasz się na tą wystawę??

Posted

Beatko moja słodka, termin zgłoszenia na klubówkę do 15.03., masz więc jeszcze czas. Przemyśl sprawę, bo skoro już jedziesz na jedną to szkoda przepuścić drugą, wszak zbierasz CWC - prawda?

Za szukanie noclegu wezmę się pewnie w weekend i przed podjęciem ewentualnych decyzji najpierw skonsultuję je z Tobą. My pewnie będziemy jechać już w piątek i zostaniemy do niedzieli, dlatego miejsce musi być fajne i dla nas i dla psa. A może na forum "Wystawy" poprosić o pomoc Opolan? Jak myślisz?

Widziałam, że na swoim dawnym topiku zapraszasz do nas Bluebird.

Ja to zrobiłam już dawno, ale nie ma odzewu, może nie czuje się "zakręcona" ogarami???

Posted

witam wszystkich :)

wiec moj psiak, a wlasciwie suczka ma dopiero 5 miesiecy (jutro skonczy :) ) nazywa sie Ira i jest niepoprawnym uparciuchem :) uwielbia wszystkich ludzi a najbardziej tych ktorzy wcale nie maja zamiaru jej poglaskac. staram sie tepic to jej zachowanie ale jakos mi nie wychodzi. szczeka na wszystko co sie rusza za oknem...ale raczej jest to taki spokojny alarmujacy szczek chociaz i tak czasami doprowadza do szalu, a jej ulubionym miejscem sa okolice lodowki, ktorej pilnuje zeby tylko cos dostac. zna juz podstawowe polecenia, szybko sie uczy ale i tak bede musiala sie z nia udac na szkolenie bo robi sie straszna ( chce byc wszedzie pierwsza). zdjec nie mam jak narazie tzn mam ale jeszcze sie nie skonczyla klisza wiec jak tylko wywolam to je zeskanuje i wstawie (mam nadzieje ze mi ktos pomoze bo niemam zielonego pojecia jak to zrobic)no to chyba tyle na temat mojego malego potworka :P