Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kaszanka']czy to normalne, aby u dalmatyńczyka występowałao takie błękitne oko - czy ona po prostu jest tak zmieszana?[/QUOTE]
To nie jest normalne, dalmatyńczyk powinien mieć brązowe oczy. Tak się dzieje kiedy para psów nie jest dobrana przez specjalistów - czyli pseudo.
Dalmatyńczyki o niebieskich oczach bardzo często są głuche.

Posted

Nowe informacje o suni :multi:

przesyłam zdjęcia Marty zrobione zresztą z wielkim trudem... na większości jest tylko zarys Martuchy bo ona ciągle się rusza ale myślę, że coś Pani wybierze a ja postaram się jeszcze uchwycić jej niepowtarzalne piękno i doślę zdjęcia. Marta to naprawdę super psinka kochana, łagodna, uwielbia pieszczotki i głaski... i kocha swoich ludków całym psim serduszkiem. Można zostawić na stole nawet największy smakołyk a Marta go nie ruszy nawet kiedy zostanie sama.

Antybiotyk już skończyła brać. Ma jeszcze troszkę problemów z oczkami ale myślę, że za kilka dni bedzie już dobrze (na razie Marta jak tylko widzi, że trzymam w rękach krople do oczu chowa głowę pod poduchę albo zasłania oczy łapkami ...ale wie, że musi więc dzielnie znosi zakraplanie oczu )- jutro idziemy na kontrolną wizytę do mojej Pani weterynarz i zobaczymy co powie.

Pozdrawiamy serdeczczie: ja i Martusia śpiąca za mną sładko na łóżku - i od razu wyjaśniam, że u mnie Marta wchodzi na łóżko bo jej na to pozwalam ale jak z nią byłam u kolegi to wystarczyło jedno "nie wolno" i Marta posłusznie położyła się na kocyku)

Posted

blackgerl napisał(a):
ech, jednak dalmaty to kanapowe psiaki, nie ma co ;) buziaczki dla martusi :*:*:*

Oj tak, wszystkie nasze dalmaty śpią na łóżkach! :D

Posted

Ag_konin napisał(a):
Witam :)
Na pewno będę zaglądać do Marty, ściągnę tu też koleżankę, która miała ją u siebie na DT po świętach zanim trafiła do obecnego DT :)

Witam serdecznie :)

Posted

kaszanka napisał(a):
Co u Martusi? Ja ostyatnio też miąłam podobieczną o takim cudnym imieniu :) - już jest w ds, tego samego życzę tej pannie.

No właśnie.. Co u niej? ;) To jest NAJWSPANIALSZY pies jakiego miałam na DT. ;]

• 2 weeks later...
Posted

Igiełka napisał(a):
Odwiedzam Martusię :)

Cieszę się bardzo :)

Martusia czeka sobie spokojnie w DT na domek, niestety na razie go nie widać.