katarzyna kuczewska Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 Piekne dwa dobermany pierwszy szuka domu na już!!!!! ma 5 lat jest wychudzony:placz::placz: , kocha ludzi potrzebuje domu w ktorym zna ktoś tą rase. Jest nieco wystraszony i mniejszy niz przeciętny doberman PILNIE DOM DLA NIEGO drugi ma ok 3 lat po kastracji, świetnie pilnuje domu , przyjazny do innych ziwerząt- wyglad jest wyższy niz przeciętny dobek Quote
katarzyna kuczewska Posted January 12, 2007 Author Posted January 12, 2007 podaj mi linka jak możesz Quote
dzodzo Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=35110 wrzucilam tam , ale przydalayby sie fotki itd Quote
aisaK Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 Ojej, kolejne biedy!!! Prosze o zdjęcia (chociaz wiemy jak wyglada doberman ;) ) I napisz w wątku, że prosisz o allegro, przyda się rozreklamowanie tych wspaniałych psiaków...Czy one są ze schroniska? Czy znalezione? Rozumiem, że na dzien dzisiejszy są bezpieczne? Quote
Greven Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Kasiu, dziękuję Ci bardzo za założenie tematu! Jak dam radę, to zaraz wstawię zdjęcia, ale przez GPRS to nic pewnego :mad: Jeden już jest u mnie od przedwczoraj. 3-letni mieszaniec o wyraźnych cechach dobermana. Ma długi ogon i niekopiowane uszy. Na razie bardzo smutny i niepewny, więc nie ma problemu z innymi psami. Za kotami też nie gania... na razie wodzi wzrokiem. Do tej pory stróżował w gospodarstwie, ale dwa inne psy się na niego zawzięły (mixy kaukaza) i już nie miał tam życia. Jest pogryziony - głowa, łapy. Właściciel zdecydował się go oddać. Chucky, bo tak się nazywa, ma imponujący wygląd i mocny szczek. W związku z tym, gdyby udało się ułożyć jego stosunki z resztą zwierząt, chciałabym żeby u mnie został. Po ostatnich najściach przez różnych takich, co chcą konia kupić, a jak się dowiadują, że nie sprzedają, to grożą, że sami sobie wezmą... cóż, po prostu pies stróżujący by się przydał. Drugi przyjeżdża jutro, w niedzielę. Znajomy znalazł go przed nowym rokiem. Pies stał na ulicy. Zatrąbił, żeby zszedł na bok, a pies... przewrócił się. Był skrajnie wycieńczony. Znajomy nie mógł zabrać go do siebie, więc zawiózł do schroniska na kwarantannę i poprosił, żebym po zakończeniu obserwacji, zabrała psa na dom tymczasowy. Wie, że w schronisku on po prostu nie ma szans znaleźć nowego opiekuna. Zniknie w tłumie. Wg opisu jest to mieszanied dobermana, ale sporo mniejszy. Ma około 5 lat. Na razie nie przejawia agresji do innych psów, a do ludzi się garnie. Są podejrzenia, że przed wyrzuceniem pilnował jakiś zakładów, czy magazynów pod Szczecinem. Jeszcze nie znam szczegółów, ale jeżeli tak faktycznie było, to będzie się nadawał na psa stróżującego. Nie wiem, jak będzie z moim dostępem do netu, ale w razie czego szczegóły będę podawać przez Kasię Kuczewską, za co serdecznie jej dziękuję ;) Quote
Greven Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 To jest Chucky: A jakim cudem dostarczę zdjęcia tego 5-cio latka, który przyjeżdża w niedzielę, nie wiem - nie będę mieć netu :shake: Quote
katarzyna kuczewska Posted January 13, 2007 Author Posted January 13, 2007 Greven przeslesz mi MMS :loveu: i beda w temacie nie dziekuj praca z Toba to sama przyjemnośc:p a rozmowy przy spiewie wszystkich szczenaków zapadaja w pamięc i słychac je i słychac Quote
Greven Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 katarzyna kuczewska napisał(a):Greven przeslesz mi MMS Ale ja mogę tylko SMS wysyłać :oops: Quote
katarzyna kuczewska Posted January 15, 2007 Author Posted January 15, 2007 Kochane ciotki potrzebny dom i to szybko dla dobermana który jest u Greven !!!!!!!!!!!!!!! [SIZE=3]psiak niestety nie lubi kozy Grenen i atakuje ja dlatego nie moze zostac tam gdzie jest doberman 5 letni zostaje u niej:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: zdjecia dobka wstawie jak tylko dostane na poczte Quote
katarzyna kuczewska Posted January 15, 2007 Author Posted January 15, 2007 1 dobcio szuka jeden ten młodszy i ten mniejszy Quote
aisaK Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 prosze o zdjęcia, wstawię do na naszą stronę www.nadzieja-dobermana.up.pl Quote
zaba14 Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 katarzyna kuczewska napisał(a):1 dobcio szuka jeden ten młodszy i ten mniejszy przepraszam juz doczytalam ;) Quote
katarzyna kuczewska Posted January 15, 2007 Author Posted January 15, 2007 oto zdjecia on jest super piekny Quote
Koperek Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Zaraz, zaraz... Trochę ciotki namieszałyście:mad: To który dobek w końcu szuka domu?? Z postu 10 dowiaduję się od katarzyna kuczewska, że ten 5-cio letni zostaje u Greven, czyli ten mniejszy mix, a z postu 12 dowiaduję się, że właśnie to on szuka domu...! Więc jak?? Na dwóch pierwszych zdjęciach wynika, że jest to Chucky- taki jest opis, a na dwóch ostatnich wynika, że to jest właśnie Chucky- pogryziony przez mixy kaukaza, no to jak to ciotki jest??:crazyeye: :evil_lol: Quote
katarzyna kuczewska Posted January 15, 2007 Author Posted January 15, 2007 wiec domu szuka CZORT ten co ma pogryziona mordke czyli te zdjecia zamieszone ostatnio post nr 15 Quote
Koperek Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Czyli ten mniejszy, 5-cio letni, przyjazny do ludzi i psów?;) Fajny dobcio szuka równie fajnego domku- już na STAŁE! Quote
katarzyna kuczewska Posted January 15, 2007 Author Posted January 15, 2007 Drugi przyjeżdża jutro, w niedzielę. Znajomy znalazł go przed nowym rokiem. Pies stał na ulicy. Zatrąbił, żeby zszedł na bok, a pies... przewrócił się. Był skrajnie wycieńczony. Znajomy nie mógł zabrać go do siebie, więc zawiózł do schroniska na kwarantannę i poprosił, żebym po zakończeniu obserwacji, zabrała psa na dom tymczasowy. Wie, że w schronisku on po prostu nie ma szans znaleźć nowego opiekuna. Zniknie w tłumie. Wg opisu jest to mieszanied dobermana, ale sporo mniejszy. Ma około 5 lat. Na razie nie przejawia agresji do innych psów, a do ludzi się garnie. Są podejrzenia, że przed wyrzuceniem pilnował jakiś zakładów, czy magazynów pod Szczecinem. Jeszcze nie znam szczegółów, ale jeżeli tak faktycznie było, to będzie się nadawał na psa stróżującego. ON SZUKA DOMU NA STAłEI MA NA IMIE CZORT:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
katarzyna kuczewska Posted January 17, 2007 Author Posted January 17, 2007 CZORT SZUKA DOMKU :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
katarzyna kuczewska Posted January 18, 2007 Author Posted January 18, 2007 umieszczam Czorta na gazeta.pl przygarnij pomóz Quote
Greven Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 CZORT, czyli ten mniejszy, 5-cio letni, ze schroniska SZUKA DOMU. I to szuka pilnie, bo rzuca się na koty. W ogóle na wszystko się rzuca, nie ważne - kot, koń, koza. Do psów ok. Do ludzi ok, ale gdy poczuł się pewniej, zaczął przejawiać zachowania dominacyjne. Nadaje się tylko dla doświadczonego opiekuna. Będzie dobrym stróżem - jest czujny, szczeka na obcych, może mieszkać w kojcu z budą (mimo, że jest psem krótkowłosym, przywykł do życia na dworzu). Na zdjęciu widać, że stoi na trzech łapach. Co więcej, on przez większość czasu porusza się na trzech łapach. To stara kontuzja, pies jest sprawny i nie cierpi. Po weekendzie będzie miał robione RTG i wtedy się okaże, czy to się kwalifikuje do operowania. Ewentualna operacja oraz kastracja na koszt sponsora Czorta, czyli Maćka, który go znalazł, oddał na kwarantannę do schroniska, a później przywiózł do mnie. Zaraz wstawię informacje o Czorcie kopiowane z mojej strony i - jak mi się uda - jeszcze kilka zdjęć. Quote
katarzyna kuczewska Posted January 24, 2007 Author Posted January 24, 2007 Czort pilnie potrzebuje dom dom z doswiadczeniem i bez kota Quote
aisaK Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Dom dla Czorta, ślicznego, mądrego psa.... Quote
Recommended Posts