Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A więc tak , jestem szczęśliwym posiadaczem staffika od ... 3 dni :) , ma 8 tygodni , bialutki. Mam na ta chwilę pytanko jedno . Ponieważ jak większość ludzi pracuję będę zmuszony tzn jestem zmuszony zostawiać staffika samego na kilka godzin dziennie. Czy nie sfiksuję z samotności ten mały berbeć a raczej ta mała berbecia bo to suczka ?? Proszę o info. W ciagu kilku dni wrzuce zdęcie dla fachowców do oceny jak z wyglądu się prezentuje. Pozdrawiam !!!

Posted

Musisz od małego przyzwyczajać sunię do zostawania podczas Twojej nieobecności w kojcu lub kennel klatce. Ma być ona dla psa bezpiecznym azylem, dzięki któremu bezpiecznie dla siebie i dla otoczenia będzie mógł przebywać w czasie nieobecności właściciela.
Mój obecnie 8 miesięczny staffik-dewastator, który nie chce zmądrzeć, zostawał do tej pory w kojcu z przęseł o wymiarach 1 m x 1m, wysokość 80 cm i o wadze 6 kg. Dokładnie taki jak ten:
http://zdrowyzwierzak.pl/product-pol-10-Wysoki-4-ro-elementowy-kojec-dla-psa-szczeniaka-gryzoni-101-x-80-cm.html
Niestety, kojec ten-choć komfortowy pod względem powierzchni, jest bardzo wiotki, jak pies stanie na dwóch łapach-to go przewraca, ostatnio wyskoczył z niego od góry i zdemolował łazienkę, no a ponieważ kojec nie ma podłogi-więc jeździł z nim po całym pomieszczeniu. Dlatego przed wyjściem z domu musiałam go dodatkowo barykadować, a z dodatkowych przęseł, które można w każdej chwili dokupić-zrobiłam okratowanie od góry.
Ponieważ miałam dość codziennego cyrku z barykadowaniem, zamówiłam kennel-klatkę, o największym rozmiarze, żeby pies miał wygodnie:
http://allegro.pl/srebrna-klatka-dla-psa-xxl-118-x-78-x-85cm-gratis-i1961685027.html
Klatka ta waży 20 kg, polecają ją moi znajomi hodowcy rottweilerów, gdzie każdy z nich ma taką i sobie chwalą. Mam nadzieję, że dzięki niej skończą się poranne barykady!

Posted

Dzieki za odpowiedź. Osobiście zrezygnuje z klatki , jakoś nie jestem do nich za bardzo przekonany . Teraz walcze z natarczywym gryzieniem rąk , nóg itp. Mam nadzieje że szybko uda mi się jej odłuczyć tego natręctwa z jej strony . Może jakieś podpowiedzi ?? Wiem że kończyć zabawe , odwracać się ale ona leci do mnie i dalej w koło macieju ząbki w ruch.

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='Kojakret']Dzieki za odpowiedź. Osobiście zrezygnuje z klatki , jakoś nie jestem do nich za bardzo przekonany . Teraz walcze z natarczywym gryzieniem rąk , nóg itp. Mam nadzieje że szybko uda mi się jej odłuczyć tego natręctwa z jej strony . Może jakieś podpowiedzi ?? Wiem że kończyć zabawe , odwracać się ale ona leci do mnie i dalej w koło macieju ząbki w ruch.[/QUOTE]

heh jak wrócisz z pracy do domu i zobaczysz co potrafi wyczynić stafik podczas nieobecności to klatkę pokochasz.. :D moja siedziała w klatce do ok 8miesiąca swojego życia, teraz tylko w niej śpi, uznaje je jako legowisko ;)
ładny psiak ;)