Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ostatnio słyszałam od pracowników że Jagger był adoptowany a 2h później firma wyłapująca psy przywiozła go do nas... Ludzie oczywiście się nie zgłosili ponownie, ale zanim zaczęłyście go ogłaszać była bardzo podobna sytuacja, tylko że wrócił po kilku dniach. Nie wydaje mi sie żeby ludzie go wyrzucali, raczej to on w jakiś sposób im ucieka. Miejcie to na uwadze...

• Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='iwcia93']Ostatnio słyszałam od pracowników że Jagger był adoptowany a 2h później firma wyłapująca psy przywiozła go do nas... Ludzie oczywiście się nie zgłosili ponownie, ale zanim zaczęłyście go ogłaszać była bardzo podobna sytuacja, tylko że wrócił po kilku dniach. Nie wydaje mi sie żeby ludzie go wyrzucali, raczej to on w jakiś sposób im ucieka. Miejcie to na uwadze...[/QUOTE]

Iwcia, troszkę nie rozumiem. Tzn. że raz był adoptowany i już po 2h firma go wyłapała? A potem jeszcze raz go ktoś wziął i wrócił po kilku dniach? Za tym drugim razem też firma go przywiozła? Z tego co słyszałam to domek adopcyjny go oddał, bo podobno piszczał pozostawiony sam...?
Dzięki za info.

Posted

Czyli musimy wziąć pod uwagę, że Jagger może być typem uciekiniera lub/i nie umie zostawać sam.

Oczywiście to tylko potencjalne cechy - nie mamy pewności, że tak naprawdę było. Ale każde info jest ważne.

Posted (edited)

Jestem po kolejnej rozmowie z domkiem i z panią z organizacji, z której domek adoptował 2 lata temu suczkę Jagdteriera - Nutkę - odebrana w interwencji z pseudo. Wszystko wygląda ok :) Adopcja odbyła się przez Lubelską Straż dla Zwierząt. Ta pani mieszka w Radomiu i teraz już mają swój oddział - Straż dla Zwierząt w Radomiu. A więc wizyta PA była robiona wówczas przez nich, nie mieli żadnych zastrzeżeń, pan był zobowiązany do sterylizacji suczki, z czego się wywiązał. Nutka na wizycie PoA wyglądała dobrze, domek miał fajny stosunek do psiaków.

Z tego co się dowiedziałam, ich piesek zginął pod kołami auta, niedaleko domu, podczas spaceru wybiegł na drogę, która jest mało ruchliwa, jechał akurat sąsiad i zdarzył się wypadek :( Pan ma 2h działki, więc tam z psem teraz chadza.
Pan zgodził się bez problemu na wizytę PoA za miesiąc czy dwa, więc myślę, że wtedy możemy poprosić Yumanji o podjechanie do nich.

Tyle się dowiedziałam i myślę, że możemy naszego Jagerra tam wyadoptować. Jeśli ktoś ma pytania, komentarze lub jakąkolwiek uwagę, dajcie znać.
Domek może wyjechać po psa do Wawy, Radomia lub w okolice. W poszukiwaniu transportu założyłam wątek:
http://www.dogomania.pl/threads/221227-Poszukuj%C4%99-transportu-dla-pieska-Gorz%C3%B3w%28Pozna%C5%84%29-Warszawa-lub-Radom-%28ew.cz%C4%99%C5%9B%C4%87-trasy%29?p=18409602#post18409602

Edited by sundayrose
Posted

ja też sądzę, że psa można wydać .... jak piszesz Rita, wypadki się zdażają .... a Państwo mają już psa z adopcji, wywiązali się z zobowiązań co do sterylki.

Posted

[SIZE="3"] Jagger dostał swoją szansę, ale jest wiele psów, które czekają na Wasze wsparcie
większość posiada facebooka a jedno kliknięcie nie jest wielkim wysiłkiem

[SIZE="6"]pomóżcie proszę i wesprzyjcie Nasze gorzowskie Schronisko w akcji TESCO
klikajcie, rozsyłajcie znajomym i udostępniajcie
w końcu razem możemy więcej

http://www.facebook.com/Eksperci.Tesco?sk=app_293130837399609

przepraszam za off

Posted

Mamy transport z Poznania do Radomia w przyszłą sobotę lub niedzielę - koszt 400 zł. Dużo :(
No i jeszcze trzeba dowieźć psinę do Poznania :-S
(Właściwie to Jagger mógłby jechać już dziś wieczorem, ale nie udało mi się tak ad hoc załatwić wszystkiego :( )

Jak myślicie, damy radę to spłacić jakoś?

Posted

rita60 napisał(a):
To rzeczywiście dużo, c pytałyscie domek czy partycypował by w kosztach:roll:

Pan zaproponował, że wyjedzie po niego, gdzie będzie trzeba - do Wawy czy Radomia...

Posted

Mam potwierdzenie, że w niedzielę Jagger może jechać z Poznania do Radomia...
Też nie wiem, co robić. Może się uda z bazarków... :-(
Tylko nie wiem, czy zdążę te bazarki zrobić... nawet nie wiem, czy skończę te, które rozpocznę.
Koelka, Kajusza, pociągniecie je? Czas leci jak szalony, mnie może za 2-3 tyg nie być już przez jakiś czas...

A może ktoś się dołoży troszkę na transport?

Posted

Wygląda na to, że Jagger jedzie jutro do domku :)
Kasia - czikusiowa przewiezie psiaka pociągiem jutro do Poznania i stamtąd będzie umówiony transport do Radomia. Domek już wie i jest chętny wyjechać jutro wieczorem po niego.

Zobaczymy jaki wyjdzie całkowity koszt:
400zł- transport Poznań - Radom
25zł - opłata schroniskowa
?? - bilet PKP (Gorzów - Poznań)

Koszt będzie pokryty z:
265zł - z bazarku kajuszy
http://www.dogomania.pl/threads/220363-DLA-PSA-OBRO%C5%BBE-SMYCZE-ZABAWKI-na-gorzowski******-do-22-stycznia-br.?p=18309776#post18309776
100zł - funduszy koelki (od koleżanki)
Reszta będzie długiem do spłacenia z kolejnego bazarku

Dzięki dziewczyny!!!
No i podziękowania dla czikusiowej, która to zmierzy się z Jaggerowym towarzystwem w pkp :)

Oby wszystko wyszło, trzymajcie kciuki!

Posted

koelka napisał(a):
Mam na transport dla terierka 100 zł - podarowane przez moją koleżankę:):):)

Super, bez tej 'stówki' Jagger nadal by czekał :)
I całe szczęście, że są jeszcze pieniążki z bazarku kajuszy :)
Dzięki!

Posted

próbowałam znaleźć w internecie ile kosztuje bilet dla psa ale nigdzie nie mogę znaleźć, więc dowiemy się jutro : )
byłam dzisiaj u Jaggera w boksie i doszłam do jednego wniosku : przed podróżą trzeba chłopaka trochę wybiegać bo dupcia lata we wszystkie strony świata :eviltong:

super,że koszt podróży jest prawie pokryty i że Jagger może jutro wyruszyć w podróż do domku :p