Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kajusza napisał(a):
Natalia, a może podam ci nr do Beaty (która miała mnie z nim zawieść) i wy pojedziecie z nim same?

Niestety Hektor musi poczekać, załatwiłam TZa do pomocy, ale wet nie ma dziś czasu :( Szkoda, ale może się po 16.00 dowiem, jak jego wyniki krwi.

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rozmawiałam z wetem - Hektor wyniki morfologii i biochemii ma dobre, badania nie wykazały nic nieprawidłowego.

A młody, Karmelek (może być??) jutro idzie pod nóż :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Milka_ - jak będziesz mogła to spisz jutro nr chipów - Karmelka, Jaggera (teriera) i Grovera (wyżła) to wprowadzę je do safe animal.

Posted

No to fajnie, że w morfologii nie było nic złego :) Ciekawe czy OB też miał robione... może ma stan zapalny tych stawów?

'Karmelek' brzmi fajnie. Nie znam młodzika, więc nie wiem, czy pasuje, ale wydaje się, że tak :)

Posted

Karmelek już po zabiegu. Wszystko poszło pomyślnie.

A Hektor zaliczył dzisiaj spacerek. Był dość żwawy, cały czas biegał kłusem. Nawet tarzał się w trawie :)

Posted

mi się wydaje, że mu nie służy mieszkanie w budzie :-( ta wilgoć z nad Warty i zimno :-(

Postaram się do końca tygodnia jakoś pojechac z nim na ten rtg. Jeżeli ustale termin to dam znać.

Posted

Dziewczyny, jeśli macie możliwość, to posprawdzajcie proszę reakcje Hektora i Karmelka na inne psy. Wiem, że Karmel siedzi w boksie ogólnym więc zapewne nie ma problemu z dogadywaniem się z kumplami, ale Hektor siedzi sam. Nie wiem czy macie możliwość posprawdzania też innych rzeczy np. obrony zabawek czy przysmaków, ciągnięcie na smyczy, itp. To wszystko jest ważne, aby dobrać odpowiednio DT.

Posted

Dziewczyny, czy Waszym zdaniem Hektor dałby radę wejść na 1 piętro po schodach? Mam dla niego DT z ogrodem, ale dopiero od połowy stycznia. Wcześniej mógłby zamieszkać w innym DT, ale na 1 piętrze w bloku i zastanawiam się czy przy jego stanie łap dałby radę?

Posted

Agata ja jutro zadzwonie do weta i umówie się na wizytę (jak się da to jutro, ew. na czwartek), to może wtedy będzie wiadomo co mu dolega.

Co do wchodzenia po schodach - myśle, że powoli, z przerwami da rade, tym bardziej, że będzie to tylko 2-3 tygodnie. Może w domu, w cieple i bez wilgoci mu się polepszy? I nie będzie miał takich dolegliwości.

Posted

Agata_Emi napisał(a):
Dzięki Aniu. Będę czekała na wiadomości. A jak Karmelek? jeszcze w schronie? To młody pies, aż dziw, że nikt się po niego nie zgłasza.

z tego co widziałam na stronie to jeszcze w schronie .... też mnie to dziwi, ale z drugiej strony może ludzi zniechęca ta pogoda, ludzie to wzrokowcy, mokro, psy brudne i mokre, aż nie chce się takiego brać do auta. Karmelek jest na dużym wybiegu (nie zadaszonym) to pewnie średnio czysty jest :-(

Posted

TOZ ma prawo się dowiedzieć kto i gdzie adoptował psa, a także pojechać na wizytę żeby sprawdzić w jakich warunkach trzymany jest adoptowany zwierzak ;)

a co weryfikacji to jedynie rozmowa i przeczucie ...