Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pojade od strony Zawiercie - Klucze - Olkusz. :) i co w Krakowie mam zrobić? Znajde sie na takim sporym rondzie (jeśli jeszcze tam jest) dawno nie byłam w Krakowie :(

Posted

Wiza napisał(a):
kto wystawia wasze psiaki, czy sami je wystawiacie? :D
Kiare wystawia Kasia (startuje tez w MP gr starszej)

Setera - mój mąż, goldena - ja:p

Posted

[quote name='asia40']Pojade od strony Zawiercie - Klucze - Olkusz. :) i co w Krakowie mam zrobić? Znajde sie na takim sporym rondzie (jeśli jeszcze tam jest) dawno nie byłam w Krakowie :(

Jadąc od strony Olkusza wjedziesz na rondo Kraka (nadal rondo istnieje ;) ) Na rondzie musisz ustawić się na lewym pasie; przejeżdżasz dwa świata, a na trzecich wyjeżdżasz z ronda

Kierujesz się cały czas prosto na Sandomierz. Dobra informacja dla kierowców bo skończyli w Krakowie budowę ronda POLSADu i można w końcu normalnie przejechać bez korków ;)

Posted

Dalej po przejechaniu ronda POLSADu (asia40 Ty w ogóle na rondo nie wjedziesz tylko przejedziesz wiaduktem przez nie ;) )

Kierujesz się cały czas na Sandomierz natomiast jak już wiejdziesz na wiadukt musisz skręcić w prawo i na pierwszej nawrotce nawrócić bo AWF jest po przeciwnej stronie (na drugim pasie). Tam też jest parking (nie wielki i radziła bym szukać miejsca w okolicznych osiedlach) i wejście na wystawę ;)

Mam nadzieję, że niczego nie pomyliłam i traficie ;) :evil_lol:
A tak na serio to nie powinno być problemem z dojazdem bo droga prosta, bardziej martwiła bym się o parking bo przy samym parku AWFu nie ma żadnego parkingu a parking wystawowy to tylko kilkadziesiąt miejsc płatnych na osiedlowym parkingu :shake:

Posted

[quote name='Wiza']Aga może sie spodkamy? Twój Raptus to kuzyn Kiary :D[/quote]
no bardzo chętnie:p my będziemy z goldenem i seterem szkockim - to nas poznasz :lol: albo się gdzieś umówimy..
kuzyn?? ale jaja...po kim ona jest?

Posted

Efra ma racje, ja dosyć często jezdze z Olkusza (tu mieszkam) na park AWF ;) Na pierwszym rondzie skręcic w lewo, jechać prosto jak leci, sporo prostej trasy, gdy zaczynają sie tablice pochłaniające dzwiek trzeba odbic w prawo i na kolejnym duzym skrzyzowaniu swietlnym znów w prawo i jest sie po stronie od AWF (nie od strony fontanny tylko po drugiej stronie drogi). Tak jest chyba najprosciej dojechać.

W tamtym roku od strony Olkusza były tablice informacyjne, choć sie troche pogubiłysmy, ale dojechałysmy w koncu ;)

Posted

Przy okazji ostrzegam, ze rondo mogilskie jest w totalnej przebudowie i na wystawe najlepiej jechac przez hute (nowohucka/stella) - tak jak bardzo ladnie narysowała to na wcześniejszej stronie efra-husky:p .

Warto rowniez wziac poprawke na remont obwodnicy Krakowskiej na odcinku wezel zakopianski - wezel balicki (a wlasciwie prawie az do samych bramek). Na tej trasie odbywa sie ruch dwukierunkowy, po 1 nitce dla 1 kierunku. Nieraz bywa i tak, ze stoi cala obwodnica. Sytuacja duzo gorsza w kierunku do balic. Niekiedy przejechanie tego prawie 20-to kilometrowego odcinka zajmuje jakieś ... 3 godziny :razz:

Pozdrawiam serdecznie
(jak dobrze mieć wystawę w swoim mieście :cool3: )

Posted

weszka zaokrągliłam do pełnej dziesiątki ;) Jest faktycznie bliżej jak 10 km ale nie polecam wybierania się na nogach z dworca do parku AWFu (no chyba, że ktoś lubi chodzić ;) )

Posted

[quote name='Talagia']Dostałam dzisiaj potwierdzenie :) Jest numerek i mapka z dojazdem :cool3:[/quote]
A ja jeszcze nie...
EDIT :Właśnie przyjechał listonosz hahahahaha... a akurat tego posta napisałam ;-)

Posted

[quote name='aga616']my nie mamy jeszcze :shake:[/quote]
Wysyłali priorytetem więc do jutra Wam napewno dojdzie ;-)

A tam jest takie do odczepienia z napisem KATALOG. Gdzie ja go mam odebrać?:oops:

Posted

[quote name='goldenka245']
A tam jest takie do odczepienia z napisem KATALOG. Gdzie ja go mam odebrać?:oops:[/quote]
na pewno gdzieś po wejściu będzie sekretariat wystawy:p