Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

aga616 napisał(a):
no to może jakieś spotkanko dogomaniackie;) my będziemy z golendenem i seterem szkockim:p

A w który dzień to spotkanko,w sobotę czy niedzielę. Ja będe w dwoma grzywkami w sobotę, a potem jeszcze jeden idzie na JH.

Posted

Do wszystkich:
Magia jest goldenką retrieverką, będę tylko w niedzielę, Magia ma 14 miechów, w dzień wystawy będzie miała 15 miesiąc, ale nie jestem pewna...
Bo ja nie wiem jak to policzyć.Ale w dzień wystawy bedzie miała 15 miechów, urpdziła się 4 III 2006, nie wqiem co ze spotkankiem, bo ja nikogo z Dogomani nie znam.No może trochę Wizę z widzenia.
Magia będzie w klasie młodzieży, a jak ktoś chce się dowiedzieć więcej, to niech pisze na PW, bo jak wszyscy do mnie piszą posty, to nie mam siły odpowiadać;) Tak więc proszę o wiadomości na PW.
Na wystawie spodziewam sie oceny bardzo dobrej, choć moim marzeniem jest ocena doskonała.I to by mi wystarczyło, ale Magia troszkę wolniej się rozwija i jest o kilka centymetrów za mała.(cieczkę też miała później, bo dopiero gdy skończyła rok, a nie wcześniej) I to by było na tyle.
Ktoś mówiła że to szybko upłynie.Ale dla mnie nie!!! Bo w szkole bdziemy powtarzać tematry które już umiem, a... Ok, w końcu to dogomania, a nie forum o szkole;)
Przepraszam za literówki które będą na pewno, ale ja po prostu jestem strasznie rozemocjonwana, a jak nmam w sobie tak dużo emocji to szybciej ( i mniej dokładnie) piszę.

Posted

Wiza napisał(a):
ja tez miałam być w raciborzu ale nie zdążyliśmy (czyt. tacie sie nie chciało/zapomniał XD)

Ja chce stawke ja chce stawkeeee, jedyne co wiem to że bede na ringu z sunią od Goldek..

Goldek może sie na wystawie poznamy? :D

Ja chce już wystawe ;( xD

Goldek ile twoja sunia ma miesięcy?

No to sie dowiesz więcej, że będzie także siostra Magii.
Dallas z Wyspy Bejmy.
Kurka, nawet się nieźle z Wami zgrałam... Nie spodziewałam się tego tak szybko;)
Wiza, bardzo chętnie się z tobą poznam, ale bedziesz musiała chyb podejść pierwsza, bo ja jestem szalenie nieśmiała.Magię poznasz po tym, że jest o kilka centymetrów mniejsza od innych goldenów a mnie... No to mniej więcej wiesz jak wyglądam, bo mnioe widziałaś na wystawie.
Inna sprawa, że j Ciebie w ogóle nie pamietam, bo nie zwróciłam jakos na ciebie uwagi, a tylko moja mam cię widziała.

Posted

I jeszcze jedno: czy goldeny będą na ringu trzynastym??? Bo chyba tak, bo w 2005 tak było.Przy odbiorzxe rodowodu mogliśmy wziąć katalog z 2005.
Papatki!

Posted

Han Sharn napisał(a):
A w który dzień to spotkanko,w sobotę czy niedzielę. Ja będe w dwoma grzywkami w sobotę, a potem jeszcze jeden idzie na JH.

dla mnie wszystko jedno - będę i w sobotę ( z seterem) i w niedzielę ( z goldenem):p

Posted

Goldek, jak dla mnie to Ty za bardzo przeżywasz koleżanko ;)
Przecież jak Ty się będziesz tak stresować, to pomyśl co będzie robił Twój pies na ringu!! Spokój i jeszcze raz spokój, bo naślę na Ciebie guru :evil_lol:
Stawka, jak ma być, to będzie, wybacz, ale masz bardzo popularną rasę, więc musisz się nastawiać, że na pewno będziesz mieć konkurencję. Tylko kwestia teraz ilości, ale to chyba nie odgrywa dużej roli.
Ale z podejściem jest ok - lepiej liczyć na mniej i mieć miłą niespodziankę np zdobywając BOBa ;) Niż oczekiwać BISa i dostać bardzo dobrą ;)
tyle ode mnie! Nie panikuj, bo zlinczuję ;)

Posted

panienkabubu w raciborzu w naszej klasie (mł) była tylko 1 suka za to w opolu było 12, a w inowrocławiu 3.. Ale w krakowie będzie napewno dużo w tamtym roku było 24 :-o:-o

Posted

cockermanka napisał(a):
O do licha..rzeczywiście....:crazyeye:

Może mieć to związek z tym, że w niektórych niewygodnych wątkach posty po pewnym czasie "znikały" :razz: (patrz np. wątek charta borzoi normana)

Posted

Tak sie domyślam,że komus ta opcja bardzo przeszkadzała..coraz dziwniejsze rzeczy się tutaj dzieją....:shake:
Ale koniec offa...

Ja już się cieszę na krakowską wystawę i ogromnie jestem ciekawa sędziego...bo póki co,nikt nic o Nim nie wie....:roll:

Posted

Ja za każdym razem jak wchodzę na dogo, mam nadzieję, że zobaczę posta: 'Jest już stawka!' itd. A tutaj nic, rozczarowanie... ;p

Ja bardzo ciekawa jestem zawodów, co prawda sami nie startujemy (jeszcze ;-) ), ale zapowiada się naprawdę interesująco. :)

Posted

Do wszystkich:
Dzięki za rady wyluzowania, ale niestety - taka już moja natura;)
Jestem przeszczęśliwa, bo zdałam egzamin na 5 i (UWAGA, CHYBA BĘDZIE TOPIC!) teraz wystarczy czekać na konic roku.A świadectwa z paskiem i tak nie będę miała, bo zawaliłam jeden przedmiot.KONIEC TOPICU!

Do Wizy:
Nie wiem jak wygląda Dallas.A na krajówce goldenków była siostra Wizy:)
Poznałam jej młodą właścicielkę.Czyli sześcioletnią Patrycję:multi:

A tak w ogóle, to... Kurka, zapomniałam co chciałam napisać.Muszę otworzyć w nowym panelu wątek sobie przypomnę...
Ok.

Do WIzy jeszcze raz:
To prawda, zeszliśmy od razu po ocenie, bo mysleliśmy że będzie szybciej, a do Krakowa były dwie godziny, nie byliśmy jeszcze w kościele, rodzeństwo siedziało w domu i trzeba było je "wyciągnąć";)

I uwaga do wszystkich!
Czemu się uaktywniacie najbardziej gdy mnie nie ma na forum???
Ja chcę z kimś pogadać!!! BE!!!:placz: