Merys Posted December 27, 2011 Author Posted December 27, 2011 DONnka napisał(a):W #1 poście jest napisane, że miejsce, w którym teraz jest nie jest dla Niego odpowiednie i szukacie Mu DT/hoteliku, w którym w cieple będzie mógł dożyć swoich dni. W kolejnych postach wyczytałam, że w pobliżu nie macie takiego miejsca, więc szukałam dalej. Stąd moja propozycja hoteliku w Lipce, w którym są ogrzewane kojce i opiekun, który ma kwalifikacje, żeby poprawić Mu komfort życia odpowiednim postępowaniem. To jednak tylko propozycja - decyzja należy do Was :) Tak, tylko w tej sytuacji musimy mierzyć siły na zamiary, szukamy najlepszego rozwiązania, stąd ciągle nowe pomysły. Quote
MaDi Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Jest to osoba od nas z Fundacji która przygarnia potrzebujące zwierzaki zagłodzony Szarik też u niego mieszkał. Problem polega na tym,że ta osoba i tak ma trudną sytuację finansową więc nie możemy obciążyć go kolejnym psem. Quote
Merys Posted December 27, 2011 Author Posted December 27, 2011 Dość dobra karma działająca pozytywnie na stawy http://www.najlepszekarmy.pl/pronature-karmy-dla-psow/310-pronature-less-active-15kg.html Quote
MaDi Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 [quote name='Merys']Dość dobra karma działająca pozytywnie na stawy http://www.najlepszekarmy.pl/pronature-karmy-dla-psow/310-pronature-less-active-15kg.html Zna ja ktoś? Quote
bela51 Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Jestem na zaproszenie DONnki i jak tu pomoc biedakowi, kiedy Swieta spłukały mnie finansowo ?:-( Po Nowym Roku cos pomyśle... Quote
MaDi Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 bela51 napisał(a):Jestem na zaproszenie DONnki i jak tu pomoc biedakowi, kiedy Swieta spłukały mnie finansowo ?:-( Po Nowym Roku cos pomyśle... Finanse finansami ale może masz kogoś kto może podarować materiały budowlane? Quote
Annaa4 Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Witam. Myślę że pomysł z ociepleniem budy będzie dobry tym bardziej że zajmuje się psiakiem ktoś z sercem a to najważniejsze. Stałe deklaracje się przydadzą przynajmniej wszystko pójdzie na jedzenie i leczenie. Jeśli zdecydujecie się na karmę wskazaną przez Merys to ja ją kupię żeby już nie zabierać kasy z tego co uzbierane. Oczywiście może być też inna karma ale tak max do 250zł :) Quote
MaDi Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Skonsultuję karmę z lekarzem ew. czekamy na głosy osób doświadczonych. Być może wystarczy tańsza karma i preparat typowo na stawy: http://www.sklep.veterynaria.pl/?18,arthroflex-500-ml-upominek-gratis! Ocieplenie budy nie jest konieczne bardziej chodzi o uszczelnienie kojca i osłonięcie przed czynnikami atmosferycznymi. Quote
MaDi Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Prosimy o pomoc w rozsyłaniu zaproszeń na wątek. Quote
Annaa4 Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 [quote name='MaDi']Skonsultuję karmę z lekarzem ew. czekamy na głosy osób doświadczonych. Być może wystarczy tańsza karma i preparat typowo na stawy: http://www.sklep.veterynaria.pl/?18,arthroflex-500-ml-upominek-gratis! Ocieplenie budy nie jest konieczne bardziej chodzi o uszczelnienie kojca i osłonięcie przed czynnikami atmosferycznymi. Dajcie znać jak potrzebna będzie lepszej jakości tylko konkretnie jaka firma i który rodzaj. Moja sunia jadła weterynaryjnego royla właśnie na stawy i muszę powiedzieć że było widać przez pewien czas poprawę+ leki oczywiście. Quote
DONnka Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 MaDi napisał(a):Jest to osoba od nas z Fundacji która przygarnia potrzebujące zwierzaki zagłodzony Szarik też u niego mieszkał. Problem polega na tym,że ta osoba i tak ma trudną sytuację finansową więc nie możemy obciążyć go kolejnym psem. Czyli stałe deklaracje będą potrzebne głównie na utrzymanie psa i ewentualne leki i suplementy ??? Pytam, bo zapraszając ludzi na wątek zawsze pokrótce opisuję sytuację psiaka Quote
Beta&Czata Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Poszła jednorazowa. Nad stałą (od stycznia) intensywnie myślę - tyle tych biednych ON-ków do wspierania, aż się boję wchodzić na Dogo. Trudno wybrać, któremu pomóc, a wszystkim się nie da... Kudłaty mnie urzekł, taki staruszek biedny, jak moja Czata. Quote
MaDi Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 DONnka napisał(a):Czyli stałe deklaracje będą potrzebne głównie na utrzymanie psa i ewentualne leki i suplementy ??? Pytam, bo zapraszając ludzi na wątek zawsze pokrótce opisuję sytuację psiaka Wydaje nam się,że to najrozsądniejsze rozwiązanie. Dodam tylko,że Kudłacz pewnie był bity bo jego obecny opiekun musiał go przytrzymać za karki i psiak odwdzięczył się ugryzieniem. Quote
MaDi Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Beta&Czata napisał(a):Poszła jednorazowa. Nad stałą (od stycznia) intensywnie myślę - tyle tych biednych ON-ków do wspierania, aż się boję wchodzić na Dogo. Trudno wybrać, któremu pomóc, a wszystkim się nie da... Kudłaty mnie urzekł, taki staruszek biedny, jak moja Czata. Dziękujemy. Quote
Becia Lublin Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 witaj Kudłaty :) już niebawem będziesz miał cieplutka budę .... Quote
MaDi Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Becia Lublin napisał(a):witaj Kudłaty :) już niebawem będziesz miał cieplutka budę .... Bo dobry TZ Beci pomoże;) Quote
DONnka Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Kudłaczu pokazuj się :) Rozsyłamy zaproszenia :) Quote
Recommended Posts