Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zaprosila mnie tu DONnka ,wplace po swietach jednorazowo choc 40zl .Kolo takiej bidy nie mozna przejsc obojetnie -to starowinek schorowany i trzeba sie spieszyc z pomoca .Wiem ,co to jest niedowlad konczyn ,bo tez dzielnie walczylam z tym problemem dlugi czas u mojej niezyjacej juz suni -Xeny .Czasem trzeba bylo ja wynosic na rakach ,a wazyla 43kg.Dostawala dlugo carprodyl 100 mg.

• Replies 328
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Beta&Czata napisał(a):
Zaraz po świętach wpłacę parę groszy. Czata też ma podobny problem z załatwianiem się -trzeba ją podtrzymywać.

unixena napisał(a):
Zaprosila mnie tu DONnka ,wplace po swietach jednorazowo choc 40zl .Kolo takiej bidy nie mozna przejsc obojetnie -to starowinek schorowany i trzeba sie spieszyc z pomoca .Wiem ,co to jest niedowlad konczyn ,bo tez dzielnie walczylam z tym problemem dlugi czas u mojej niezyjacej juz suni -Xeny .Czasem trzeba bylo ja wynosic na rakach ,a wazyla 43kg.Dostawala dlugo carprodyl 100 mg.

Dziękuję cioteczki, że tak szybko zareagowałyście na moje wezwanie :loveu: :loveu: :loveu:
W Jego przypadku pośpiech jest jak najbardziej wskazany

Posted

[quote name='MaDi']Dziękuję że jesteście. Postaram sie o nowe wiadomości o Kudłaczu zaraz po świętach.

Czekam z niepokojem
MaDi, a macie dla Niego już jakieś miejsce w domowym DT/hoteliku ???
Jak miejsce czeka, to łatwiej zebrać stałe deklaracje
Jeśli Bambu pojedzie do domku, to przerzuciłabym moją stałą na Dziadunia
Wiem, że to tylko 10 zł/ m-c, ale od czegoś trzeba zacząć
Na razie wpłaciłam jednorazowo 20 zł

Posted

Zaklepanego miejsca jeszcze nie ma, cały czas zbieramy deklaracje na pobyt w hoteliku. Madi później sprawdzi ile wpłynęło funduszy, niestety w Lublinie nie znajdziemy nic taniego, musimy szukać poza.

Posted

Merys napisał(a):
Zaklepanego miejsca jeszcze nie ma, cały czas zbieramy deklaracje na pobyt w hoteliku. Madi później sprawdzi ile wpłynęło funduszy, niestety w Lublinie nie znajdziemy nic taniego, musimy szukać poza.

Rozmawiałam z hotelikiem w Lipce :)
Są wolne miejsca w boksach, które znajdują się w dogrzewanym pomieszczeniu.
Gdyby udało się uzbierać deklaracje, to przyjęliby Dziadunia
Koszt to około 450 zł/m-c
Na razie mamy 60 zł stałych
Dostałam potwierdzenie od jednej z cioteczek, że od stycznia też się dołoży
Trzeba szukać dalej !!!

Posted

Rozmawiałam dzisiaj z opiekunem Kudłacza i przedyskutowaliśmy kilka kwestii. Mamy propozycję aby udoskonalić jego kojec tzn. zakryć go i zrobić podłogę aby nie musiał tułać się po hotelach tym bardziej,że w okolicy nie mamy odpowiedniego miejsca. Potrzebujemy pilnie materiałów do jego budowy ew. środków na ich zakup oraz karmy odpowiedniej dla takiego psa. W miejscu w którym przebywa są inne psy i do tej pory zapoznanie wypada pozytywnie.

Posted

Donka nie ma sensu wieźć go do Lipki za daleko, 450zł sam pobyt w hotelu, a gdzie jeszcze transport? Drugie tyle ;/
W sumie Madi podsunęła dobry pomysł, porządnie ocieplić kojec i będzie dla niego jak znalazł. Co o tym myślicie dziewczyny?

Posted

Pozostawiam decyzje tym którzy są najbliżej Kudłacza
Najlepiej będziecie wiedzieli co dla niego lepsze, gdzieś któraś ciotka pisała o kocach elektrycznych do budy, może to tez byc fajny pomysł

Fajnie byłoby tez zrobić rozliczenie gdzies na poczatku, ja czasem podsuwam osobom spoza dogo biedy ale jak nie maja rozliczenia to nie maja zaufania

Posted

Wpłaty:

Annaa4 - 240zł i 35zł
Unixena - 40zł
DOnka - 20zł
Danuta L. - 50zł
Edyta B. - 43zł
Majowa - 30zł
Maggiejan - 25zł
Magdalena Anna B. - 6zł

W sumie 489 zł

Bardzo dziękujemy za pomoc!!:multi::iloveyou::Rose:

Posted

[quote name='Merys']Donka nie ma sensu wieźć go do Lipki za daleko, 450zł sam pobyt w hotelu, a gdzie jeszcze transport? Drugie tyle ;/
W sumie Madi podsunęła dobry pomysł, porządnie ocieplić kojec i będzie dla niego jak znalazł. Co o tym myślicie dziewczyny?

W #1 poście jest napisane, że miejsce, w którym teraz jest nie jest dla Niego odpowiednie i szukacie Mu DT/hoteliku, w którym w cieple będzie mógł dożyć swoich dni. W kolejnych postach wyczytałam, że w pobliżu nie macie takiego miejsca, więc szukałam dalej. Stąd moja propozycja hoteliku w Lipce, w którym są ogrzewane kojce i opiekun, który ma kwalifikacje, żeby poprawić Mu komfort życia odpowiednim postępowaniem.
To jednak tylko propozycja - decyzja należy do Was :)
Napiszcie coś więcej o warunkach w tym DT, w którym teraz jest. Czy to jest BDT czy PDT? Ile potrzeba miesięcznie?