rita60 Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Szorstkie mają coś w sobie....szkoda tylko,że nie ma chętnych. Quote
kinga Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 rita60 napisał(a):To dobrze...podziękowania dla Kingi. nie ma za co, bo nikt nie dzwoni. poza tymi oszołomami, które mi się wtedy w trakcie rozmowy wyłączyły. Quote
zerojeden Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 3 godziny dla Foksa ;) dzisiaj miałam więcej wolnego czasu do południa i wzięłam Foksa na generalne porządki :lol: Wykąpać go nie mogę bo nie mam gdzie go przenocować a mokrego na dwór nie wyrzucę obciąć go na krótko też nie mogę :-( ale powycinałam mu większe kołtuny i wyczesałam tyle supłów ile się dało, wygląda o niebo lepiej :lol: grzeczniutki był stał jak zaczarowany, nie buntował się - cud pies ;) zajęło mi to prawie 1,5h a efekt i tak jest niezadowalający ale chociaż można go teraz pogłaskać i poczuć psa a nie filc. Za tak cierpliwą postawę musiałam go nagrodzić i poszliśmy z Figa na 40 minut na spacer, przyszedł wymęczony ;) Quote
zerojeden Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 Właśnie zrobiłam ;) Ale tego nie widać na zdjęciu, za to czuć pod ręką ;) Z miłą chęcią bym wstawiła, ale nie mam pojęcia jak :placz: nie ma tu żadnej instrukcji. Quote
zerojeden Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 Dzięki wielkie za resztę fotek ;) I co wyładniał trochę chłopak? :cool3: Quote
rita60 Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Hałabajówka napisał(a):Dzięki wielkie za resztę fotek ;) I co wyładniał trochę chłopak? :cool3: No pewnie,ze wyładniał,zresztą to naprawdę ładny foksio. Quote
zerojeden Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 No ja cały czas piszę, że to bardzo fajny psiak ;) pierwsze zdjęcia były robione zaraz po jego przyjściu do mnie, więc był i przestraszony i głodny i zapchlony i zmoknięty jakiś taki smutny, a teraz to całkiem inny pies :lol: pilnuje się mnie na spacerach, wraca jak się go zawoła, wie gdzie idzie spac i sam wchodzi do środka i wie kiedy niosę mu jedzenie wtedy wariuje i skacze i jest teraz bardziej weselszy i to widać po nim :cool3: ma całkiem inny wyraz pysia. No i z Figę ma do zabawy czasem z weścicą Roksią się pobawi ale ona już ma swoje lata i nie zawsze chce. Quote
kinga Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Myslę, ze teraz, po świętach, ruszą wreszcie adopcje - dziwne byloby, gdyby Foks utknął u Ciebie na dłużej. Quote
kinga Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 rita60 napisał(a):Co taka cisza u chłopczyka ? Magda wczoraj dostała maila w sprawie Foksa, w którym została... opieprzona, ze nie wykąpała go i nie obcięła mu kołtunów, a w ogóle, to czy dowozi psy do Szczecina. :diabloti: Po czym dostała kolejnego maila - od tej samej pani - że skoro Foks miałby szczekać na jej duże psy, to niech lepiej szczeka sobie w budzie. ... to ja już nie wiem, czy w takich przypadkach cisza nie lepsza :evil_lol: Quote
rita60 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 kinga napisał(a):Magda wczoraj dostała maila w sprawie Foksa, w którym została... opieprzona, ze nie wykąpała go i nie obcięła mu kołtunów, a w ogóle, to czy dowozi psy do Szczecina. :diabloti: Po czym dostała kolejnego maila - od tej samej pani - że skoro Foks miałby szczekać na jej duże psy, to niech lepiej szczeka sobie w budzie. ... to ja już nie wiem, czy w takich przypadkach cisza nie lepsza :evil_lol: Chyba lepsza cisza:evil_lol:ale ludzie to jednak beznadziejni są:angryy: Quote
zerojeden Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 No dokładnie tak jak Kinga pisze, taką wiadomość dostałam nawet nie chciało mi się tej Pani odpisywać.............. napisałam jej że niech spyta "właściciela" Foksa czemu on taki zaniedbany, a nie zaraz przecież ten właściciel go wyrzucił. I co ja mam go obciąć i wykąpać i na dwór wyrzucić na zimę żeby Pani nie miała dyskomfortu że on jest nie obcięty jak należy :angryy: Kołtuny wszystkie ma wycięte, czeszę go systematycznie ale cudów nie ma jak biega po błocie całe dnie i do tego kopie mega jamy a moja Figa mu pomaga :cool3: diablica kochana. Quote
zerojeden Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 (edited) Figa to ta sunia co się bawi z Foksem. też znajda znalazłam ją w listopadzie i została ;) Edited January 20, 2012 by Hałabajówka Quote
zerojeden Posted January 12, 2012 Author Posted January 12, 2012 (edited) A dziękuję ;) tylko ta ruda nie lubi Foksika. Edited January 13, 2012 by Hałabajówka Quote
rita60 Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 [quote name='Hałabajówka']Jej dopiero zobaczyłam jaki błąd zrobiłam:crazyeye: oczywiście nie lubi oddzielnie......... biję się w piersi :oops:[/QUOTE] Bez przesady cioteczko,wiadomo o co chodzi.../jak chcesz coś poprawic w poście,to wchodzisz w opcję Edytuj i po kłopocie/. Szkoda,ze nie lubi,przecież to fajny i przystojny chłopak:razz: Quote
zerojeden Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 (edited) A dzięki za podpowiedź jeszcze się nie rozeznałam we wszystkim tu na dogo ;) Dzisiaj znowu męczyłam Foksa, żeby mu skończyć wyczesywać ten martwy włos, który wypadł wieki temu i zrobił mu filc zamiast sierści. Przez godzinę zrobiłam tylko portki ;( ale efekt.......... cud miód :lol: na całe szczęście na grzbiecie ma inną sierść i nie miał tam tyle tego. Tyle że ładnie wyglada na chwilę............ bo poszedł na spacer i się zaczął przewracać i turlać i znowu jest brudny i poczochrany. Ale to się naprawi przy codziennym przeczesywaniu, bo na następne porządki wiosenne musi poczekać do następnego piątku. Za to dzisiaj oczywiście uciekł dobrze że pewnie Pan go złapał i zamknął w pomieszczeniu, bo jakbym przyjechała to pewnie by już się gdzieś szwendał po wsi i nie wiadomo kiedy by wrócił :mad: za to jak idziemy na spacer to się już pilnuje mnie i nawet nie kombinuje jak uciec tylko jak sam zostaje to mu się przełącznik włącza - ALARM UCIEKAJ chyba, strasznie pomysłowy jest ten mały Foksik, moja hałabajka 65kg nie przejdzie przez siatkę (nawet nie myśli żeby ja rozplątać) a on takie chuchro i wszędzie wejdzie i ze wszystkiego wyjdzie :cool3: Edited January 13, 2012 by Hałabajówka Quote
zerojeden Posted January 22, 2012 Author Posted January 22, 2012 Dzięki ogłoszeniom Foksik znalazł swojego właściciela ;) tzn. właściciel znalazł Foksia, bardzo się cieszę że wróci na kanapkę. Quote
rita60 Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Hałabajówka napisał(a):Dzięki ogłoszeniom Foksik znalazł swojego właściciela ;) tzn. właściciel znalazł Foksia, bardzo się cieszę że wróci na kanapkę. :crazyeye:to znaczy,że znalazł się właściciel,czy psiak ma nowy domek:roll: Quote
Recommended Posts