Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rita60 napisał(a):
To dobrze...podziękowania dla Kingi.

nie ma za co, bo nikt nie dzwoni.
poza tymi oszołomami, które mi się wtedy w trakcie rozmowy wyłączyły.

Posted

3 godziny dla Foksa ;)
dzisiaj miałam więcej wolnego czasu do południa i wzięłam Foksa na generalne porządki :lol:
Wykąpać go nie mogę bo nie mam gdzie go przenocować a mokrego na dwór nie wyrzucę obciąć go na krótko też nie mogę :-(
ale powycinałam mu większe kołtuny i wyczesałam tyle supłów ile się dało, wygląda o niebo lepiej :lol: grzeczniutki był stał jak zaczarowany, nie buntował się - cud pies ;) zajęło mi to prawie 1,5h a efekt i tak jest niezadowalający ale chociaż można go teraz pogłaskać i poczuć psa a nie filc. Za tak cierpliwą postawę musiałam go nagrodzić i poszliśmy z Figa na 40 minut na spacer, przyszedł wymęczony ;)

Posted

Właśnie zrobiłam ;) Ale tego nie widać na zdjęciu, za to czuć pod ręką ;)
Z miłą chęcią bym wstawiła, ale nie mam pojęcia jak :placz: nie ma tu żadnej instrukcji.

Posted

Hałabajówka napisał(a):
Dzięki wielkie za resztę fotek ;)
I co wyładniał trochę chłopak? :cool3:

No pewnie,ze wyładniał,zresztą to naprawdę ładny foksio.

Posted

No ja cały czas piszę, że to bardzo fajny psiak ;) pierwsze zdjęcia były robione zaraz po jego przyjściu do mnie, więc był i przestraszony i głodny i zapchlony i zmoknięty jakiś taki smutny, a teraz to całkiem inny pies :lol: pilnuje się mnie na spacerach, wraca jak się go zawoła, wie gdzie idzie spac i sam wchodzi do środka i wie kiedy niosę mu jedzenie wtedy wariuje i skacze i jest teraz bardziej weselszy i to widać po nim :cool3: ma całkiem inny wyraz pysia. No i z Figę ma do zabawy czasem z weścicą Roksią się pobawi ale ona już ma swoje lata i nie zawsze chce.

Posted

rita60 napisał(a):
Co taka cisza u chłopczyka ?

Magda wczoraj dostała maila w sprawie Foksa, w którym została... opieprzona, ze nie wykąpała go i nie obcięła mu kołtunów, a w ogóle, to czy dowozi psy do Szczecina.
:diabloti:
Po czym dostała kolejnego maila - od tej samej pani - że skoro Foks miałby szczekać na jej duże psy, to niech lepiej szczeka sobie w budzie.

... to ja już nie wiem, czy w takich przypadkach cisza nie lepsza :evil_lol:

Posted

kinga napisał(a):
Magda wczoraj dostała maila w sprawie Foksa, w którym została... opieprzona, ze nie wykąpała go i nie obcięła mu kołtunów, a w ogóle, to czy dowozi psy do Szczecina.
:diabloti:
Po czym dostała kolejnego maila - od tej samej pani - że skoro Foks miałby szczekać na jej duże psy, to niech lepiej szczeka sobie w budzie.

... to ja już nie wiem, czy w takich przypadkach cisza nie lepsza :evil_lol:

Chyba lepsza cisza:evil_lol:ale ludzie to jednak beznadziejni są:angryy:

Posted

No dokładnie tak jak Kinga pisze, taką wiadomość dostałam nawet nie chciało mi się tej Pani odpisywać.............. napisałam jej że niech spyta "właściciela" Foksa czemu on taki zaniedbany, a nie zaraz przecież ten właściciel go wyrzucił. I co ja mam go obciąć i wykąpać i na dwór wyrzucić na zimę żeby Pani nie miała dyskomfortu że on jest nie obcięty jak należy :angryy: Kołtuny wszystkie ma wycięte, czeszę go systematycznie ale cudów nie ma jak biega po błocie całe dnie i do tego kopie mega jamy a moja Figa mu pomaga :cool3: diablica kochana.

Posted

[quote name='Hałabajówka']Jej dopiero zobaczyłam jaki błąd zrobiłam:crazyeye: oczywiście nie lubi oddzielnie......... biję się w piersi :oops:[/QUOTE]
Bez przesady cioteczko,wiadomo o co chodzi.../jak chcesz coś poprawic w poście,to wchodzisz w opcję Edytuj i po kłopocie/.
Szkoda,ze nie lubi,przecież to fajny i przystojny chłopak:razz:

Posted (edited)

A dzięki za podpowiedź jeszcze się nie rozeznałam we wszystkim tu na dogo ;)
Dzisiaj znowu męczyłam Foksa, żeby mu skończyć wyczesywać ten martwy włos, który wypadł wieki temu i zrobił mu filc zamiast sierści. Przez godzinę zrobiłam tylko portki ;( ale efekt.......... cud miód :lol: na całe szczęście na grzbiecie ma inną sierść i nie miał tam tyle tego. Tyle że ładnie wyglada na chwilę............ bo poszedł na spacer i się zaczął przewracać i turlać i znowu jest brudny i poczochrany. Ale to się naprawi przy codziennym przeczesywaniu, bo na następne porządki wiosenne musi poczekać do następnego piątku.
Za to dzisiaj oczywiście uciekł dobrze że pewnie Pan go złapał i zamknął w pomieszczeniu, bo jakbym przyjechała to pewnie by już się gdzieś szwendał po wsi i nie wiadomo kiedy by wrócił :mad:
za to jak idziemy na spacer to się już pilnuje mnie i nawet nie kombinuje jak uciec tylko jak sam zostaje to mu się przełącznik włącza - ALARM UCIEKAJ chyba, strasznie pomysłowy jest ten mały Foksik, moja hałabajka 65kg nie przejdzie przez siatkę (nawet nie myśli żeby ja rozplątać) a on takie chuchro i wszędzie wejdzie i ze wszystkiego wyjdzie :cool3:

Edited by Hałabajówka
  • 2 weeks later...
Posted

Hałabajówka napisał(a):
Dzięki ogłoszeniom Foksik znalazł swojego właściciela ;) tzn. właściciel znalazł Foksia, bardzo się cieszę że wróci na kanapkę.

:crazyeye:to znaczy,że znalazł się właściciel,czy psiak ma nowy domek:roll: