Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 438
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Figa bardzo przywiązała się do nowej Pani. Resztę domowników traktuje z rezerwą.

Tak jak mówiłam to lew w małym ciele. Pilnuje swojego terenu na całego. :evil_lol:

Posted

[quote name='katya']Ale śliczna!
I ma adresówkę :)[/QUOTE]

Adresówka jest jeszcze ode mnie. Prosiłam by jej nie zdejmowali.

Mam nadzieję, że niebawem będzie jeszcze jakaś foteczka.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Wszystko dobrze i właściwie nic nowego u mojej sąsiadki. Wygląda to na życie szczęśliwego psa. Jest tłuściutka i zadbana, biega sobie po ogrodzie - chociaż teraz więcej w domu, bo zimno. Bardzo przejmuje się rolą stróża. zawsze, kiedy rano przechodzimy obok w drodze do przedszkola, Figa ma dla nas kilka słów na dzień dobry w stylu "szybko przechodźcie, bo ja tu pilnuję";). Wysłałabym więcej zdjęć, ale Modelka nie lubi aparatu i jak tylko wychylę się z okna, zwiewa za dom. Popróbuję, chociaż możliwości mam ograniczone, bo "poluję" z jednego punktu (okno) - z dołu się nie da, bo przy ogrodzeniu rosną tuje i zasłaniają.
Pozdrawiam serdecznie
Ania

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Witaj, Karola :)
Jest ok. Wygląda ładnie, szczeka, jak zazwyczaj, biega sobie... Jest pewna siebie :) Pani W. była chora, dużo leżała (teraz już dobrze), ale widzę, że w życiu Figi nic to nie zmieniło, bo tam jest dużo osób, więc i jest opieka. Martwię się troszkę, czy Figa nie za bardzo tyje... Adresówki brak nadal, ale to jedyne minusy z mojego punktu widzenia.
Fajnie, że pamiętasz i troszczysz się o byłą podopieczną :)
Pozdrawiam serdecznie
Ania

Posted

Figunia to dla mnie pies szczególny, bo i jest wyjątkowa. Jestem z nią związana najbardziej ze wszystkich psów, które wyadoptowałam. Nawet moi rodzice często pytają co u niej słychać. Cieszę się, że wszystko OK. Oby tylko nie utuczyli jej zbytnio. Zmartwiła mnie choroba Pani W. Figa bardzo się przywiązuje do właściciela, a Panią W. pokochała najbardziej. Dobrze, że już jest lepiej.
Dużo zdrowia dla Pani i dla Figuni.
Pozdrawiam również

Posted

Rozumiem, Karola:). Jej - Wasza historia mówi sama za siebie.
Pani W. to starsza osoba - problemy ze zdrowiem są i pewnie będą się pojawiać. To naturalne :(. Ale jej mąż i synowie to raczej porządni ludzie. Szczególnie jeden z synów - pani W. mówiła, że on kocha zwierzęta i ja to (w pewnym sensie) widzę. Z racji swej niepełnosprawności jest i pewnie zostanie przy domu. Opiekuje się zwierzętami (kury i jeszcze jeden pies, też przygarnięty z ulicy) starannie, tak jak potrafi. Całe lato, każdego dnia, wyprowadzał stadko kurczaków (potem kur) na "spacer". Karmi i wyprowadza podwórzowego Miśka. Nie pozwolił go oddać, choć, jak wiesz, początkowo były tam takie pomysły (ach, ludzka nieświadomość). Ostatnio, kiedy nasza Mila postanowiła samodzielnie "odebrać" mojego synka z przedszkola :diabloti:, zaalarmował swojego wujka (ze względu na ogromną nieśmiałość nie miał odwagi nam powiedzieć osobiście, ale chciał coś zrobić, pomóc), wujek nas i dzieki temu mogliśmy szybko zareagować. Nie wiem, każdy ma własną definicję, próg tej "miłości" , ale oni się starają. Jeśli chodzi o Figę, nie mam zastrzeżeń.
My niedługo przeprowadzamy się do Krakowa, więc z info bedzie gorzej, ale te kilka miesięcy pokazało, że raczej nie ma powodu do obaw.
Pozdrawiam serdecznie