Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 430
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Clevisia dzis została zaszczepiona, zbadano jej krew i wszystko jest OK z nasza dziewczynką:) Clevisia ma wyznaczony zabieg sterylizacji na 23.01.

Posted

Dzięki za zaproszenie do Clevisi :lol:
niestety nie mogę się zdeklarować na stałe , ale poproszę o nr konta, to choć jednorazowo troszkę w miarę możliwości sunieczkę wesprę :lol:

Posted

Toska1 napisał(a):
Dzięki za zaproszenie do Clevisi :lol:
niestety nie mogę się zdeklarować na stałe , ale poproszę o nr konta, to choć jednorazowo troszkę w miarę możliwości sunieczkę wesprę :lol:

Bardzo wielkie dzięki"_ yupi.

Posted

[quote name='Iza i Avanti']Stąd można wydrukować plakat:

http://tablica.pl/oferta/clevisia-energiczna-przylepa-podbije-twoje-serce-IDBcrJ.html

po prawej stronie są odnośniki i m.in. "pobierz ulotkę" i ew. ją zmodyfikować

A tu bazarek plakatowy: http://www.dogomania.pl/threads/220617-Bazarek-plakatowy-na-sp%C5%82at%C4%99-dalszej-diagnostyki-Daszy.

Bardzo wielkie dzięki!!! Naprawdę wspaniała niespodzianka!!!

Posted

Mysza2 napisał(a):
A ja mam kłopot z zakończeniem bazarku dla Clevisi:(
Ciocie które przesłały mi zdjęcia fantów, bardzo proszę o dalszą współpracę:)

Jestem gotowa do wysyłki swoich fantów. CZekam na sygnał tylko, kto wpłacił i już wysyłam. 8 zł za przesyłkę jeśli chodzi o rzeczy wysyłane od mnie, w przypadku cięższej paczuszki dołożę od siebie.

Posted

Doszły wpłaty od cioteczek:

• Toska 1:multi:
  • Anna M brak nicku z dogo:Cool!:
  • Ewa S Chorzów brak nicku z dogo:buzi:
  • Anetaks4:bigcool:

[FONT=Book Antiqua]WIELKIE DZIĘKI ZA WASZE WSPARCIE!!!![/FONT]

Posted

Ogłoszenie allegro Clevisi i nie tylko zostało zdjęte przez moderatorów serwisu:( Zaczynają sie schody dla dogo:( Zamykają nam mega furtke pomocy dla psiaków!!!

Posted

[quote name='Mysza2']Moje dla Monera też dzisiaj zdjęli, ktoś napisał na dogo mi że to peudohodowle biorą odwet za nasze interwencje
http://allegro.pl/show_item.php?item=2053378953
Nie doceniają nas :)
Myślę, że trzeba przygotować zmasowaną akcję społeczną i zmusić allegro do stworzenia osobnego działu dla adopcji
Potrzeba kilka dni żeby to przygotować, ale to się da zrobić - skoro wydzielili aukcje charytatywne, to adopcyjne też mogą, w końcu to jest działanie prospołeczne
Jak nie, to im zrobimy piekło na FB i gdzie tylko się da - uruchomimy media i w końcu to zrobią
Na razie trzeba się przenieść na Tablica.pl i dogadać się z innymi forumami ratującymi zwierzaki.

Posted

ja dzisiaj wysłałam po południu skromnego maila do nich z takim pomysłem , właśnie o wydzielenie aukcji adopcyjnych ,z lekkim tłumaczeniem zasadności takiego działu , bo to na moim koncie zdjęli aukcję Clevisi i jeszcze dwie dwóch suniek .... trzeba działać jakimś zmasowanym atakiem:)

Posted

[quote name='Mysza2']Moje dla Monera też dzisiaj zdjęli, ktoś napisał na dogo mi że to peudohodowle biorą odwet za nasze interwencje
http://allegro.pl/show_item.php?item=2053378953

Bo tak jest, a allegro jest bezmyslna maszyną i jest zgłoszenie wiec sie usuwa. A jak sie czyta uzasadnienia wszystkie spod jednego palca to się nóz w kieszeni otwiera. Niedawno koleś z allegro wyzwał mnie, wysłał smsy i w mailach, zwróciłam się do allegro i dostałam standardowa odpowiedź żebym pogadała z nim i jakos ułozyła. ZAłatwiłam to inaczej ale to kurde cos jest nie tak....

[quote name='Selenga']Nie doceniają nas :)
Myślę, że trzeba przygotować zmasowaną akcję społeczną i zmusić allegro do stworzenia osobnego działu dla adopcji
Potrzeba kilka dni żeby to przygotować, ale to się da zrobić - skoro wydzielili aukcje charytatywne, to adopcyjne też mogą, w końcu to jest działanie prospołeczne
Jak nie, to im zrobimy piekło na FB i gdzie tylko się da - uruchomimy media i w końcu to zrobią
Na razie trzeba się przenieść na Tablica.pl i dogadać się z innymi forumami ratującymi zwierzaki.

Trzeba dopracowac takie formy żeby ich przerobić ... nie wiem nie ma opcji ZA DARMO. To mnie diziw, bo my płacimy za te aukcje i globalnie allegro ma całkiem niezły dochód z naszych aukcji. Ale może póki nie ma spróbowac coś takiego

robić opcje KUP TERAZ i jakiś zapis że to jest koszt wystawienia aukcji, no jakos sobie dzisiaj pokombinuje rózne pomysły jakie mam i wystawię. Może wątek założymy aby zbierac doświadczenia???

[quote name='lilk_a']ja dzisiaj wysłałam po południu skromnego maila do nich z takim pomysłem , właśnie o wydzielenie aukcji adopcyjnych ,z lekkim tłumaczeniem zasadności takiego działu , bo to na moim koncie zdjęli aukcję Clevisi i jeszcze dwie dwóch suniek .... trzeba działać jakimś zmasowanym atakiem:)

Jak rozmawiałąyśmy mailowo miałam dopiero co wsytawioną cegłe poszło 5 cegiełek i zdjęli. W chwili gdy pisałam jeszcze trwała. Otrzymałam od allegro takiego maila (podkresliłam istotności i dałam swoje dopiski):

Witamy,
Z przykrością informujemy, że następujące Oferty/przedmioty zostały usunięte z Serwisu Allegro:
Gaba jamniczka rzucona na pożarcie - kalendarz (2054284576)
Usunięte Oferty/przedmioty (lub ich opisy) były niezgodne z zasadami, które obowiązują w Allegro.
Wszystkie Oferty/przedmioty muszą być umieszczane w odpowiednich kategoriach. Ułatwia to odnalezienie przedmiotów Kupującym. Wystawienie przedmiotu w popularnej, ale nieodpowiedniej kategorii wiąże się czasami ze zwiększonym zainteresowaniem, ale jednocześnie wpływa niekorzystnie na obroty innych Sprzedających z danego działu.
Oferty były umieszczone w następujących kategoriach:
Gaba jamniczka rzucona na pożarcie - kalendarz (2054284576): Dom i Ogród > Zwierzęta > Żywe zwierzęta > Psy

Zgodnie z art 5.5 Regulaminu Allegro: ,,Aukcję należy umieścić w kategorii odpowiedniej ze względu na rodzaj Towaru". Przedmioty o nieznanym stanie sprawności technicznej należy (tam, gdzie jest to możliwe) opisać jako "uszkodzone" i wystawić w przeznaczonej dla nich kategorii.

Więcej informacji na ten temat znajduje się w Pomocy Allegro (tutaj to wyję ze smiechu).
Wystawiając ponownie ten przedmiot - prosimy upewnić się, czy jego opis nie narusza zasad obowiązujących w Serwisie. Zaznaczamy, że niezgodność z Regulaminem może doprowadzić do ponownego usunięcia Oferty, a nawet do zawieszenia dostępu do Allegro (więcej informacji). Zalecamy przestrzeganie zasad Serwisu w przyszłości i mamy nadzieję, że dalsza współpraca będzie przebiegała pomyślnie.
Opłaty za wystawienie Oferty zostały zwrócone proporcjonalnie do czasu, w którym Oferta była widoczna w Serwisie. Więcej informacji na ten temat znajduje się w Pomocy Allegro.

(a to poniżęj to jaja jak berety z ich pomocą)
W przypadku wątpliwości prosimy odpowiedzieć na ten e-mail. W tym celu należy skorzystać z poniższego odnośnika do formularza kontaktowego:

http://www.allegro.pl/contact/bwcontact.php?id=15138767&t=4

Uwaga: kontakt w inny sposób niż poprzez powyższy odnośnik (link) może znacząco wydłużyć czas reakcji.
Wystawiłam ponwonie w kategorii:
UsługiPoligrafia, DTPPoligrafiaKalendarze
http://allegro.pl/kalendarz-z-jamniczka-gaba-potrzebujaca-pomocy-i2056312232.html

nie ma się do czego przyczepić, ale...
no własnie wystawienie tej aukcji z full serwisem to prawie 40 zeta.

Co myslicie o wątku na dogo aby omawiac temat i dzielić sie sposobami?

Lilk_a odpowiedza Ci na maila szablonem totalnie od czapy strony

Posted (edited)

gdybyś umieściła w kategorii Dom i Ogród > Zwierzęta > Żywe zwierzęta > Pozostałe
to chyba by jej nie zdjęli , mnie kiedyś nie zdjęli tylko wspaniałomyślnie przenieśli do pozostałych
a Wątek by sie przydał ,
opcją kup teraz bym nie ryzykowała no chyba że równowartość wystawienia , ale i tak jakiś żartowniś kliknie kup teraz i się wycofa , a nie daj boże uprze sie na psa i będzie miał do tego prawo
nie ma co się znizać do sposobu pseudohodowli co to posłanie oferują , albo obrożę czy miske i w gratisie psa
mozna nie umieszczać zapisu o "zastrzegam sobie prawo do wyboru najlepszego domu dla psa , czy nie licytuj , najpierw zadzwoń czy wyślij maila"
to fragment maila który dostałam od allegro

W naszym Serwisie umieszczać można tylko i wyłącznie Oferty sprzedaży psów i kotów. Nie jest dozwolone wykorzystywanie Ofert Allegro w celu ogłoszeniowym. Zakaz dotyczy także wykorzystania opisu przedmiotu w Allegro do przedstawienia całej swojej oferty wraz z cennikiem.
Niedozwolone jest również zamieszczanie w opisie oferty sformułowań zabraniających licytowania lub sugerujących, że zakup jest bezcelowy, gdyż sprzedaż nie odbędzie się w ramach Allegro. Oferta nie może też być wykorzystywana jako sposób kontaktowania się z innymi Użytkownikami.
Jeśli chcą Państwo oddać psa lub kota w dobre ręce można tego dokonać poprzez Serwis Tablica.pl na warunkach ujętych na stronie:
http://tablica.pl/pomoc/oferty/zmian...rii-zwierzeta/
Opłaty za usunięte aukcje zwracamy proporcjonalnie do czasu, przez który aukcja była widoczna w Serwisie.
no to będę czekać na zwrot , tylko czy go znajdę gdześ ... może rozliczą na rachunku allegro , albo wpłacą na konto .. nie wiem
no ijeszcze nie wiem czy za wyróżnienie zwrócą czy tylko za wystawienie a to już tylko grosze

Edited by lilk_a
Posted

[quote name='lilk_a']gdybyś umieściła w kategorii Dom i Ogród > Zwierzęta > Żywe zwierzęta > Pozostałe
to chyba by jej nie zdjęli , mnie kiedyś nie zdjęli tylko wspaniałomyślnie przenieśli do pozostałych
a Wątek by sie przydał ,
opcją kup teraz bym nie ryzykowała no chyba że równowartość wystawienia , ale i tak jakiś żartowniś kliknie kup teraz i się wycofa , a nie daj boże uprze sie na psa i będzie miał do tego prawo
nie ma co się znizać do sposobu pseudohodowli co to posłanie oferują , albo obrożę czy miske i w gratisie psa
mozna nie umieszczać zapisu o "zastrzegam sobie prawo do wyboru najlepszego domu dla psa , czy nie licytuj , najpierw zadzwoń czy wyślij maila"
to fragment maila który dostałam od allegro

W naszym Serwisie umieszczać można tylko i wyłącznie Oferty sprzedaży psów i kotów. Nie jest dozwolone wykorzystywanie Ofert Allegro w celu ogłoszeniowym. Zakaz dotyczy także wykorzystania opisu przedmiotu w Allegro do przedstawienia całej swojej oferty wraz z cennikiem.
Niedozwolone jest również zamieszczanie w opisie oferty sformułowań zabraniających licytowania lub sugerujących, że zakup jest bezcelowy, gdyż sprzedaż nie odbędzie się w ramach Allegro. Oferta nie może też być wykorzystywana jako sposób kontaktowania się z innymi Użytkownikami.
Jeśli chcą Państwo oddać psa lub kota w dobre ręce można tego dokonać poprzez Serwis Tablica.pl na warunkach ujętych na stronie:
http://tablica.pl/pomoc/oferty/zmian...rii-zwierzeta/
Opłaty za usunięte aukcje zwracamy proporcjonalnie do czasu, przez który aukcja była widoczna w Serwisie.

no to będę czekać na zwrot , tylko czy go znajdę gdześ ... może rozliczą na rachunku allegro , albo wpłacą na konto .. nie wiem
no ijeszcze nie wiem czy za wyróżnienie zwrócą czy tylko za wystawienie a to już tylko grosze

Wszystko zwracają, wyróznienia również (ćwiczyłam więc wiem) odlicza Ci z globalnego rachunku i wystawią rachunek minus zwroty z usunietych aukcji.

Spróbuje w opcji POZOSTAŁE prszy kolejnej cegle.

Ja juz od dawna nie mam hasła "nie licytuj blablabla" bo od dawna za to kasali jak zobaczyli albo raczej ktoś "życzliwy" doniósł (niestety są to również osoby z dogo). A z tym KUP TERAZ masz racje, niestety oszołómów nie brakuje.

Dobra pomysle gdzie założyć wątek (w jakim temacie) i jak go spopularyzować.

Posted

masz racje , odliczyli z rachunku ,
ale to już jutro będę przelewać dla Clevisi zwrot 7,32 amica , jutro przelewam :) no dobra , albo teraz;)

przelałam , jak dojdzie dajcie znać

Posted

[quote name='lilk_a']ja dzisiaj wysłałam po południu skromnego maila do nich z takim pomysłem , właśnie o wydzielenie aukcji adopcyjnych ,z lekkim tłumaczeniem zasadności takiego działu , bo to na moim koncie zdjęli aukcję Clevisi i jeszcze dwie dwóch suniek .... trzeba działać jakimś zmasowanym atakiem:)[/QUOTE]
Mnie zdjęli 5 aukcji adopcyjnych. Z tego co wiem Mysza2 też straciła swoje aukcje, więc myślę, że to jakieś zmasowane czyszczenie. Może być skutek uboczny nowej ustawy, bo albo dokładnie monitorują, albo odwet pseudohodowców...
Pojedynczego maila chyba oleją i odpowiedzą szablonem, ale jakby dostali 2000 maili, to pewnie by pomyśleli. Nikt nie lubi czarnego PRu, nawet allegro.

Posted

Selenga :) ukradłam sobie Twój tekst z podpisu ... no właśnie trzeba pomyśleć jak to zrobić , bo przecież inne psie portale też wystawiają aukcje adopcyjne na allegro , to nie tylko dogomania ,

Posted

[quote name='lilk_a']Selenga :) ukradłam sobie Twój tekst z podpisu ... no właśnie trzeba pomyśleć jak to zrobić , bo przecież inne psie portale też wystawiają aukcje adopcyjne na allegro , to nie tylko dogomania ,

No własnie wrzuciłam ten Twój pomysł zrobiłam temat - link w moim podpisie

Clevisiu wybacz że trochę offa, to ważne ale już jest temat, a ja i tak zaglądam do Ciebie od poczatku i będę.

Posted

[quote name='amica']Ogłoszenie allegro Clevisi i nie tylko zostało zdjęte przez moderatorów serwisu:( Zaczynają sie schody dla dogo:( Zamykają nam mega furtke pomocy dla psiaków!!![/QUOTE]

Niestety nam też zdjęli wszystkie fundacyjne aukcje- z profilu Fundacji, z mojego i koleżanki... Około 50 aukcji poszło się walić :angryy: Zła jestem przeokrutnie!!!

Posted (edited)

[quote name='Isadora7']No własnie wrzuciłam ten Twój pomysł zrobiłam temat - link w moim podpisie

Clevisiu wybacz że trochę offa, to ważne ale już jest temat, a ja i tak zaglądam do Ciebie od poczatku i będę.
Świtny pomysł na osobny temat na dogo!!!
Troszke sie pogubiłam w tych strategiach. Czy w takim razie mozemy wystawić aukcję według wskazówek Isadorki?

Dobranoc Malutka!

Edited by amica