Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wszystko poszlo dobrze!!! Dziękujemy wszystkim za trzymanie kciuków:) :loveu:Dzielna Stonka wytrzymała jakoś nerwy i teraz zapewnia malej odpoczynek po zabiegu:)
Rozmawiałyśmy i jestem spokojna, że mała kluseczka zniosła zabieg bez żadnych komplikacji. NO to odpukać, niech się wszystko teraz ładnie zagoi, że Clevisia znowu biegała jak szalona
:painting:

• Replies 430
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

stonka1125 napisał(a):
Klunia cały czas posypia, ona jest bardzo delikatnym stworzonkiem i na pewno ja boli bo sobie popiskuje od czasu do czasu, biedniutka jest, śpi w klatce, żeby jej łobuzy nie przeszkadzały .

Oj, to Aniu daj jej koniecznie coś przeciwbólowego. Na pewno macie pyralgin.

Posted

malibo57 napisał(a):
Amico, czy dasz radę wystawić bazarek dla Clevisi, jak wyślę Ci fanty pocztą?

Dam radę:) Wielkie dzięki za chęć pomocy,kolejny raz!!!! Ściskam Mocno!

Posted

Hej hej malutka, jak mija dzien naszej kluseczce? Cos czuje ze nie daje za wygraną i tarza się w śniegu.
Śniegowa Clevisia jeszcze przed zabiegiem:

Posted

Właśnie mi tu obok macha kitą, chyba umie czytać :)
Kupiliśmy na bazarku super śpiworek i tak słodko spała w nim z pluszowym misiakiem a mnie jak w zwykle padła bateria w aparacie :/ Ale nadrobimy nastepnym razem :)

Posted

stonka1125 napisał(a):
Bateria została od razu reanimowana ale Clevisia opuściła spiworek :)

To na pewno jeszcze bedzie okazja i z wielką ochotą zobaczymy małą wtuloną w śpiworek i nie tylko:) Czy prosiaczek jeszcze żyje, czy już go zmasakrowała?

Posted

Dziewuszka dzisiaj dostała pozwolenie na troszkę szaleństwa :)

jeszcze spanko :)

i odkrycie dnia, Clevisia uwielbia ciepełko,najpierw obserwowała a potem wyłożyła się jak długa i spała :)

Posted (edited)

Mysza2 napisał(a):
bez kubraczka ? Nie dobiera się do szwów?

Zdjęty, chodziła w nim jak na szczudłach, w ogóle nie interesuje sie szwami co mnie osobiście wprawiło w szok, WSZYSTKIE moje suki mimo kołnierzy i kaftaników zawsze sobie cos spyprały, Tigi szwy wyjął dwa dni po kastracji a kotka była szyta drugi raz, byłam gotowa na najgorsze a Clevisia zero zainteresowania. Mówiłam ze anioł nie pies :)

Po cichutku żeby nie zauważyli ci, którzy oskarżają mnie o znęcanie się nad pluszakami powiem, że prosiaczek nie żyje...

Edited by stonka1125
Posted (edited)

[quote name='stonka1125']Zdjęty, chodziła w nim jak na szczudłach, w ogóle nie interesuje sie szwami co mnie osobiście wprawiło w szok, WSZYSTKIE moje suki mimo kołnierzy i kaftaników zawsze sobie cos spyprały, Tigi szwy wyjął dwa dni po kastracji a kotka była szyta drugi raz, byłam gotowa na najgorsze a Clevisia zero zainteresowania. Mówiłam ze anioł nie pies :)

Po cichutku żeby nie zauważyli ci, którzy oskarżają mnie o znęcanie się nad pluszakami powiem, że prosiaczek nie żyje...

Ufam Stonce, że widzi jak Clevisia na zachowuje, skoro nie interesuje się szwami to super, ale oczywiście wielka prośba do cioci Stonki, żeby obserowała małą i ranę, bo może się to zmienić i Clevcia zacznie dobierać się do szwów niespodziewanie. Ubranko w zapasie jest z tego co wiem, wiec jakby co to od razu zakładamy:) Na pewno się przyzwyczai i tez w nim bedzie biegać:)
Ps. Szkoda prosiaczka, ale to znaczy że dał małej prawdziwą radość.

Chciałabym raz jeszcze podziękować cioteczce Mysza2 za przygotowanie bazarku i jego poprowadzenie na 6+ a także cioteczkom: Stonka1125, Smyku, Tola za podarowanie fantów na bazarek - :loveu::loveu:
i oczywiście wszystkim wspaniałym kupującym:

alfabetycznie: Agngaw, Ala, Andanka, AniaB, Chrzanowska, Eski, Szarotka, Unixena, Uzona

Dla Clevisi 186 - 33,70 = 152,30
Przelane dla Clevisi 155 zł w dniu 26.01.2011

Edited by amica
Posted

[quote name='stonka1125']
jeszcze spanko :)

i odkrycie dnia, Clevisia uwielbia ciepełko,najpierw obserwowała a potem wyłożyła się jak długa i spała :)

Uwielbiam ją!!! dobranoc malutka, kolorowych snów:)

Posted

amica napisał(a):
Ufam Stonce, że widzi jak Clevisia na zachowuje, skoro nie interesuje się szwami to super, ale oczywiście wielka prośba do cioci Stonki, żeby obesrowala małą i ranę, miała, bo może się to zmienić i Clevcia zacznie dobierać się do szwów niespodziewanie

może tak być jak zacznie ją swędzieć , a to może być później

Posted (edited)

Spokojnie :) Niejeden szewek już przerobiłam, dla własnego świętego spokoju pilnuje tego bardzo, nigdy nie biorę sobie na głowę dwóch zwierzy pooperacyjnych na raz, pilnuje jej cały czas, szewek jest ładny, suchy, nawet nie ma zaróżowienia wkoło rany, pięknie się zrasta. Gdyby coś się działo to od razu przyjedzie wet, jak Adela była po operacji i troszkę jej się babrały szwy to od razu przyjechał podać antybiotyk mimo że jej nie operował. Clevisi nic nie grozi :) Pstryknę jutro ten szew to same zobaczycie :) Jesteśmy już 6 dni po sterylce i nic strasznego nie powinno sie wydarzyć :) Niedługo zdjęcie szwów.

Dobranoc :)

Edited by stonka1125
Posted

[quote name='stonka1125']Spokojnie :) Niejeden szewek już przerobiłam, dla własnego świętego spokoju pilnuje tego bardzo, nigdy nie biorę sobie na głowę dwóch zwierzy pooperacyjnych na raz, pilnuje jej cały czas, szewek jest ładny, suchy, nawet nie ma zaróżowienia wkoło rany, pięknie się zrasta. Gdyby coś się działo to od razu przyjedzie wet, jak Adela była po operacji i troszkę jej się babrały szwy to od razu przyjechał podać antybiotyk mimo że jej nie operował. Clevisi nic nie grozi :) Pstryknę jutro ten szew to same zobaczycie :) Jesteśmy już 6 dni po sterylce i nic strasznego nie powinno sie wydarzyć :) Niedługo zdjęcie szwów.

Dobranoc :)

Cioteczka Stonka nie tylko opiekuje się wzorowo nasza małą pociechą ale też robi jej magiczne przecudne zdjęcia.
U małej wszystko dobrze, chyba zbytnio nie zwrócila uwagi że nie jest już jak wcześniej i ma ranę na brzuszku.