Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ciężko policzyć?? To ile tych małych>??? Czy ona da radę to wykarmić??? Posłuchaj, ja wiem że to straszne, ale może uśpić małe jak jeszcze nic z tego nie wiedzą, bo gdzie znajdziesz tyle domów, a czy ona to wykarmi??? Ja miałam taką samą sytuację dawno temu, szczeniaków było 10, ostatni urodził się martwy, ale szans na domy nie było, zostawiliśmy 4 szczeniaki, bo na te było zapotrzebowanie, przemyśl to póki czas.

• Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Robert i co zrobisz? Agula dobrze Ci radzi-to jest najlepsze rozwiązanie.Pomyśl co dalej...? Nawet jeżeli znajdziesz domy to czy będą to te DOBRE ??? Myślę,że powinieneś zostawić jednego albo dwa i tyle.Okrutne ale niestety chyba najmądrzejsze rozwiązanie...

Posted

Gapka napisał(a):
Robert i co zrobisz? Agula dobrze Ci radzi-to jest najlepsze rozwiązanie.Pomyśl co dalej...? Nawet jeżeli znajdziesz domy to czy będą to te DOBRE ??? Myślę,że powinieneś zostawić jednego albo dwa i tyle.Okrutne ale niestety chyba najmądrzejsze rozwiązanie...

Dokładnie Gapka, tylko jak on się tak będzie zastanawiał, to zacznie to nabierać bezsensu, bo szczeniaki z dnia na dzień rosną, a potem co zrobi???

Posted

Gapka napisał(a):
Hmm............? cisza.............

No właśnie cisza, szkoda, że młody nie chce słuchać, tylko swoją upartością nic nie wskóra...oby tylko domki dobre poznajdował, tylko nie wiem czy z tym tak będzie łatwo, trudno, ja już nie doradzam.

Posted

Doradzać łatwo i czasami naprawde rada może pomóc dużo ale nie każdemu sumienie da odebrać zycie bezbronnym zwierzakom. To nie my mamy decydowac ktoremu odebrać zycie a którego zostawić, w ogóle nie mamy prawa żeby odbierac życie. Jeszcze "aborcje" zrozumiem ale zabijanie narodzonych już nie. 5 to jeszcze nie jest jakaś ogromna liczba, znając Młodego zatroszczy się o jak najlepsze domy dla psiaków, zreszta już zaczął ogłaszać:)

Posted (edited)

Cudeńka!!!:))) Może trzeba było napisać w ogłoszeniu,że to mixy amstaffa a nie amstaff bo ludzie często biorą psa dla rasy a potem jak wyrasta coś innego to wyrzucają.Lepiej uprzedź przyszłe domki dla tych maliznot:)

Edited by Gapka
Posted (edited)

coraz więcej sympatii mam dla bullowatych, poczytałam o nich więcej w necie i wcale to nie są psy mordercy jak ich większość ,,reklamuje ''.

Edited by Becia66
Posted

Becia66 napisał(a):
coraz więcej sympatii mam dla bullowatych, poczytałam o nich więcej w necie i wcale to nie są psy mordercy jak ich większość ,,reklamuje ''.

no wiesz!!!!!! bo sie wybiore do Rzeszowa na stare smieci i przy okazji bedzie :mad:;):eviltong:
zobacz na moja Belluske.....to taki czort niedobry, jak to J_ulka mówi ,,mamy truuudnego psa" ale i tak ja kocham!

mlody0040 napisał(a):
Bullowate psy są bardzo pokojowo nastawione do ludzi i są przyjazne, tylko ludzie sobie tak upodobali że są to psy "mordercy" a wcale tak nie jest :):)

zgadzam sie z Toba młody..... tylko widzisz tak jak dziewczyny pisza, dla tych maluchów musisz znaleśc na prawde dobre i odpowiedzialne domy, zebyscie za jakies 1,5 roku nie musieli sie dwoic i troic z odbieraniem dzieciaków....... w przypadku TTB czesto tak wyglada smutna rzeczywistosc, ktos bierze bo chce mies PITBULA albo AMSTFFA nie znajac sie na rasie, źle socializujac i wychowując(np biciem) a potem jak jest ogromny problem to wypad......ja ma taki przykład w domu i nie jest łatwo naprowadzic takiego skrzywdzonego psa na prosta......

• 2 weeks later...
Posted

Witajcie!
Sama nie wiem jak mam to napisać, poprostu brakuje mi słow żeby opisać swój żal i ból które wywołała we mnie wiadomość że Cama
[*] odeszła za TM:placz:
Uprzedzając wasze pytania, nie wiem co się stało, co poszło nie tak, poprostu nie pytajcie mnie o to:-( Młody poprosił mnie o napisanie wiadmości, napewno sam się odezwie jak przyjdzie odpowiedni moment i wszystko wyjaśni.
Sama jakos cały dzień nie mogę dojść do siebie, Cama tak strasznie mi przykro piesku:placz:Kochana zawsze będziesz w moim sercu
[*]:shake:
Robert trzymaj się, wszyscy jesteśmy z Tobą:glaszcze:

Posted

[quote name='Gapka']Wpadła pod samochód..........................................................[/QUOTE]

nie wiem co napisać, nie wiem jak to sie mogło stać, przecież nie była bezdomna.....:-(:-(:-(:-(:-(