Jump to content
Dogomania

Vivat Sanraiz STORY OF PASSION "Pasja" i "Ashi" AISHA BLACK STAR Szalone Grzywki

Recommended Posts

• 4 weeks later...
  • Replies 174
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ponieważ nadal nie mamy aparatu - zaledwie kilka nowych zdjęć...

Tak to miesiąc temu jechałyśmy do nowego domku - już miesiąc mała z nami jest!!!! :D

Ashi po 'ogarnięciu futerka' - po pierwszej kąpieli u nas - zdjęcie zrobione komórką, to i troche niewyraźne...

Posted

a_niusia napisał(a):
i co?:) fajnie miec dwa psy, nie?

Bosko!!!!

Dogadują się świetnie - mała przewodzi, co było do przewidzenia, haha.
Tak świetnie się bawią, Pasiuta ma wreszcie "swojego własnego psa" do biegania - a mała szybkością niewiele dużej ustępuje, do tego jest bardziej zwrotna, więc panienki są baaaaardzo wybiegane :D

Oczywiście zauważyłam, że panny błyskawicznie uczą się od siebie różnych rzeczy... tylko dlaczego akurat tych "złych"?! ;)
Te "dobre" jakoś wolniej przyswajają, hihi.

Nad małą muszę popracować - jak poczuła się już u mnie pewniej, okazało się, że ma pewne braki w wychowaniu (goni rowerzystów, atakuje inne psy - może to lękowe?), Posłuszna jest, bardzo ładnie się mnie pilnuje, ale ze względu na powyższe nie ma mowy jeszcze o spacerach bez smyczy :/

Dzięki spacerom "na dwie smycze" przypomniałam sobie lata podstawówki - hihihi, pamiętacie grę w gumę? Dokładnie to tak wygląda ;)
Ale to też na plus - trochę gimnastyki rano i wieczorem mi się przyda ;)

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Chwalimy się!

Wczoraj miałyśmy z Ashi nasz wspólny debiut (pierwszy raz wystawiałam małą) na wystawie w Białymstoku :)

I wybiegałyśmy dosk.I, Zwyc. Młodzieży i BOB Junior :) - tym samym rozpoczęłyśmy Mł. Ch. Pl. :D

I przy okazji odbyło się małe spotkanie rodzinne - towarzysko przyjechała hodowczyni z mamą Ashi - Lalą, a w kl. otwartej startował (i wygrał klasę) tatuś Popsio :)

Tutaj kilka "rodzinnych" zdjęć.
(Ashi z lewej, w środku mama Lala i z prawej tauś Pops):

Pasja, w klasie pośredniej, otrzymała dosk.I, CWC i potem res.CACIB - jesteśmy w połowie drogi do Ch.PL :)
Jestem z niej bardzo dumna, bo nie zawsze chce współpracować na ringu, a tym razem pokazała się świetnie :)
Niestety nie mamy zdjęć, bo okropnie lało w trakcie oceny, i szybko po ocenie Pasiuta pojechała do domu... Wysychała potem aż do wieczora :/

Edited by amanda-1a
Posted

[quote name='Maalwi']O kuurde, gratuluje takich wyników!
Dziękuję :)

[quote name='Maalwi']Czy Ashi nie przytłacza wielkość Pasji ?
Haha, czasami przytłacza, jak na tym zdjęciu - mała jest gdzieś tam pod futrem Pasiuty, tylko łapki wystają ;)

Nie, żartuję - Ash doskonale radzi sobie z Pasją :D

• 4 weeks later...
Posted

ooo galeria:) jak Pasja wydoroślała.. piękna jest.. a ile włosków.. super wygląda..

ale ale co ja widzę Pasja ma koleżankę.. fajna malutka.. dlaczego zdecydowałaś sie na grzywka? ( w sumie mi tez sie podobaja :))

Posted

[quote name='czarnula']ooo galeria:) jak Pasja wydoroślała.. piękna jest.. a ile włosków.. super wygląda..

ale ale co ja widzę Pasja ma koleżankę.. fajna malutka.. dlaczego zdecydowałaś sie na grzywka? ( w sumie mi tez sie podobaja :))[/QUOTE]
Dlaczego grzywka?

W zasadzie to się nie zdecydowałam... jakoś tak samo wyszło... ;)

Jakiś czas temu bardzo spodobały mi się grzywki powderki. Oczywiście - jak w przypadku Pasji, wymyśliłam sobie konkretnie - suczka, tylko i wyłącznie czarna z białym. Mało tego, najlepiej, żeby była już troszkę podrośnięta, bo Pasja mogłaby uszkodzić w zabawie malutkie 2-mies. szczenię...
Przeglądałam strony hodowli... wszystkie czarne/biało-czarne suczki sprzedane, zarezerwowane...

A tu nagle koleżanka pisze: "zobacz, jak sunia szuka nowego domku!!! taka jak chciałaś!". To była Ashi. Czarno-biała suczka powderka, w wieku 7 miesięcy.
No i przepadłam - zobaczyłam zdjęcie... I już byłam pewna: ta albo żadna :D

I teraz są dwie paskudy - duża, dostojna afganka Pasja i mała szalona grzywka Ashi :)

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Pasiuta ukończyła Championat Polski :D Teraz czekamy na dyplom i na wiosnę gdzieś się pozgłaszamy, żeby rekreacyjnie pobiegać na ringu w klasie championów ;)

Ashinka natomiast wystawia się bosko, ale... jest cały czas II :( Więc championat młodzieżowy rozpoczęty, tylko pewnie nie zdążymy go skończyć...
Inna sprawa, że "troszkę" przytyła - grubas straszny - i w ruchu nie jest "lekka" ;) ale to nic, na wiosnę się poprawimy, dietka wdrożona, panienka powolutku chudnie (jak ostatnio schudła szybko, to zaraz był efekt jo-jo i przytyła więcej niż zgubiła...) :D

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='amanda-1a']Pasiuta ukończyła Championat Polski :D Teraz czekamy na dyplom i na wiosnę gdzieś się pozgłaszamy, żeby rekreacyjnie pobiegać na ringu w klasie championów ;)

Ashinka natomiast wystawia się bosko, ale... jest cały czas II :( Więc championat młodzieżowy rozpoczęty, tylko pewnie nie zdążymy go skończyć...
Inna sprawa, że "troszkę" przytyła - grubas straszny - i w ruchu nie jest "lekka" ;) ale to nic, na wiosnę się poprawimy, dietka wdrożona, panienka powolutku chudnie (jak ostatnio schudła szybko, to zaraz był efekt jo-jo i przytyła więcej niż zgubiła...) :D[/QUOTE]

Gratulacje dla Pasiuty i trzymam kciuki aby Ashinka ukończyła championat :) (mam nadzieję, że dobrze odmieniłam imiona)

Zapisuję sobie Waszą galerię :) Cudowne są w ruchu, a sesja jeszcze piękniejsza... Rozpływam się :)